Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o usg dopochwowe

pytanie o usg dopochwowe

Polecane posty

Witam, niedawno poroniłam moją pierwszą ciążę :( mam pytanie, czy podczas usg przezpochwowego, które miałam wykonywane lekarz dojrzałby ew. torbiele na jajnikach? Czy to trzeba jakos specjalnie obserwować? Wiem, głupie pewnie pytanie, ale może mi ktoś pomoże :(

Gość kikikiki
mi wlasnie przes usg dopochwowe wykryto torbiela na jajniku-zalezy owszem jaki jeszcze ginekolog-bo jeden moze sie znac inny nie;)) ale usg na pewno wykaze!

Gość figgarro
Usg dopochwowe to bardzo fajne badanie, nikt Ci nic nie wkłada, lezysz sobie i oglądasz co tam w środku masz:) I dokładnie wszystko widać

Gość basia basia
jak to nic nie wkłada ? właśnie USG dopochwowe polega na tym, że wkłada coś do pochwy i dzięki temu lepiej widzi ( torbiele jak najbardziej zuważy)

dziękuję za odpowiedzi :) też mam nadzieję, ze gdyby coś miało być, to by zauwazył..

Gość figgarro
Nie wkłada. Dotyka tylko zewnętrznych narządów płciowych specjalnym przyrządem i wszystko widzi jak na tacy. I ty tez na drugim ekranie.

Wkłada głowicę USG do pochwy, głowica jest cienka i długa a nie okrągła i szeroka jak przy zwykłym USG. Dzięki temu badanie jest dokładniejsze.

Gość buhahahaha23456
USG dopochwowe polega własnie na włożeniu głowicy do pochwy ;) Moja lekarka zawsze zakłada na glowice prezerwatywe. Włożenie nie jest zupełne jak przy stosunku, ale jak najbardziej jest w środku. USG przez powłoki brzuszne nie wymaga wkładania

Gość gruszkakula
Hahaha. USG dopochwowe, jak sama nazwa wskazuje, wkłada się do pochwy (tabletki dopochwowe wkładasz sobie do pochwy, czy kładziesz na brzuchu?:-D) Nie jest to żadna wielka frajda, ale wolę je od tego przez powłoki brzuszne, bo przynajmniej nie trzeba mieć pełnego pęcherza. Wszystko świetnie widać, torbiel na pewno wykryje.