Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo mamcia

wpadłam z byłym

Polecane posty

Gość niedugo mamcia
nie poradzimy.. ja nie wiem, co zrobic, mowić nie mowić, wiem że on chcialby wiedzieć.. ale to nie ma sensu..nie powiem mu, bo i po co? Tak jestem kretynką, bo Go kocham, bo działa na mnie i bzykałam się z nim, bez zabezpieczenia. To teraz zbiorę zniwo, wyjadę i jakos dam radę, nie dowie się:(

Gość niedugo mamcia
mam wizyte lekarską w poniedziałek, powinnamczegos się dowiedzieć. to jest 6 tydzien, zgodnie z moim wyliczeniem:(

Gość niedługo m
powiedz dlaczego masz wyjechać? Ten pan powinien wiedzieć że zostanie ojcem. A i dziecko ma prawo do tego, żeby ojca mieć. Dlaczego chcesz myśleć tylko o tym, co dla ciebie wygodne? Już teraz musisz myśleć o innych, pamiętaj o tym.

Gość usuń ciążę
trzeba było się nie jebać kretynko

Gość niedlugo m
Przecież to jest dziecko. Jak można radzić zamordować dziecko?

I to jest przestroga dla wszystkich facetów. Jak kobieta czasem widuje się z byłym to należy od takiej idiotki wiać czym prędzej.

Gość panieEKScelencja
ucieknij z dzidziusiem do kanady i niech nigdy sie facet nie dowie ze ma dzidzie. "moda na sukces" odc 4365703

Gość za to ty jestes
i od idiotki z idiotyczna stopka!

A powiem wam, że miałam podobną sytuację. Ostatecznie nie byłam w ciąży, mimo, że testy kłamały pozytywnie. Też z byłym. Wygrażał mi sądami bo uważał, że on jest bezpłodny i napewno się puściłam się z kimś innym. Frajer.. Mimo wszystko nadal go kocham i byłabym w stanie wybaczyć..

Gość Nicolka.....
Dla dobra dziecka powiedz swojemu ex ze jestes w ciazy... Nie Ukrywaj przed ex ciazy tylko po to by zaspokoic swoja ambicje bo ranisz tym dziecko!!! Nie chce tu pisac jakis czarnych scenariuszy i zycze Ci jak najlepiej, a przedewszystkim zycze Ci zdrowego dzidzusia. Mimo to pomysl o tym ze w razie jakichkolwiek komplikacji ojciec sie przydaje... mam nadzieje ze wiesz o jakich komplikacjach mowie... I najlepiej powiedz mu to osobiscie... sms to kiepski sposob na powiadamianie o tak istotnej sprawie...

a ja widzę w tym przeznaczenie ze powinniście być razem powinien wiedzieć ze ma dziecko

nie usunac..przeciez nie chcesz...ale nawet jak ci powiedzial ze nie chce dziecka to powinien wiedziec ze dziecko bedzie...i jesli sie wyprze powie ze nie chce go znac tego dziecka powiedz ok twoja decyzja a jesli powie ze musi przemyslec to tez daj mu czas...nie musiscie byc razem zeby razem wychowywac dziecko...niech sie dowie i sobie zdecyduje...teraz musisz liczyc tylko na siebie..jak powiesz bedziesz miala spokoj.

najpierw idz do lekarza albo do laboratorium i zrob beta hcg, a nie srasz zarem na zapas - moze wcale nie jestes w ciazy albo wkrotce przestaniesz w niej byc (wiem, ze to brutalne, ale czasem zdarzaja sie samoistnie poronienia, zwlaszcza na poczatku ciazy). poza tym, gratuluje Wam skandalicznego braku rozsadku (chyba, ze to mial byc taki Twoj mega madry i przebiegly plan - zlapac go na dziecko) :D

Oczywiście powinien wiedzieć, że będzie miał dziecko. I tak jak wcześniej poprzedniczka napisała, jeśli sie wyprze możesz z czystym sumieniem wyjechac i wychowywać sama.Powinnaś mu powiedzieć, że Jesteś z nim w ciąży ale powiedziałaś mu tylko z tego względy, żeby wiedział.Od tego jak się zachowa zalezy jakim jest człowiekiem i czy byłby Ciebie wart.

Gość niedlugo mamcia
Nie wiem w poniedziałek mam wizyte u ginekologa.. zobaczymy co dalej. zjada mnie to od środka, wcale nie chciałam wpaśc, mimo że Go kocham.

Gość niedlugo mamcia
Idodam że on nie jest czlowiekiem, który by jakos się odgrażał że to nie jego. Mieliśmy sytuację po rozstaniu, że spózniał mi się okres, wtedy pytał codziennie jak się czuje..

Gość eeennnooo
hahaha, ktos napisal tu, ze to "przeznaczenie" - do tej osoby - nie badz smieszna. oni ze soba nie sa w stalym zwiazku a tylko spotykaja sie na seks, celowo bez zabezpieczen. moim zdaniem zlapalas go na ciaze [jesli taka w ogole jest]. poza tym, sadze, ze to ty go kochasz, a on raczej ma gdzie spuszczac z krzyza. taka jest brutalna prawda. wracajac do tego, co przed toba [urojona czy nie ciaza] - idz do niego jeszcze raz, jak bedziecie w lozku juz po stosunku powiedz mu - kochanie, bedziemy mieli dziecko. jego mina - bezcenne, reakcja tez. nie sadze, ze facet, ktory raz zaznaczyl, ze nie chce miec teraz dzieci bedzie szczesliwy z powodu tego dziecka. jedno jest pewne - prymitywny sposob obralas na lapanie kolesia.

Gość niedlugo mamcia
Raczej napewno to ciąża, nie mam okresu, juz jakieś 2 tygodnie, no i 3 testy pozytywne:(teraz tylko potwierdzenie u lekarza.. A tak wogóle, to powiem tak, nie chce go lapac na ciąże.. wiem jak teraz ludzie będą gadać, dlatego nic od niego nie chce, wyjadę.. A wcześniej pisałam, że on stwierdził że nie powinnismy sie kochać.. robić tego, ale spotykac się chciał:(

Gość eeennnooo
"kochac sie nie chcial" ale ty chcialas. on nic nie czuje. kochajacy mezczyzna reaguje inaczej. ten cie nie kocha, a chce sie spotykac bo pewnie wie, ze ty go kochasz i byc moze bylas namolna przed rozstaniem. to smutne w co sie wplatalas. serdecznie wspolczuje. nie jestescie juz razem a dziecko na pewno nie polaczy was jesli sie wczesniej rozstaliscie. mezczyzni sa niestety wygodni. mam nadzieje, ze ktos kiedys cie zechce z tym dzieckiem ktore nie narodzi sie z milosci, tylko z egoizmu bo jedna strona kocha - ty, a druga pieprzy sie dla wlasnej wygody. biedne to dziecko bezmyslnych rodzicow. wspolczuje caloksztaltu 🖐️

Gość niedlugo mamcia
Niechce już o tym myśleć, poradzę sobie, nie będe mu nic mówić, a dziecko wychowam sama..nie potrzebuje Jego łaski, nic nie chce, macie rację pieprzył się z wygody, nic nie czując..

Gość niedługo m
Wyjaśnij, dlaczego chcesz wyjechać z dzieckiem? Czy ono nie ma prawa znać ojca? Czy facet nie ma prawa wiedzieć że będzie ojcem? Tak się nie robi, to co chcesz zrobić świadczy o tym, jaką egosistą jesteś, myślisz tylko o sobie. Za to twoje dziecko może cię kiedyś znienawidzieć, chcesz tego?

Gość niedlugo mamcia
Chce wyjechac, bo nie chce mu marnowac zycia, przecież wszyscy tu jednoglosnie piszecie że jestem kurwą i wogole, bo wazylam sie wpasc z byłym. A to nie tak, ja tego nei chciałam..nie tak..Poporstu wyjade i bedzie swiety spokoj, a dziecku powiem że tata go kochał.. i tyle.. każdy mnie naznaczy że jestem tą co lapie na dziecko.. a tak nie jest

Gość niedługo m
Nie wszyscy cię określają dziwnym słowem, tylko pustki bez uczuć. Dla mnie jesteś kobietą, która spodziewa się dziecka, matką. Czy będziesz żoną ojca tego dziecka, czas pokaże. Ale nie masz prawa w tej chwili decydować sama w tak ważnej sprawie, nie tylko o ciebie chodzi, jeszcze jest ojciec dziecka i dziecko. Nie myśl tylko o sobie. Jeśli facet nie zechce przyjąc tego faktu jak dojrzały i opdowiedzialny mężczyzna powinien, wtedy owszem, wyjazd może byłby wskazany.

Gość niedlugo mamcia
Powiedziałam swojemu bratu ze w ciazy z bylym jestem, powiedzial mi zebym sie nie martwila ze znajac bylego nie zostawi mnie.. a jesli się myli to poradze sobie, pomoże mi i reszta rodziny:(

Gość do autorki....................
ile masz lat ? jestes zw wsi czy z miasta ? skad taki strach przed tym co tu pisza. nikt z piszacych nie uzyl slowa "KURWA". do poprzednich twierdzacych, ze powinna powiedziec o ciazy. powiedziec moze ale nie macie pewnosci jak zareaguje. autorka prawdopodobnie swietnie wyczuwa, jak moze zachowac sie w tej sytuacji eks i dlatego chce wyjechac. moim zdaniem niczego nie rob pochopnie, w tym nie powiadamiaj zbyt szybko o ciazy. po porodzie mozesz zaproponowac testy na ojcostwo, jesli bedzie sie upieral, ze nie jest ojcem dziecka. trzymaj sie.

nie mozesz odbierac dziecku prawa do posiadania ojca. nie masz juz nic do stracenia...i tak jestes w ciazy i nic z tym nie zrobisz. mozesz tylko pozwolic dziecku wychowywac sie przy ojcu albo go pozbawic na zawsze a ktoregos pieknego dnia moze cie ono za to znienawidziec

Gość niedlugo mamcia
mam 23 lata, nie no chce wuyjechac bo nie wiem, bo go kocham i nie chce mu problemu robic. Ale w glebi duszy wiem, ze by mnie nie zostawil samej sobie i ze pewnie by sie otarlo o slub..

przyszla mamciu, nie przejmuj sie tak bardzo tym co będą ludzie mowic -ze zlapalas go na dziecko.Ludzie jak to ludzie zawsze znajdą jakąs łatę u innych ktora z upodobaniem przylepiaja innym.Nie raz jeszcze sie z tym spotkasz w zyciu-oby jaknajrzadziej. Jakbys tak chciala brac pod uwage opinie innych to zle bys na tym wyszła.Teraz jestes zdenerwowana wiec i racjonalnie do konca nie myslisz.Wsłuchaj sie w siebie i pomysl co tak na prawde bys chciala? czy uciec przed problemem na inny kraniec swiata? i tak od tego nie da sie uciec.Szczerze to ja bym na pewno powiedziala, bo inaczej zawsze bedziesz sie zastanawiala co by bylo gdyby... I pewno nawet jesli facet chcialby \"dla dziecka\" związac sie z Tobą(załóżmy taki wariant) to nie zrobilabym tego.Ale wiedziec powinien i to od Ciebie osobiscie.I wydaje mi sie ze to tak naprawde posłuzy Tobie.Inaczej będziesz sie gryżć myslami.A że moze sie zdarzyc ze będziesz z tym dzieckiem sama, bez niego to juz przeciez wiesz.Moze tak wlasnie byc.Stało sie i juz. Wcale nie przejmuj sie negatywnymi opiniami na tym forum.Ja nie mam zamiaru Cie zle oceniac.Pewnie kazdy nie jedną glupote ma na swoim koncie.Kto to moze wiedziec jak to sie ułóży u Ciebie. Ja zycze wszystkiego dobrego i...odwagi.Bedzie dobrze -zobaczysz ! Problemy zawsze przytłaczaja na początku...ale chlopakowi powiedz i niech tez pomysli co mozna zrobic w tej sytuacji.Trzymaj sie.Buzka

/Nie czytałem wszystkich wypowiedzi, ale powiem Ci tylko tyle, że powinnaś się spotkać z byłym chłopakiem i powiedzieć mu o tym, że jesteś w ciąży. Pod żadnym pozorem nie informuj go poprzez SMSy, e-maile czy przez telefon. Takie rzeczy załatwia się osobiście, twarzą w twarz!

Gość niunka bunka
dziewczyno ludzie sa ciekawi zaczynasz temat i nie piszesz czy wogole w ciazy jestes