Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakowska mamcia

Czy są tu mamy z Krakowa?

Polecane posty

Gość krakowska mamcia

Mamusie z Krakowa jesteście tu?

Jest przyszla mama... ale idzie teraz spac. Do jutra!!!

Gość krakowska mamcia
dobranoc. a moze jakies obecne?

Gość ciasto orzechowe
sa :)

Gość Dyrydyry
A jest tu miejsce dla pań, które mamusią chcą zostać za kilka lat?:D Zeby nie było, oczywiście z Krk

Gość krakowska mamcia
mamusie ja do was z pytankiem ankietowym czy uwazacie ze w naszym miescie powinien powstac klub mam? taka alternatywa dla wielkich bawialni? mały przytulny lokalik przeznaczony dla mam i ich najmlodszych pociech. nie wielkie place zabaw tylko bezpieczne zabawki, ale takie ciekawe dla dzieci od 0 do 5 roku życia? a dla mam wygodne stoleczki, stoliki, kawka, herbatka i ciacha? co myślcie?

Ja tez sie melduje. Fajnie byloby gdyby cos takiego bylo. Fajnie byloby, gdyby dla maluszkow nie chodzacych jeszcze do przedszkola byly orgaznizowane jakies spotkania, zajecia . Wazny jest kontakt z rowiesnikami a w moim np. przypadku kiepsko to wyglada, bo nikt w rodzinie nie ma tak malego dziecka. Zaledwie jedni znajomi tylko. A chcialabys cos takiego otworzyc?

Gość krakowska mamcia
tak. myśle o czymś takim. Rozgladam sie za odpowiednim lokalem bo jak wiadomo sanepid ma wielkie wymagania. Sama mam malutkie dzieci i moz,ecie sie smiac ale ja sie boje z nimi na sale zabaw chodzić. boje sie ze jakies starszaki mi je zepchna ze zjezdzalni i dojdzie do nieszczescia w efekcie albo latam z animi jak malpa po tych drabinkach albo stoje za kratami i gryze paznokcie i krzycze "kochanie uwazaaaaaaj chłopczyk zjezdza" chcialabym zeby tam mamy mogly pogadac na spokojnie, wypic kawe i nie bac sie ze jakis 7 latek zjedzie ze zjezdzalni wprost na glowe twojego 1,5 roczniaka.

Gość ciasto orzechowe
to dobry pomysł ale bardzo kosztowny, wynajęcie lokalu i cała masa sprzętu do zabaw to koszt kilku tys zl

Oh, nie moge zasnac... jest ponoc takie miejsce, figa sie nazywa i miescie sie na Lea. Nie bylam tam jeszcze ale mam zamiar w tym tygodniu. jeszcze nie jestem mama ale zastanawiam sie, gdzie bede mogla spedzac czas z dzieckiem poza domem... oj chyba ciezko cos znalezc przyjazdnego mamom i dzieciom.

Gość krakowska mamcia
wynajecie lokalu jest kosztowne ale mozna znalesc cos taniego jesli sie ma okazje a zabawki? mozna poszukac przecen w marketach albo kupic bezposrednio od producenta wtedy bedzie taniej. Nastawiam sie na spory wydatek ale myśle ze to sie zwróci. w lokalu mozna by organizowac przyjecia urodzinowe i zajecia plastyczne dla maluchów. to pozwalałoby wyjsc na plus :) Tylko zastanawiam sie czy byłyby chetne mamy na cos takiego.

Gość krakowska mamcia
figa jest bardziej ze tak powiem "wypasiona" pilates itd. U nas byłoby to cos jak wyskok na kawke z kolezanką. Miejsce gdzie mozna pogadac o kupkach zupkach szmatkach i polecic sobie dobre opiekunki. Wszystko byloby urzadzone tak zeby miec dzieciaki na oku.

Gość ciasto orzechowe
zabawki sa tak czy inaczej drogie wlasnie patrzylam na allegro a wiadomo trzeba ich kilka by pare dzieci moglo sie jednoczesnie bawic a nie tylko patrzec jak robia to inne dzieciaki. na obrzezach miasta lokale tansze ale rownoczesnie nie kazda mama bedzie miala ochote jechac tam z 2 konca krakowa. nie ma moze jakis dofinansowan z miasta?

Gość krakowska mamcia
dofinansowanie by sie pewnie znalazło. Pozatym koszty to juz mój problem. Troche ostatnio sie rozgladałam i wiem ze nie sa az tak wygórowane.

Też myślałam o otwarciu takiego miejsca, tylko trzeba mieć jeszcze za co ;) Pomysł fajny, tylko myślę, że najważniejsza jest lokalizacja. Na obrzeżach owszem, ale przy \"młodych\" osiedlach z młodymi małżeństwami. Fajnie byłoby, żeby dzieci mogły się nie tylko wyszaleć, ale też np. posłuchać bajek. Sama chodzę ze starszą do takich miejsc i widzę, że bardzo jej się tam podoba. Rozumiem, że byłaby to udoskonalona alternatywa dla oklepanej IKEI ;)

Gość krakowska mamcia
No dokładnie tak. W ikei niestety cieżko sie dopchać do kuleczek. A co do lokalizacji to myslałam też o dzielnicy krowodrza ale troche 2 jej strona. Ewentualnie nowa huta.

No to ja odpadam, bo dla mnie to druga strona miasta. Jestem z samego poludnia. Natomiast jak w centrum to dobrzeby bylo, gdyby w poblizu byl jakis parking.

Kassum, to mozna powiedziec, ze jestesmy sasiadkami ;) Ja niedaleko Skawiny .

Gość autorka jestem i podniose
podniose temat prosze o wypowiedzi innych mam

Surfitka- jeszcze okaże się, że z jednego osiedla jesteśmy ;) chochlik_ dwa razy w Żeromskim i jakby były kolejne, to też tam ;)

Gość ciasto orzechowe
ja jestem z okolic czerwonego pradnika więc też odpadam, ostatnio była tu kobitka z takim samym pomysłem tyle że chciała otwierać takie miejsce na obrzezach miasta od strony salwatora