Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axelisa

antykoncepcja inna niz tabsy

Polecane posty

Gość axelisa

W przyszlym miesiacy chcialabym odstawic tabletki antykoncepcyjne. Od roku biore Minulet i od tego czasu mam ciagle infekcje, do tego suchosc pochwy i czesto brak ochoty na sex....nie wiem czy ma to na pewno zwiazek z tabsami, ale moze warto byloby sprobowac, zeby sie przekonac.....tabsy byly dla mnie zawsze najlepsza metoda antykoncepcji i teraz nie wiem jakiej innej metodzie (srodkom)moglabym tez tak zaufac...podzielcie sie swoimi doswiadczeniami (moze inne tabsy, jakies inne metody, lub czy tez miewacie takie skutki uboczne) Czy odstawiajac tabsy powinnam isc do swojego lekarza i go o tym poinformowac? Kolejna planowana wizyte mam dopiero w grudniu (badanie kontrolne)

lady comp jest mega drogie ...spraawdzalam..a jak z prezerwatywami? sa tez zastrzyki, plastry...mozesz sprobowac zmeinic tabletki...moze te ci nie sluza

Gość axelisa
wlasnie nie wiem, czy to wina, tych tabletek akurat, czy po prostu hormonow. Plastry i zastrzyki tez zawieraja hormony........

Ja stosowałam zastrzyk, 1 robi się na pół roku, ale później miałam bardzo rozregulowany okres i hormony szalały, nie polecam.

Gość ja od roku używam plastrpow
i jestem zadwlona no ale to kwestia indywidualna

Gość axelisa
a co do tych plastrow, to jakie skutki uboczne maja???? Jak sie po nich czujecie, co z infekcjami co z ochota na sex????

no wszystko ma skutki uboczne. Kazdy lek hormonalny jakiesz dzialania uboczne ma. Ale srodki antykoncepcyjne moga miec zroznicowany poziom hormonu. Wiec mozna sprobowac z innymi tabsami. Ja po diane 35 spuchlam mialam stany depresyjne, przeszlam na harmonet poczulam sie lepiej fizycznie i psychicznie. Po 2-3 latach przerwy zaczelam stosowac plastry, znow mi nie sluzyly przeszzlam na yasminelle zrzucilam troche z wagi... Tazke wszystko zalezy od Twojego organizmu. Idz do gina powiedz co i jak zrob badania na poziom hormonow i zobaczysz co ci poradzi.

Gość axelisa
tralalala: jestes teraz zadowolona z yasminelle??? nie miewasz infekcji i tych innych swinst o ktorych pisalam wyzej???

tak slyszalam ze nuvaring ma mniej hormonow niz yasminelle. Ja juz nie stosuje antykoncepcji od stycznia:)) ale generalnie bylam zadowolona z yasminelle. mialam fajne mile miesiaczki:D nie mialam jakis szczeglnych problemow:) ja generalnie nie jestem do hormonow stworzona wiec jednak odlozylam;) ale wyprobowalam rozne srodki bo probowac warto;) Teraz to sie bede z mezem o dziecko starac wiec nie mysle o hormonach:)

Wiecie ja zaproponowałam lady comp bo myślałam że axelisa wogóle nie chce stosowac hormonów. Ja tak miałam i jedynym skutecznym rozwiazaniem okazał się właśnie on. wiem że jest drogi ale warto:) Myśle że i tak powinnaś pogadac z lekarzem umów sie na wczesniejszą wizytę i nie czekaj do grudnia może dobierze ci lepsze tabletki albo zaproponuje coś innego

no dokladnie...ja bym nie rezygnowala z hormonow na razie a prawdzila inne tabsy. A slyszalam ze LC jest skuteczne:) no ale kasa:///

No skuteczne jest bardzo tak samo jak tabsy 99,3% tylko ze sie nie trzeba faszerować hormonami. Kasa duża ale z biegiem czasu i tak lepiej zainwestować w niego niż płacić za tabsy

no ale to trzeba uzbierac troszke grosza;) nie kazdego stac na taki jednorazowy wydatek:) aczkowleik tak, czytalam ze LC ma wysoka skutecznosc:)

Gość aaaMonika
Ja na twoim miejscu porozmawiałabym z lekarzem i albo zmieniła tabletki albo zastanowiła się np nad plastrami

Gość proste jest najlepsze
axelisa, przez 2 lata męczyłam się z tabletkami anty - dla mnie była to prawdziwa męczarnia, ale naczytałąm się jak organizm ma się przyzwyczaić, jak to trzeba zmienić tabletki by je dobrać i znowu organizm ma się przyzwyczaić. Mój organizm przez 2 lata nijak się nie przyzwyczaił. Pewnego dnia jak juz byłam megaoboła po prostu przestałam brać tabletki. W seksie przeszłam na prezerwatywy, najpierw ostroznie i bez zaufania, bo przecież wszyscy straszą, że nieskuteczne. Po 8 latach mogę powiedzieć, że nie ma lepszej metody antykoncepcyjnej niż stara dobra prezerwatywa. Jest skuteczna, niezawodzi (jak każdy środek antykoncepcyjny, gdy się go z głową uzywa), nie ma wpływu na zdrowie, bo niczego nie muszę na siłę aplikować mojemu organizmowi. Mogę ją mieć zawsze przy sobie i stosować tylko wtedy kiedy potrzebuję, a mój organizm może sobie zdrowo funkcjonować wg naturalnych reguł fizjologicznych. Sprawdzone!

Gość proste jest najlepsze
axelisa, przez 2 lata męczyłam się z tabletkami anty - dla mnie była to prawdziwa męczarnia, ale naczytałąm się jak organizm ma się przyzwyczaić, jak to trzeba zmienić tabletki by je dobrać i znowu organizm ma się przyzwyczaić. Mój organizm przez 2 lata nijak się nie przyzwyczaił. Pewnego dnia jak juz byłam megaobolała po prostu przestałam brać tabletki. W seksie przeszłam na prezerwatywy, najpierw ostroznie i bez zaufania, bo przecież wszyscy straszą, że nieskuteczne. Dopiero po jakims czasie poszłam do gina, do którego chodze systematycznie. Po 8 latach mogę powiedzieć, że nie ma lepszej metody antykoncepcyjnej niż stara dobra prezerwatywa. Jest skuteczna, niezawodzi (jak każdy środek antykoncepcyjny, gdy się go z głową uzywa), nie ma wpływu na zdrowie, bo niczego nie muszę na siłę aplikować mojemu organizmowi. Mogę ją mieć zawsze przy sobie i stosować tylko wtedy kiedy potrzebuję, a mój organizm może sobie zdrowo funkcjonować wg naturalnych reguł fizjologicznych. Sprawdzone!

Gość Natalia 27
no ale prezerwatywy wcale nie sa takie skuteczne bo czasami nawet jak się ich uzywa z głową to pekają. Jest tu już pozatym wiele wątków w których zrospaczone dziewczyny piszą że im gumka pekła. Jak ty 8 lat stosowałaś i Ci żadna nie pekła to może miałaś szczęście

Gość ninaprna
hehe mozna też stosunek przerywany stosować:P

hehe wiecie że według raportu ministerstwa zdrowia własnie stosunek przerywany jest najczęstrzą metodą:P

Gość gość
Mam od roku wkładkę hormonalną Levosert. Lekarz mi polecił kiedy stwierdziłam że już nie chce po 2gim dziecku wiecej potomków. I cieszę sie ze własnie na taka metodę sie zdecydowałam. Do tego jej cena też jest dla mnie bardzo atrakcyjna.

Gość gość
Polecam plastry lisvy. U mnie zero skutków ubocznych. Tyle że trzeba umieć mu zaufać ;-) w końcu to tylko plaster

Gość gość
A czemu nie tabletki? Ja na przykład jestem zadowolona z Belary. I polecam.

Gość juszmalka
Każda z nas jest zadowolona z czegoś innego, ja zapominalska jestem to wybrałam plastry. Wcześniej sie tylko stresowałam jak zapomniałam wziąć pigułkę :)) Ale w sumie zadowolona teraz jestem bo nie tyje w ogóle :)

Gość gość
Na stronie nielykam.pl też jest sporo informacji dotyczących formy antykoncepcji.

Gość gość
A czemu nie tabletki? Przecież jak lekarz dobrze ci je dobierze to mozesz spokojnie przyjmowac je przez długi czas.

Gość gość
Tez stosuje wkładkę Levosert i powiem szczerze że po roku nie mam żadnych problemów, skutków ubocznych. Jestem wręcz zadowolona ze nie musze mysleć o tabletkach. Dla mnie to naprawde dobry rodzaj antykoncepcji. Tutaj jak najbardziej odpowiada mi tez cena za tą antykoncepcję.

Hej dziewczyny :) wybór antykoncepcji to kwestia bardzo indywidualna, polecenia innych osób mogą, ale nie muszą być pomocą... najlepiej obserwować swój organizm, przypomnieć sobie na jakie choroby chorowałyście, jakie leki przyjmujecie, jakie choroby występują w rodzinie i jak najszybciej udać się do ginekologa - z takim arsenałem wiedzy na pewno dobierzecie sobie metodę szytą na miarę Waszych potrzeb! :)