Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zfdsFszf

Jakie sa wg Was w miare godne zarobki???????

Polecane posty

Gość 3-4 tys
Euro. Jak slusznie zauwazyla soniaak za 5k zl jest na przezycie. Ci co twierdzą że wystarczy mniej niz 5k mają: mieszkanie od rodzicow, pomoc rodzicow i/lub rente babci ;)

Choc moze moje poczucie godnosci w odniesieniu do zarobkow spaczyly minione lata biedy - wciaz jestem oszczedna :) Wlasciwie kiedy tak o tym teraz pomyslalam, to w miare godna powinna byc srednia krajowa, nieprawdaz? O ile pamietam, jest nieco wyzsza, niz podalam.

Energiczna - dyskusja z feministką odpada, wolę podyskutować z pralką.

dodam jeszcze, że jako człowiek normalny miałem na myśli, że 2500zł na osobę wystarczy do spokojnego życia na swoim, bo skoro żyjemy we dwóch to mamy już 5 tys solo...kumpel mieszka solo, żeby solo na swoim to ~3500 tys i nie pierdolić mi o jakiś debetach i samochodach, bo dobry samochód to teraz za półtora wypłaty można kupić kiedy człowiek POTRAFI się rządzić, to naprawdę nie trzeba aż tak wiele (wspomniane 2500zł)

kloc ---> za półtora wypłaty? Czyli te Twoje 1.500 zł x 1,5 = 2.250 zł i za to kupisz \"dobry samochód\"?? człowieku, sam pierdolisz jak potłuczony... :o jeśli nie możesz odłożyć z każdej wypłaty (przy rozsądnym gospodarowaniu kasą, czyli bez luksusów) min. 1-1,5 tys. zł, nie można za bardzo mówić o godnych zarobkach. przy czym 1-1,5 tys. to nie jest żaden wielki szał, zważywszy na faktyczne ceny samochodów, a tym bardziej mieszkań 🖐️