Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fibisiunia

rozpoczynam starania od jutra

Polecane posty

hej dziewczeta:) rozpoczynam starania o dzidziusia kto ze mna?? skonczylam brac tabletki 4 dni temu....i juz nie zamierzam ich brac. jak tylko @ dobiegnie konca rozpoczne starania z moim kochanym:) tylko martwie sie bo teraz tyle sie slyszy o biednych kobitkach co to nie moga zajsc w ciązę:((a jak u was starania??dlugo juz?

Gość Daria33
Ja sie staram juz od jakiegos czasu, teraz czekam jeszcze kilka dni i robie test. Okres mi sie juz teoretycznie spoznia kilka dni, ale robilam test i wyszedl negatywny.Jednakze mimo tego dopoki nie mam okresu to jest nadzieja :) A Ty odstawilas tabsy i tak od razu zamierzasz sie starc o dziecko????? Odwazna jestes! ;)

a czemu tak sadzisz??ze odwazna?? jedni mowia ze trzeba poczekac az organizm sie oczysci, jedni mowia ze zaczeli od razu i im sie udalo...sama nie wiem co o tym myslec.

moim zdaniem powinnaś poczekać bo nie wiesz jaka bedzie reakcja organizmu jak przestałaś brać ja miałam problemy hormonalne jak odstwiłam

Gość Daria33
No wiesz, bralas tabletki ktore nie byly obojetne dla twojego organizmu, ale tak jak mowisz to kwestia podejscia... Znam takie dziewczyny ktore przed podjeciem decyzji o dziecku ograniczaja uzywki i zdrowo sie odzywiaja ,a znam tez takie ktore chleja wode az do porodu i jaraja paczke fajek dziennie... Ja naleze do tych pierwszych, pije mniej, rzucilam palenie...chce aby moje dziecko bylo zdrowe...wole chuchac na zimne niz pozniej pluc sobie w brode ze urodzilam slabe albo chore dziecko. Ale nawiazujac do pytania-slyszalm ze raczej ginekolog po odstawieniu tabletek radzi zrobic kilka miesiecy przerwy. Najlepiej zapytaj swojego o zdanie.

Gość tzn jutro pieprzysz sie
z jakims facetem tak?

Gość Daria33
Fibisiunia-czytalam tez na jakims forum ze jakas panna specjalnie brala tabletki i twierdzi ze dzieki nim zaszla...ale ja tego nie polecam! wrecz przeciwnie! Nigdy nie bralam tabsow i brac nie bede-za duzo sie naczytalam o nich zlego ;)

Gość Daria33
Cos takiego znalazlam na jakims forum: Tabletki anty to hormony i nie wiesz co mogły zrobić z Twoim organizmem. Ja proponuje odstawić, odczekać 2 cykle i robić profil hormonalny. Trudno powiedzieć co się stanie jak zaraz po odstawieniu zaczniesz starania bo są kobiety, które nie miałay kłopotów z ciążą a są takie, które poroniły i takie, które właśnie przez hormony miały problemy z zaciążeniem. Żadko który lekarz zleca badania hormonalne przed doborem tabletek anty i mogą one zaburzyć poziom hormonów i dlatego warto go sprawdzić.

tak w sumie to racja:) biore tabsy juz 5lat raz mialam przerwe i bylo ok. pozniej znow bralam. a co do uzywek to papierosow nie pale kawy nie pije..moze czasem sobie zielona herbatke trzasne:) a co do zdrowego odzywiania to zgadzam sie:) przeciez nie jest powiedziane ze od razu zajde w ciaze

Gość Daria33
fibisiunia ja sie juz od dawna staram i to wcale nie jest takie proste ;) najlepiej idz do lekarza i sie zapytaj co masz w tej sytuacji zrobic i najwyzej poczekasz te 3 czy 4 miesiace, przeciez sie nie pali ;)

Gość mati2
ja tez jestem w trakcie starań o rodzenstwo dla mojego 2-letniego synka...w pt robiłam test owulacyjny(wyszły 2 grube krechy), a we srodę i czawrtek działaliśmy...wiec teraz czekam na rezultaty ;-)a co do brania tabl., ja przed zajściem w pierwszą ciąże odstawiłam tabletki na rok przed staraniami...niby najlepiej odczekać 3m-ce-6 m-cy, ale najlepiej jak zapytasz sie specjalisty...no i brałam przez cały ten rok kwas foliowy...to tez bardzo ważne...

Gość JUSTYNKA21
HEJ DZIEWCZYNY. JESTEM NOWA NA FORUM. MOGĘ SIĘ DOŁĄCZYĆ? JA ZACZĘŁAM SIĘ STARAĆ Z MOIM MĘŻEM O DZIDZIE JAKIEŚ 3 MIESIĄCE TEMU I NARAZIE NIC.. WPRAWDZIE MIAŁAM ROBIONY W MIĘDZY CZASIE POSIEW I WYSZŁO MI STROPTOCOCUS AGALIVE (CZY JAKOŚ TAK :) ALE SKOŃCZYŁAM JUŻ KURACJE ANTYBIOTYKIEM MAM NADZIEJE ŻE SIĘ TEGO POZBYŁAM DRUGI POSIEW PLANUJE ZROBIĆ NA POCZĄTKU WRZEŚNIA TO SPRAWDZE A NARAZIE DALEJ PRUBUJEMY.. TEŻ BRAŁAM TABLETKI ALE PRZEZ JAKIEŚ PÓŁ ROKU I JUŻ ROK NIE BIORE. MAM NADZIEJE ZE TYM RAZEM SIE UDA ALE DOPIERO ZA 2 TYGODNIE BEDE WIEDZIALA..

Gość mini83
Czesc ja z mężem rozpoczeliśmy starania w tym miesiącu, teraz czekam na @ a reczej na jego brak :). W tamtym tygodniu miałam cichą nadzieje ze sie udało miałam podwyższoną temp ciała do 37,1 przez pare dni ale teraz gdy zostało 4 dni do okresu to temp spadła do 36,8 i zaczoł mnie boleć brzuch jak na @. Zauwazyłam tez minimalne wypatrzone(prawie pod mikroskopem :) ) brązową plamke, zrobilam test i wyszedł negatywny , ale do @ zostało teraz juz trzy dni... Jeszcze mam nadzieje