Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Salix

Pogaduszki samotnych czterdziestolatków...

Polecane posty

Zuzka napisalas: Jeśli zdrada ma miejsce na początku związku,a przeżyjemy z partnerem jeszcze 20 lat,to może jedynie oznaczać,że wybaczyliśmy mu ją i jesteśmy w stanie o niej zapomnieć licząc na to,że wszystko będzie lepiej,ze się poukłada.W drugim przypadku..jeśli żyjemy z kimś zgodnie 20 lat i nagle odkrywamy zdradę,to co się dzieje?Świat się sypie,cofamy się wstecz do wspólnych dni,do wspólnych chwil...pytamy siebie...z kim żyłem przez 20 l.?...co było prawdą a co kłamstwem?..kim byłem dla tej osoby przez te lata?..itp.itd. Zdrada jest zdradą...i nią pozostanie."" a wiesz jak po zdradzie na poczatku pozniej sie reaguje na niewyjasnione spoznienia zony??? a wiesz jak boli kiedy "byly " kochanek bawi sie na moim weselu??? a wiesz co sie czuje wiedzac ze prawie wszyscy goscie znaja historie??? nigdy jej nie wybaczylem,bo tak naprawde nigdy mnie nie przeprosila faceci chodza na kolanach z kwiatami w reku za zona i skomla choc o jeden usmiech po zdradzie,u mnie czegos takiego nie bylo..... zreszta raczej bym nie dopuscil.... uprzedzam pytanie i odpowiadam: nie,nie moglem jej zostawic bo okazalo sie ze byla w ciazy.....bylismy na wczesnej emigracji,nie moglem jej tak zostawic albo wyslac back do kraju.... syna wyzec sie nie moglem i nie zaluje ale jak na niego patrze to czasami wracaja wspomnienia....i wtedy potrzebna jest zubrowka:) byl jeszcze strach czy to moje.....zaryzykowalem,oplacalo sie:) gdyby zdrada wystapila po 20 latach jeszcze bym wybaczyl bo: zapuscilem sie wylysialem wypadly mi 3 zeby itd itp ale w latach mlodosci? starsznie obniza samoocene.....ciezko sie z tego podniesc.... pozdrawiam

Gość vitare
No to ci współczuję, Kmicicu. A co do zębów - polecam dobrego ortodontę. Robią teraz cuda. Ja mam własne, ale mamie zrobili jak talala. Wiem,że to była przenośnia...ale jakoś tak dzisiaj mam głupawkę. Pikok, jesteś?

Gość vitare
Zuzka, odpadłam...:D :D :D

no kochane nie narzekajcie. ja mam ostnio wzięcie u meneli. Jak już dotargam się na przystanek , żeby dojechać do pracy, zapalę fajkę w oczekiwaniu na rozklekotany autobus , zaraz się zjawiają menele w nadzieji, że ich poczęstuję. :) A jak wysiądę z autobusu to mam taki kawałek do przejścia gdzie jest po drodze kilka menelowni i oni zawsze mówią " dzień dobry ładej pani", albo " o rany , anioł idzie". itp.:) Można wpaść w depresję:)

Kmicic- łysienie? żaden problem -dodaje uroku. Mówi o tym że mamy doczynienia z poważnym facetem

Gość vitare
Pikok, no to super....Ale masz wzięcie, tylko pozazdrościć. Niejedna by tak chciała, a ty sarkasz na takie okazje. Aha - powinnaś nosić też piwo ze soba. Twoje akcje wzrosną. :D Kmicic - sok z czarnej rzepy. Ewentualnie gustowna treska. :D Mam nadzieję,że moje glupawe wypociny was nie wkurzaja, po prostu mam dziś dobry humor, jutro będzie pewnie gorzej i wtedy będe lała ślozy i pisała ponure, pełne bólu teksty. Dzis nie mogę.

Dziewczyny a jak u was z dyskotekami? :) Bo właśnie gadalam z moją córką ( niestety mam kontakt z nią tylko przez neta ) i mówię że rozmawiam na forum i że mam fajne babki w moim wieku a ta " franca " się pyta czy gadamy o dyskotekach.:)

Gość vitare
O matko, dyskoteki..... Na ostatniej byłam ok. 30 lat temu a i tak podpierałam ścianę. Tańczyć nie umiałam. Nadal nie umiem. Pikok, powiedz córce,że rozważamy heideggerowską koncepcję bytu astralnego w powiązaniu z kartezjańską teorią racjonalizmu empirycznego. To powinno pomóc. :D

Dyskoteki... też nigdy nie przepadałem.. po za tańcem to nawet pogadać się nie da w tym hałasie..no ale dziś to nie wiem niby po co bym miał się na dyskotece znaleźć. Lubię posłuchać muzyki, nie hałasu.

Pikok, powiedz córce,że rozważamy heideggerowską koncepcję bytu astralnego w powiązaniu z kartezjańską teorią racjonalizmu empirycznego. To powinno pomóc. } :D Bełkot, pomocny? W czym? :P

Ja też jokośte imprezy omijałam. Wolałam lodowisko. Ale potem, co właśnie pamięta moja córka, czasem mnie mnie wyciągaly młodsze koleżanki , no a poza tym same dyskoteki na moich koloniach , obozach. Zresztą nie ukrywam lubię tańczyć. :) Jadę do sanatorium już niedługo :) :) :) ...

Gość vitare
Myrevin, ja teraz slucham Bacha. A przekrój muzyczny obejmuje u mnie muzykę klasyczną, dobry pop, niemiecki rap i metal ( o zgrozo!!!) aż po undergroundową muzykę, o której nikt nie slyszal.

Myrevin, żebyś się nie zdziwił jakby ci odpowiedziała. :) Ja ją znam i nie pokusiła bym się na takie zdanie :) :) :)

Gość vitare
Belkot pomocny w tym, żeby dziecię się nie dopytywało, o jakich nieprzyzwoitościach pisze jej macierz ukochana.

no nie mowcie ze nie lubicie potanczyc przy muzie z lat 80` ??? ja uwielbialem i chodzilem czesto ,no ale bylem druga stopa na parkiecie:D

Gość vitare
Do Violi, jeśli tu jeszcze jest. Violu, zamilkłaś. Widzisz, musisz się tu wstrzelić, inaczej ciężko, bo my tu się juz trochę znamy. Napisz coś o sobie. Zobacz posty wcześniej. Zuzka też wpadła tu niedawno, ale momentalnie sie wstrzeliła i teraz nawet się rozochociła. Ja wiem ,że czasem cięzko wbic się w jakieś grono - ba, nikt tego nie wie lepiej ode mnie, ja zawsze miałam z tym potworne problemy, nigdzie nie pasowałam, ale przemogłam się. Jesli nie chcesz pisać teraz, to spróbuj jutro.

Gość vitare
Pikok, śpij dobrze.

No proszę, trochę alkoholu i jak się rozbujaliście, aż nie można nadążyć. :P

Gość vitare
Myrev, ja trzeźwa . Wczoraj piwo wypiłam, ale ogolnie to pić nie mogę. Wątroba. Kmicicu, nie wiem doprawdy, po co idziesz na tę impreze. Nigdzie nie będziesz się tak dobrze bawił , jak z nami. :) Zuzka, siedzisz, czy poszlas spać?

Gość vitare
Poszalałaś Zuza. Z alkohelem. Też bym chciała, ale nie mogę. Ale za wiele nie myśl. Myslenie boli i nie przynosi żadnych korzyści. Trzeba byc jak rozwielitka albo pantofelek. Łatwiej , milej, przyjemnej. Ruszasz tylko rzęskami albo nibynózką i wystarczy. Życ nie umierać.