Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ange agne

Czy zauważyliście że faceci z czasem mają mniejszą ochotę na seks?

Polecane posty

Gość taka jedna po tydziestce
o kurde :o to z facetami tak jest, że tracą ochotę na seks? Cholera. Z mężem byłam tak ok 8 lat i nie zauważyłam...no teraz to pewnie już nie ma ochoty bo my po rozwodzie. Ale nie straszcie mnie kobiety bo mam innego faceta :o ten to przeciez nie tamten. Mam znowu myślenie

Przyczyną jest natura mężczyzny, zilustrowana trafnie przez prezydenta Coolidge\'a (tzw. efekt Coolidge\'a) pozdrawiam wszystkie kobiety

Gość magdamagdula
Efekt Coolidge'a – wzrost libido meżczyzn wywołany zmianą partnerki seksualnej. Fakt, iż atrakcyjność samicy szybko maleje w oczach jej stałego partnera, tłumaczy się tym, że mężczyzna nie jest predestynowany do monogamii[potrzebne źródło]. Pochodzenie terminu Nazwa "efekt Coolidge'a" pochodzi anegdotycznego zdarzenia z udziałem prezydenta Stanów Zjednoczonych Johna Calvina Coolidge'a. Pewnego razu zwiedzał fermę drobiu wraz z żoną. Ta na wieść, że kogut może odbywać dziesiątki stosunków dziennie, powiedziała: Proszę powtórzyć to panu Coolidge'owi!. Gdy to zrobiono - prezydent spytał: A czy za każdym razem z tą samą kurą?. Usłyszawszy: Nie - ciągle z innymi, polecił: Proszę szybko powtórzyć to pani Coolidge!.

Gość magdamagdula
atrakcyjność----oto klucz do umysłów czy raczej penisów:P facetów. Proponuję zmiany: raz być brunetkę, innym razem ruda lub blondynką. Raz mieć długie włosy a raz ściąć na pazia. Raz się spalić na solarium innym razem mieć cerę biała jak śnieg. Pachnieć różnymi perfumami, ubierac jak wamp ale i czasem jak pensjonarka. W końcu raz być słodka i uległa a raz wredna i władcza. A i na koniec można się uciec do operacji plastycznych! Albo zamiast tego wszystkiego posłać znudzonego faceta od razu do diabła!:)

Gość monika.....28
Mój ostatni związek wyglądał tak: mieszkanie razem, zaręczyny. Seks na początku codziennie lub parę razy dziennie. On ciągle napalony i chętny, najchętniej by mnie schrupał. Po zamieszkaniu razem na początku było ok, potem seks raz na 2 dni, a na sam koniec.... raz na tydzien albo raz na 2 tygodnie. Prosiłam, krzyczałam, przymilałam się, inicjowałam, kupowałam super bieliznę. On nic. Wolał swój komputerek i gierki. Kiedyś, gdy krzyknęłam z sypialni "kochanie, jestem wykąpana, chętna i mam ochotę na ciebie", przyszedł wściekły i powiedział "własnie mi przypomniałaś dlaczego nienawidzę związków!" (chodziło mu o to że przerwałam mu grę) i poszedł. Zaczęłam myśleć o zdradzie i sądzę że gdybyśmy dalej byli ze sobą, w końcu bym zaczęła go zdradzać. Na szczęście się rozstalismy. Teraz jestem z kimś innym od roku i jak na razie wszystko gra - seks raz dziennie.

Gość monika.....28
Owszem - widział mnie w dresach, wyciągniętych ciuchach i kapciach. Ale Boże, mieszkałam z nim, nie mogłam być wciąz jak spod igły. Jednak zawsze byłam czysta, pachnąca, itd To nie jest żadna wymówka. Ja też go widzialam w domowych ciuchach, trochę zaniedbanego, już nie takiego wystrojonego jak na pierwszych randkach, ale i tak mialam na niego ochotę.

wybacz autorko przeczytałem tylko temat bez twojego tekstu i reszty postów z braku czasu "Czy zauważyliście że faceci z czasem mają mniejszą ochotę na seks?" jak w związku to niestety to znudzenie kobietą a więc wami, bo ciągle taki sam sex to zły sex, single urozmaicają sobie życie erotyczne różnymi partnerami, ludzie w związkach różnym seksem między sobą jak samotny facet, ochota też może spaść i to bardzo ale to temat na inna dyskusję pozdro, spadam

Niestety mam ten sam problem, z tym, że nawet na początku nigdy nie kochaliśmy się codziennie (a kilka razy dziennie to już nie ma co marzyć). Jesteśmy ze sobą 2 lata, kochamy się 2 razy w tygodniu. Był taki okres w którym to ja musiałam zawsze zaczynać , czasami zostałam odrzucona, a czasami nie ( ale wtedy chciałam jak najszybciej zakończyć ponieważ skupiał się tylko na sobie,ja byłam tylko dodatkiem,doprowadzał mnie do orgazmu, ale to było bez żadnych emocji). Nie czułam się porządana :/ Teraz byłam ponad miesiąc na wakacjach, wróciłam w sobotę i narazie jest w miarę (nie mówię zachwycająco). Chciałam zaznaczyć, że mój facet jest włochem (ma 38lat, więc może to narmalne). Przeczytałam, że ktoś chciałby znaleść poludniowca. Tak dla wyjaśnienia...

Gość moj jakos tak nie ma
jestesmy razem 5 lat i kiedys bylo dzien w dzien teraz rzadziej bo ja mam male problemy ale on jakby mogl to pare razy dziennie by sie bzykal ze mna:D aaa mieszkamy razem od 2 lat

Gość malowana kobita
Nie zauwazylam takiego zwiazku w swoim związku i w zwiazku z tym się śmieję i skladam wyrazy współczucia.

Gość Bodek
To normalne, że faceci mają mniejszą ochotę na seks, gdy są już długo w związku. Po prostu kobieta im powszednieje. Faceci myślą niemal cały czas o seksie, ale z coraz to innymi kobietami. Taka jest ich natura, nikt sobie tego nie wybierał. Kobiety mają inaczej, bo kochają się angażując w to mocno uczucia, więc ich facet jest dla nich cały czas atrakcyjny. A facet chętnie przespałby się z inną kobietą, nawet gdyby była mniej atrakcyjna od jego partnerki - tylko dlatego, że byłaby "nowa".

Gość 229_sedesee_OryginaI_229
ależ mi tajemnica faceci mają mniejszą ochotę na seks ze stałą partnerką z kolejnymi mają stałą ochotę aż do starości

Gość facetjakiśtam
co wy z tym seksem tak ciagle. przecież to przereklamowany towar piwo jest lepsze od kobiety...i to z conajmniej 33 powodów

Gość Tuesday
e tam powszednieje ;) może po prostu są faceci, którzy mają mniejsze potrzeby ;) u mnie: 23 lata po slubie; gdybym pozwoliła, to mam seks codziennie od rana ;)