Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihahah blasz

Lekarze nie będą badac brudasów

Polecane posty

Ale da się rozróźnić kogoś kto wydziela taki zapach przez leki, czy nadmierną potliwość.Jeśli umyje się tuż przed pójściem do lekarza to nie będzie tak źle.Przepraszam bardzo ale da się rozróżnić takie osoby bez problemu od tych,które się dniami nie kąpią...

Gość iweta..........
Zloty dziecko drogie, czlowiek chory nawet jak mylby sie 20 razy dziennie i tak 'smierdzi' - pot takiej osoby pachnie (??) zupelnie inaczej. I glupie docinki lekarzyny napewno nie sa takim osobom potrzebne. No ale to sprawa etyki zawodowej i empatii ludzkiej ;-)

Gość czasem to jest tragedia
są różne kwestie......i nie chodzi mi tu o bezdomnych teraz...ale ludzi np mieszkających na wsi (niektórych-nietsety czasem się jeszcze tak zdaża).....jakiś czas temu byłam u kogos przez 4 dni....masakra....oni się tam w ogóle nie myli:/ łazienka to śmierdzący koszmar:/ mi dali do mycia wiaderko z którego dają pić zwierzętom...powiedzieli że na sobote może włączą ciepłą wode to się bedzie można wykąpać....nie włączyli....oni się tam w ogóle nie myją:/ ja rozumie brak pieniędzy itp itd bo za boigaci niestety nie są:/ no ale skoro jakiś komputer mają i kilka "lepszych " rzeczy to żeby się czaseem wykąpać to chyba nie jest jakiś luxus....

Gość iweta..........
A zreszta...pomijajac wszelkie choroby i zapachy ;-) lekarz nie ma prawa do odmowienia badan bo ktos 'brzydko pachnie' czy 'smierdzi'. Wybral taki a nie inny zawod, jego lekarskim psim :D obowiazkiem jest wykonywac swoja prace i badac i leczyc ludzi. A czy ekspedientka w sklepie ma prawo odmowic lekarzowi sprzedazy zarcia bo brzydko pachnie? Co ja to obchodzi, ze lekarzynka wraca z dyzuru? Najpierw do wanny a potem bo bulki :D

Ktos kto się poci może się umyć i na nowo zaraz się spocić no i takiego kogoś nie da się porównac do kogoś kto ma smalec na włosach ,czarny brud między paznokciami,uplamione ubrania i śmierdzącego moczem;]

pod pachy używam antyperspirant i jak się spocę pod pachami to ten pot pachnie

Gość iweta..........
Malutka ale takie osoby 'ze smalcem' na wlosach, brudem za paznokciami tez maja PRAWO do opieki lekarskiej. A lekarz chyba nie mysli, ze bedzie badal jedynie osoby czyste, pachnace, w nowych gatkach. Kazdy ma PRAWO do opieki medycznej i lekarz musi wykonywac swoje OBOWIAZKI!

Tak Iweta ale nie wiem czy miałaś okazję zwrócić na to uwagę,że ludzie którzy są zaniedbani są traktowani zawsze przez lekarzy ,,na końcu'' więc jednak tak czy owak lekarze i tak zwracają na to uwage i tak i może teraz to po prostu nagłośnili,żeby co niektórzy nie byli zdziwieni...

Imperia :o :( 😭 czemu nie oskarżasz? co Ci zrobiłem? Ty chyba nigdy mnie nie lubiłaś... :o :o 😭 Np: jak Pani zdejmie szpileczki czy sandałki to taki zapach może być miły :P ;)

Gość iweta..........
Malutka ale lekarz nie ma PRAWA traktowac lepeij jednych pacjentow a innych gorzej :O Sorki, nie ma takiego prawa!!!!

Ja mimo waszych opini pozostanę przy swojemu zdaniu i poprę koleżankę ze strony pierwszej ,,W przypadku zagrożenia życia bez względu na \"zapachy\" powinno się ratowac człowieka. W przypadku zwykłej wizyty odesłać do... wanny.\'\'

Iweta może nie ma ale uwież,że tak jest.Zawsze tacy ludzie będą gorzej traktowani czy to u lekarza czy tym bardziej na urzędzie czy w bankach;]

15:39 [zgłoś do usunięcia] iweta.......... Malutka ale lekarz nie ma PRAWA traktowac lepeij jednych pacjentow a innych gorzej Sorki, nie ma takiego prawa!!!! może i nie ale ładna i atrakcyjna osobę zawsze się traktuje lepiej :o :)

Gość iweta..........
Co to znaczy Malutka 'zwykla wizyta'?????? Badania profilaktyczne? A jezeli ktos, kogo lekarz odesle z gabinetu bo brzydko pachnie jest chory? I jezeli ta osoba nie wroci na ponowne badania? Sa rozni ludzie. Ale nadal to sa LUDZIE!!!!!!!!!

NA szczęście ma swoich doktorków i mnie się słuchają :) natłukłem im do głowy.

Lekarz na pewno sam sobie poradzi w ocenie stanu zdrowia pacjęta i ustali sam czy jest dana osoba tak chora,że moze nie powrócić ponownie jeśli ją odeśle od takiej która przyszła tylko na kontrole czy wszystko z nią ok i bez problemu może powrócić do domu sie przebrac czy umyć.

"MalutkaTaka (lucja_146@tlen.pl) lucja_146@tlen.pl Ja będąc kiedyś u stomatologa widziałam jak lekarz wyprosił pacjęta (mężczyzna może ok.50) lekarz prosto z mostu powiedział mu,że najpierw ma iść umyć zęby,których chyba nigdy nie mył a potem się do niego zgłosić.Sądza po tym co stomatolog do niego mówił musiał mieć piękne uzębienie;] " Ale do dentysty est sens tylko z czystą paszcza chodzić na wiercenie z znanych powodów:P.Jak chodziłem do dentysty to starałem się aby nie było z tym problemów:classic_cool:.A ciekawe co by było jakby konował śmiedział:D?

Amancie to skoro do dentysty jest sens chodzić z ,,czystą paszczą'' to dlaczego do innych lekarzy higiena ma być mniej ważna?

Gość iweta..........
Malutka :D " Lekarz na pewno sam sobie poradzi w ocenie stanu zdrowia pacjęta i ustali sam czy jest dana osoba tak chora,że moze nie powrócić ponownie jeśli ją odeśle od takiej która przyszła tylko na kontrole czy wszystko z nią ok i bez problemu może powrócić do domu sie przebrac czy umyć." A jak to oceni nie badajac??? To lekarz jest czy wrozka jakas???? Prosze cie powiedz mi jak lekarz ocenia stan zdrowia pacjenta BEZ BADANIA????????

Wydaje mi się, że nikt tu nie dojdzie do porozumienia. Z jednej strony przysięga Hipokratesa i obowiązki, z drugiej każdemu należśę praca w godiwych warunkach. Dyskusja nie powinna być rozpatrywana na zasadzie czy mają badać brudnych, albo kto ma prawo brudnym być u lekarza ;) jejku teraz naprawdę wygląda to na wypowiedź młódki :) W każdym razie ludziom powinno się uświadomić potrzebę bycia czystym i poszanowania swego ciała oraz samopoczucia i zdrowia innych. Nasza wolność kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego człowieka. A ja uważam, że w przypadku brudasów z wyboru moja wolność zostaje ograniczona. To nie ja mam uciekać z autobusu czy innych miejsc, bo przyjdzie sobie śmierdzący pan czy pani ( i tu nie chodzi tylko o zapach, brud po postu widać), ale tacy ludzie powinni szanować i siebie i innych, a więc myć się i nie męczyć środowiska (wciąż zaznaczam że mówię tylko i wyłącznie o tych, którzy się nie myją z lenistwa czy tym podobnych głupich powodów, w każdym razie mają wybór). Lekarz może i musi zbadać takiego pacjenta, ale nie wymagajmy od niego aby był zadowolony z takich aromatów. Bo zarówno lekarz nie będzie zadowolony (do czego ma pawo, ma ten sam zmysł powonienia co nni ludzie), jak i każdy obcojący z nimi człowiek o elementarnym poziomie higieny.