Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria callas

Chrzest - co powinnam kupić jako chrzestna?

Polecane posty

Gość maria callas

Witam. Co matka chrzestna powinna kupić chrześniakowi? Chodzi mi o ubranko. Czy do moich obowiązków należy tylko kupno koszuli (pamiątka chrztu świętego) czy całe ubranko łącznie z bucikami? Co z innymi rzeczami? Pozdrawiam.

Gość frufru +++++++++++++++++++++
to nie obowiązek kupować ubranko. Ja tez jestem chrzestną i kupiłammojej siostrzenicy złote kolczyki i grzchotkę:)

Gość kasiaa23
Ty nie kupujesz calego ubranka tylko tzw szatkę- to co ksiadz naklada dziecku podczas chrztu

Gość frufru +++++++++++++++++++++
ach tu o chłopczyka chodzi::)wypada jednak ubranko cały komplet, tylko uprzedz rodziców, ze kupisz.Wyjdzie to ok 100zł.czapeczka i buciki też powinny być.

Gość maria callas
no tak, ale to przecież chrzestni ubierają chrześniaka do chrztu. brat mnie pytał czy chciałabym ja ubierać Małego, powiedziałam, że z wielką przyjemnością...tylko teraz nie wiem czy wystarczy tylko koszulka czy cały strój muszę kupić.

Gość bryyyyyyyyyyyy
najpierw sie zgodziłas ze małego ubierzesz a teraz zadajesz dziwne pytania?? nie kumata jakas jestes!!! W pampersie niech mały idzie:O

Gość bryyyyyyyyyyyy
:P

Gość hehehe a to pech
w różnych regionach są różne zwyczaje... jedni kupują ubranko, drudzy nie... zapytaj matki dziecka co i jak... W moich stronach chrzestna kupuję tylko szatkę jako pamiętkę chrztu Swojego dziecka nie chrzciłam ale gdybym miała to robic to wolałabym sama kupic ubranko

Gość jyhtghf
:P :) :( :P :[ :*

Gość maria callas
ojej...zgodziłam się. Ale wydaje mi się, że tylko szatkę powinnam kupić a nie cały strój, więc daruj sobie te uszczypliwości. byłam chrzestną 10 lat (też u chłopca) temu ale nie pamiętam czy coś kupowałam.

Gość maria callas
hehe.... też mi się wydaje, że tylko szatkę bo ja też wolałabym swojemu dziecku kupić ubranko takie jakie mi się podoba. zresztą racja, zapytam brata i bratowej. dziękuję