Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka żona pracownica i ....

Czy warto robić doktorat z teorii muzyki???? Pomóżcie, stoję przed decyzją...

Polecane posty

Witajcie, Mózg mi już usycha... Pomóżcie... Mam 27 lat. Skończyłam fortepian na Akademii Muz. (studia mgr), tuż po tym podjęłam pracę w dwu szkołach muzycznych. Zawsze marzyłam o pracy na uczelni, ale nie było szans... byli inni... W szkołach okazało sięb. dużo pracy, ale atmosfera fajna. Pod koniec pierwszego roku pracy zaszłam w ciążę. Kiedy nadeszły wakacje, poczułam, że mam tak duuuuuuuuuużo czasu i namawiana już wcześniej przez promotorkę pracy mgr, zdałam na studia doktoranckie, ale z dziedziny pokrewnej - analitycznej, czyli teorii muzyki. Jest to tak naprawdę zupełnie inna specjalność, ale dostałam się. Tylko ja jestem jak na razie na studiach takim "okazem", który jest w innej specjalności, niż skończył mgr... Przy dziecku okazało się, że wcale nie mam tak dużo czasu..., później powrót do pracy i mnóstwo zajęć... Wzięłam na drugim roku dziekankę... Teraz stoję przed wyborem, czy się żyłować, próbować otwierać przewód, czy sobie podarować i zabrać się np. za podyplomowe jakieś... Wszyscy (poza mężem, który uważa, że to ponad siły) mnie namawiają, że szkoda itd., ale sama już nie wiem.... Poradźcie coś.

Ewelino, czyli radzisz starać się podołać wszystkiemu?? No ja też bym chciała, ale boję się, że to zawsze jest kosztem czegoś... ech A moja pociecha mała - 19 miesięcy... Żeby ktoś mógl mi trochę jakoś pomóc... A tu w mojej rodzinie nikt nie jest naukowcem, nikt nie jest z mojej branży...

Gość podnoszęeeeeeeeee