Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a takka jedna

Plamy na brzuchu, które się NIE OPALAJĄ na słońcu

Polecane posty

Gość a takka jedna

Mam plamy na bruchu, które nigdy się nie opalają. Brałam pigułki anty, ale od stycznia tego nie robię a poprawy nie ma. Brzuszek opala się na brąz, a te plamy go szpecą. Dodam, że mam delikatny biały meszek na brzuchu, który widać tylko z bliska. Pasek nad pępkiem i lekko pod nim smarowałam rozjaśniaczem, bo wloski były dłuższe i leciutko ciemniejsze. Czy możliwe, że to od rozjaśniacza? Podobny problem mam na ramionach, ale w mniejszym stopniu, czy ktoś wie co to może być? pomóżcie!

Gość to klasyczny
przykład bielactwa. Wpisz sobie w google i poczytaj. Bielactwo może być nabyte lub wrodzone. Tak czy inaczej - nie do wyleczenia.

Gość dżastinnnn
Mam tak samo. To nie od rozjaśniacza. Ja mam hmmm jakby to nazwać-drobne białe kropki, ciało się opala a one pozostają jasne. Zapewniam Cię że to nie od rozjaśniacza, po pierwsze ja nigdy nie używałam czegoś takiego a po drugie-pytałam się pewnej babki, koleżanki mojego taty, która się zna na takich sprawach (ale nie wiem szczerze dokładnie czy jest dermatologiem czy kim) i ona stwierdziła, że to może być nawet bielactwo, co mnie zdziwiło, bo zazywczaj kojarzyło mi się z ogromnymi plamami które mają osoby cierpiące na tą chorobę. Ona twierdzi, że to może być po prostu taka drobna wysypka, że bielactwo to nie tylko mega białe place na ciele

Gość a takka jedna
słyszałam, że to także bierze się z łupieżu, ale ja nie mam go nawet na głowie, może na ciele nie ejst to tak widoczne... sama nie wiem

Gość dżastinnnn
no ja też nie miałam nigdy łupieżu.. Mówię Ci, to na 100% bielactwo tylko w łagodnej wersji :P Ja mam pełno białych kropek na brzuchu i trochę na udach, ale widać je tylko z bliska

Gość to klasyczny
Bielactwo nie ma nic wspólnego z łupieżem. Poczytaj sobie, kobieto, w necie.

Gość a takka jedna
nie mówię, że ma związek z łupieżem, ale że przy łupieżu na ciele tak się dzieje