Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arista

SZUKAM KOLEZANKI, KTORA TEZ SIE STARA O DZIDZIE !

Polecane posty

Cześć... Zaklęta -przeczytałam i podziwiam cię !!! Ja też nie chcę już rodzić(Przynajmniej na razie tak myslę!) choć nie miałam tego co ty. Czarna ale mnie z rana rozbawiłaś , ja tu już knuje jak go zatrzymać w domu jak najdłużej , bo kolejka dziewczyn się już ustawia ...... A co do siary to ja przed porodem w ogóle nie miałam. aaaaa u ciebie już 30 tydzien-nieźle!! U W A G A : czas rozpocząć składkę dla koleżanki CZARNEJ :) :)

Zaklęta, podziwiam- ja miałam 2 porody, oba szybkie i lekkie w porównaniu z Tobą, choc krwotoku dostałam i też leżałam po porodzie 2 godziny- taka procedura, a mój mały ssak ssał jedną pierś 2 godziny, myślałam, ze zwaiuję :) Czarna, nie martw sie, ja 2 dziwci wykarmiłam piersią- Krzysia tylko 4 miechy, ale Emi prawie 9, a przed porodem nie miałąm ani kropli siary.....a w trakcie porodu wytwarza sie tyle naturalnej oxytocyny, że natura sama juz o mleko dla maleńśtwa zadba :) No własnie, kto zbiera??? Czarnulka, czy wiesz juz co chciałabyś dostać od cioć forumowych dla Oleńki? Zaczynam dochodzić do siebie, choć masa badań przede mną i wizyt, ale nie moge wiecznie zakrywać sie chorobą- teskniłam za Wami :* Everlast, a co u Ciebie??? Wracasz do pracy? Buziaki M.

Ja mogę zbierać, nr konta na g@. Czarna podeslij jeszcze raz link z tą lampeczką ok.

zgadzam się z MOnią co do lampeczki , sama rozwazam kupno takiej :) własnie zobaczyłam ze mamy juz 10 tyś wpisów - nieźle......

Gość prezencikna gwiazdke
dziewczyny prosze mozecie mi odpowiedziec bo niewiem juz gdzie pytac tylko na jedno pytanie nie be wam wiecej truc czt temp w ciąży moze byc 36,6 nigdy sobie nie mierzyłam a dzisiaj tak jakos mnie pokusiło rano 36,6 a teraz 37,11PROSZE

do "prezencikna gwiazdke"- to prawidłowa temp. zdrowej kobiety, niekoniecznie cieżarnej- niestety nie odpowiemy Ci na pytanie, bo nie wiemy jaka jest Twoja "temperatura linii pokrywającej"....a raczej na jakim poziomie jest Twoja linia pokrywająca......jeśli zmierzysz w ciagu 1 miesiaca to zrozumiesz, że podwyzszona temp w 2 części cyklu utrzymująca się po dniu planowanej miesiączki moze oznaczać ciążę, ale musi byc ona powyżej linii pokrywającej- odsyłam do stosownej literatury...

Cześć! Składka rozpoczęta!! Wczoraj kupiliśmy dla Dominika zabawkę duża, interaktywna-pomyślałam ze wsadze go do kojca i bedzie się bawił, a tu histeria na jej widok :( mam nadzieje ze minie. Zaraz idziemy po sanki i na sanki ;) Miłego weekendu.

Hej dziewczyny! Co do składki- ja złożyłam się tylko 2 razy, potem jak pytałam kto zbierał, to nie dostałam odpowiedzi albo coś przeoczyłam- nie pamiętam... W każdym razie jutro wyślę też pieniążki, przy okazji innych opłat. Co do tęsknoty- ja także bardzo za Wami tęsknię! Każda z nas ma teraz swe słoneczko koło siebie, albo jeszcze w sobie- ale już niedługo- i czasu brakuje nam... Piękne jest jednak to, że nadal się tu spotykamy, pamiętamy o sobie i kochamy się na swój sposób:) Piszę do Was w konkretnej sprawie, otóż chciałam się pochwalić, że Wiktor wczoraj powiedział TATA! On mówi czasem "tata" ale tak cicho i raczej zalatuje to czymś w rodzaju "dada", ale wczoraj nawet moja znajoma słyszała, jak powiedział głośno i wyraźnie:) Może to dlatego, że włączyłam muzykę, taką, jakiej słucha Rafał i może mu się skojarzyło? Hm... rozglądał się potem jeszcze, patrzył na komputer i powtarzał "tata, tata... Tata, tata...":) I zauważyłam jeszcze 2 rzeczy- że lubi bawić się na naszym łóżku, bo tam jest miękko i twardo zarazem- dość miękko, by nie bać się, że jak się obróci na plecy to uderzy się w głowę, a na tyle twardo, by można było stabilnie siedzieć i pełzać. I ta druga sprawa- Wiktor ma świetne wyczucie rytmu. Daję mu gitarę i na niej brzdąka:) A do tego jak słyszy muzykę to śpiewa, tzn. wydaje takie swoje dźwięki, ale jak jest jakiś podkład muzyczny, albo jak słyszy, że ja śpiewam. Słodki jest...:) A dziś przeżywaliśmy razem szereg zabawnych historii:D Najśmieszniejsza była taka sytuacja, kiedy ja chciałam położyć Wikusa do łóżeczka, odsłoniłam kołderkę, patrzę- a tam kot! Wielce zdziwiony, z głową na poduszce, przykryty po uszy, ściskający między łapkami zabawkę Wiktora, z którą zawsze śpi...:D Zrobiłam mu zdjęcie:D I to chyba tyle na dziś... Jak Wam mija ten zimowy czas? U nas jest przyjemnie, choć mroźnie. Żałuję, że nie wychodzimy jeszcze na spacerki, ale mały musi się do końca wyleczyć... Ale za to jak już wyjdziemy, będziemy szaleć na dworze:)

witam was kochane... apropos skladki, ja sobie jeszcze do tej pory w brode pluje ze dla monikat i everlast nie wyslalam prezentoof.... wrr, zla na siebie jestem... arista - niby juz znamy te nasze pociechy, ale co dzien czego nowego sie dowiadujemy o nich.... a one o calym swiecie.... no i gratulacje dla Wikusia... tata juz umie powiedziec.. super.... scherza ja wlasnie wrzucilam zdjecie na FB ameki w jej nowym kojcu... haha ona go uwielbia, fakt jak za dlugo siedzi to jej sie nudzi, ale jest najleprzy.... mam nadzieje ze iu was sie przyda.... powoli i sie moze przyzwyczai... czarna - ja mam wrarzenie ze ty dopiero co o ciazy sie dowiedzialas, a to juz 30 tydzien...... cholera jak tez czas zachrzania. a mi sie tak dluzylo.... dziewczyny nie wiem jak w PL ale tutaj to juz swieta pelna para, wszedzie swiatelka, w radiu juz tylko piosenki swiateczne / koledy..... choinki w oknach, w sklepach pelno ludzi.... swieta jak nic... a ja nawet nie zaczela sie do nich przygotowywac.... uciekam bo mala glodna, a ja od prysznic juz sie wyboeram pol dnia.... czytam was caluski czas...

Hej dopadła mnie grypa:( Wczoraj... Wróciłam ze szkoły i tak dziwnie się czułam, a wieczorem ból gardła taki, że nie mogę śliny przełknąć. Dziś to samo. Właśnie przygotowałam sobie wodę z solą bo płukania gardła, narobiłam soku z cebuli, piłam mleko z miodem. Teraz jadę do szkoły, ale jak wrócę znów działam. Dziewczyny, czy Wy w czasie ciąży jak chorowałyście chodziłyście do lekarza??? Nie wiem co mam robić.

Czarna mnie jak grypa dopadła w ciąży to byłam na antybiotyku, ale ja roMawialam ze swoja gin, i ona zadecydowała i przepisane mi lek ktory jest odpowiedni dla kobiet w ciąży, przetrfalam!!!! Jak nie zadziałała domowe sposoby to idź do lekarza, ale jak zacznie się gorączka, to nie czekaj ani minuty, z tego co pamietam w ciąży nie ma żartoof z gorączka!!! Zdrowiej szybko!

Dzieki ARCT, na razie nie mam gorączki, z czego bardzo się cieszę. Oby mi przeszło jak najszybciej.

Czarnulka, Dumomox mozna w ciąży, tak samo karmiąc piersią, nie martw się, jak sie sama nie wykaraskasz, to idz do lekarza, na pewno będzie wiedział jak zareagować, a oprócz tego wapno, rutinoskorbin, euphorbium do nosa na katar, tantum Verde na gardło, no i płukanki z wody z solą..... Jadę na pazurki :) A za tydzień fryzjer- przymierzam się do jakiejś diety, mam min 10 kg do zrzucenia.....a w środę mam kardiologa i badanie pola widzenia.... Buziaki M.

Dzięki Moniu :* Zażywam rutinoscorbin, tantum lemon, nie było verde, syrop z cebuli, mleko z miodem, herbata z cytryną.. Czuję się nawet, nawet, poranki są najgorsze. Moniu no to podeślij nam zdjęcie pazurków :)

Gość 13kkrw13
Zamówiłam właśnie łóżeczko na allegro:)

Gość 13kkrw13
Sorry dziewczyny miałam otwarte kilka okien z caffe a czasami was podczytuje, ale to akurat miało pujść na inny topik

Cześć!! Jak po weekendzie ? Czarna jak przezyłaś weekend w szkole ? Jak zdrówko? Monia kasa wpłynełą :) Artc napisz czy twoja Amelka lubi bawić się w kojcu ? Dominik lubi przez 10 minut pózniej próbuje wyjść i pcha sie w tą siatkę , wygląda jakby miał rajstopy na głowie ;) Poza tym to juz raczkuje jak trzeba więc zaczełam latac za nim :) W tym tygodniu lecimy do dziadków - za każdym razem Dominik inaczej znosi lot ciekawe jak będzie teraz ? I to tyle co u nas .... weekend był spokojny i miły :) jak zawsze!!!

Scherza, szkołę jakoś przeżyłam, najgorsze jest to, że w ten weekend znów :/ No ale później dopiero 7 stycznia:) Jakoś dam radę:) Ze zdrówkiem, średnio na jeża, ale domowe sposoby spisują się nawet, nawet;)

Widzę, że ktoś wyżej kupił łóżeczko wczoraj. Ja też niedawno kupiłam i czekam na kuriera, może dzisiaj przyjdzie:)

z je widziałam;) Podoba mi się na żywo wiele bardziej niż na zdjęciach:) Jutro muszę kupi sobie rzeczy do szpitala. estem trochę wystraszona, kuzynki koleżanka, urodziłam w niedzielę dziecko w 33 tygodniu maleńka dziewuszka, ale 10 punktów dostała, co wywołuje uśmiech na mojej twarzy:) Przeraża mnie wizja wcześniejszego porodu. Scherza podeślij zdjęcie mojego cukiereczka:) Arista Ty tez podeślij jakieś foto Wiktorka;) W ogóle dziewczyny wszystkie mogłybyście odświeżyć galerię:) ArCt jest zwolniona;) W sumie Scherza też:) Bo często coś nowego jest na fb Everlast gdzie jesteś??? Podeślij nam zdjęcie naszego pączusia Oliwki:)

wyślę zaraz coś na g @ :) :) dobrze będzie Czarnulko, nie myśl o złych rzeczach i czekaj cierpliwie chociaż do 37 tyg więc nie wiele ci zostało , a przez te 5 tyg odpoczywaj i wysypiaj się :) to ostatnie chwilę tz. wolności ;)