Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość larva

czas na METAMORFOZĘ

Polecane posty

Gość larva

tak, to wreszcie ten czas!! obiecuję sobie, że zrobię to już od dłuższego czasu i zawsze zawodzę sama siebie. Pewnie macie tak samo... Dlatego zakładam ten topik, czas przestać oszukiwać siebie samą i wziąć sprawy na prawdę w swoje ręce. Mam 24 lata i tylko jeden krótki okres w życiu, kiedy podobałam się sobie :-( Obecnie ważę ok 57-58 kg przy 166 cm wzrostu. Dla niektórych to w sam raz, ja jednak źle się czuję w swojej skórze. Chciałabym dojść do wagi ok. 50 kg, a przy tym poprawić i inne mankamenty mojej urody i wizerunku - taka metamorfoza pełną gębą :-D Jeśli chodzą wam po głowie podobne zamierzenia zapraszam :-)

idź do fryzjera - spoko, idz do kosmetyczki - spoko, idz na zakupy - kup sobie nowe ubrania w innym stylu - spoko, ale błagam Cie nie rób z siebie anorektyczkiiiiii to chore i głupie!!!! faceci nie leca na skóre i kości!!!! życze powodzenia i rozsadku pozdrawiam!!!!

gipiuro dzięki za troskę :-) nie zamierzam robić z siebie anorektyczki, bo to choroba psychiczna w którą nie trzeba popadać aby zrzucić parę kg. Wiem, że dla niektórych osób 50 kg przy moim wzroście to za mało, ale tu przecież chodzi o moje samopoczucie i gust. Podobałam się sobie z taką wagą i to jest dla mnie ważne. A jeśli o facetów chodzi, to też przyznam, że wtedy zwracali na mnie większą uwagę :-) ale tak czy siak, nie robię tego po to, żeby ktokolwiek na mnie leciał, jestem w stałym związku od ładnych paru lat :-) z resztą masz moje wymiary i sama oceń, czy nie powinnam zrzucić kilka kg biust 92 talia 68 biodra 88,5 udo 53 łydka 36

moim pierwszym celem jest za 3 tygodnie ważyć ok.55 kg. To taki cel na rozruch, bo potem daję sobie dłuższy czas na spadek wagi. Ostateczny cel to wyglądać świetnie na ćwierćwiecze własnego istnienia :-P to jest wiosną 2010 roku :-) Ale na to składa się nie tylko spadek kilku kg, ale i szereg innych zmian. Zaczęłam 3 dni temu - waga 57,8 kg, wczoraj 57,7 kg a dziś 56,6 kg więc trudno mi powiedzieć czy wtedy byłam napompowana wodą czy teraz sie odwodniłam, a przez to nie wiem czy mam do stracenia 1,5 kg czy 2,5 kg ... tak czy siak jest do zrobienia :-)

no i wieczorek sie przeciągnoł :-P wypiłam troszke winka i dobrze mi :-) a chętnych do wspólnego odchudzania jak nie było tak nie ma....

Gość Kariszna
Bo Ty chcesz się odchudzić z kości na ość. Wchodzą tutaj dziewczyny, które faktycznie mają nadwagę i widząc Twoje słowa o tym, że z Twoją wagą się sobie nie podobasz, czują się jak kaszaloty. A przy 50 kg miałabyś niedowagę - to Ci się marzy??

witam :-) z tego co zauważyłam wchodzą tu dziewczyny o różnej wadze, z resztą dla mnie wszystko jedno ile potencjalna kompanka miałaby do zrzucenia i z jakiej wagi by startowała, ważne żebyśmy razem się wspierały. przecież nie piszę, że ktoś kto waży tyle co ja czy więcej jest kaszalotem, jak to nazwałaś. nie powiem też, że jestem gruba. po prostu - moja figura mi sie nie podoba, na prawdę mam taką budowę, że widać, że mam trochę do zrzucenia, szczególnie na górze.. z resztą...... nikt nie ma monopolu na odchudzanie się i to, że jak piszesz inne dziewczyny tutaj mają nadwagę a ja nie, nie znaczy, że nie moge poprawić swojej figury

a co do tej niedowagi, to nie należy się tak sztywno sugerować tym całym BMI, bo wszystko zależy od budowy ciała. marzy mi sie wyglądać tak, jak lubię, tak jak wyglądałam 3 lata temu i chciałabym dojść do tego zdrową droga bez głodowania i niszczenia organizmu. to chyba nic złego? a tak poza tym, to dziś na wadze 56,9 kg, ale poszalałam wczoraj z musli na mleku

No, jakbym siebie czytała momentami... Ale tylko MOMENTAMI. JA stwierdziłam, że trzeba z głową i umiarem odchudzać się ;) I nie ważyć codziennie :P

dokladnie larva masz 24 lata wiec wiesz co robisz mnie bardzo denerwuje jak ktos sie wtraca i twierdzi, ze masz sie nie odchudzac bla bla bla ok jesli byc wazyla 40 kg to co innego ale 50 przy Twoim wzroscie jest super BMI to bzdura, w ten sposob mozemy popatrzec na kogos mocno umiesnionego i bedzie sie wydawalo, ze ma nadwage chociaz procent tkanki tluszczowej w jego organizmie wynosi mniej niz 15 % ale nie waz sie codziennie bo to tylko nerwy psuje :p ustal sobie jakis dzien w tyg i zawszee wtedy sie waz ;)

z tym ważeniem to wiem dobrze, że codzienne wahania wagi nie odzwierciedlają rzeczywistości i nie sugeruję się jej wskazaniami. ale z nudów zważyć się chyba można, prawda ? :-) chciałam sprawdzić co z tą ponad kilogramowa różnicą i z czego tak na prawdę startuję...

kurcze, mam problem z mobilizacją do ćwiczeń :-( jakiś taki okres mnie naszedł, że nawet mi sienie chce wychodzić na spacer, tylko bym siedziała przed tv albo przy książce. zmotywujcie mnie laski :-) bo na samej diecie nie osiągnę efektu, jaki sobie wymarzyłam. jak w temacie marzy mi się duża metamorfoza polegająca nie tylko na zmianie rozmiaru ubrania ale i na poprawie stanu skóry, kondycji fizycznej etc a na koniec wspomniany przez kogoś fryzjer, kosmetyczka i prawdopodobnie chirurg plastyk :-P i przepoczwarzę sie , bo czas najwyższy :-D

Gość xkljdl
larva nie pzresadzasz ja mam 165 iwahe 56 kilo, czuje i widze ze o 6 kilo za duzo ale dieta odpada mysle raczej ocwiczeniach, bo mam fatalne uda i brzuch pzdrawiam

no a ja chcę jedno z drugim połączyć, w ogóle chciałabym przeprowadzić taką długoterminową diete, żeby przestawić się na inny sposób odżywiania, bo mam z tym problem. żeby utrzymać efekt spadku wagi, musze zmienić moje nastawienie do jedzenia

idę na obiadek moje drogie i nadal czekam na kompanki :-)

larva ja obecnie tez am faze lenia, codziennie sie zbieram do cwiczen, przebieram sie wsportowe ciuchy, wyciagam sprzet sportowy i...wlaczam tv i nie cwicze :p jesli nie bedzie towarzyszek do dietowania, to jakby cos to zapraszam do nas na topic tylko dla twardzielek, my w sumie ciagle piszemy i to duuuuuuuzo ;)

ok, dzięki za zaproszenie.zajrzę na pewno i zapraszam też do mnie :-)

Gość Dietetyk
Witam jestem Dietetykiem który pracuje w swej dziedzinie od ponad 5 lat chętnie mogę ułożyć panią diety dostosowane do Pań stylu życia oraz do nałogów jakie Panie posiadacie. Moje diety można również nie raz spotkać w gazecie Vitalia, Joy, oraz Vita. Moje diety są znane w całej polsce ale również lecze pacjentów w Niemczech gdzie jest tam największe zapotrzebowanie na dietetyków gdyż właśnie tam jest największa otyłość wśród ludzi w Europie. Skończyłem również 2-letni kurs instruktora Fitness i moge dostosować zestaw ćwiczeń do Pań trybu życia. Zostałem również nagordzony wyróżnieniem wielu specjalistycznych ośrodków w polsce które zjamują się leczeniem osób otyłych, mój sposób pisania diet jest oparty na wielu czynnikach które wrunkują odpowiednią klasyfikacje spożywanych produktów przez nasz orgaznim oraz ewentualne spalanie ich poprzez cwicznia z różnego zakresu których również jestem pomysłodawcą. Średnia stała utrata wagi przy mojej diecie wynosi około od 5 do 7kg na 24 dni Jeżeli jesteście zainteresowane piszcie na maila: kuba290492@gmail.com (proszę nie odpowiadać na forum) . Ułożenie diety to koszt od 5, 10zł. Więc wporównaniu z innymi ofertami jest to nie wiele. Robie to tylko dlatego ponieważ pragne pomóc osobą otyłym lub tym które chcą zrzucić pare kilo ponieważ wiem jakie to istotne w naszym zdrowiu i jakie to niesie konsekwencje. Pozdrawiam Kuba

larva!!!! Ja ważę tyle samo (znaczy ważyłam- od 2 tyg jeste na diecie:P), wymiary mam identyczne no w biuscie 6 cm mniej, tyle samo wzrostu i mam 23 lata! jak juz pisalam jestem na diecie od 2 tyg. jutro bede sie ważyć drugi raz od rozpoczęcia;P Mój cel do końca wakacji to 52, ale chcę dojść do 50 później:D co do ćwiczen to też byłam leniem totalnym, ale jakoś się przemoglam i teraz nie ma dnia żebym nie zrobila 6 weidera (bo najwiecej tluszczu mam na brzuchu:P) i nie pojeździła na rowerze:D także będę tu zaglądać:) a teraz też lecę na obiad:D

aaa i też wszyscy mówią że wyglądam dobrze i nie musżę się odchudzać, ale ja źle czuję się w swoim ciele i dalej robie swoje:p więc nie przejmuj się takim gadaniem!! i rób swoje.

cześć polina :-) mam nadzieję, że zagościsz u mnie na dłużej zważywszy na fakt, że mamy podobny cel i z podobnego miejsca startujemy :-) ja już po obiadku i zaraz zamierzam iść na spacer, choć lenia mam strasznego :-O

Witam:) Bardzo chętnie sie przyłącze:) Obecnie 58.5kg (miesiaczka:):) I najbardziej zależy mi na talii i brzuszku bo tu odkłada mi sie tłuszczyk i wystarczy ze zjem coś w pośpiechu czy powodującego napęcznienie i już nie mieszczę sie np. w spodnie które jeszcze 2 godziny temu były za luźne:(

powodzenia dziewczyny ;) działajcie i piszcie o efektach. A te fizyczne metamorfozy fajniej by było zobaczyć na fotkach ;)

witam dziewczyny i cieszę się, że tu trafiłyście :-) razem zawsze raźniej !! co do tych zdjęć, to rzeczywiście dobry pomysł :-) może umówmy sie , że w najbliższych dniach umieścimy tu swoje fotki ( wystarczy figura, możemy oblicze zachować dla siebie ) najlepiej w bieliźnie, żeby wszystko było widać, a po jakimś czasie kiedy osiągniemy już jakieś efekty wkleimy zdjęcia po przemianie :-D

Hmy- to ja będę na topiku ale bez zdjęć- akurat w takie \"ciekawostki\" nie wchodzę:) Larva takie pytanie, opierasz się na konkretnych zasadach z konkretnej dietki, czy tylko ograniczeniach w kaloriach??

ok, to była tylko propozycja :-) nie opieram się na żadnej diecie, ale nie jem pieczywa, ziemniaków, makaronów, ryżu i słodyczy oraz nie piję napojów gazowanych. stawiam na owoce, warzywa, nabiał i chude mięso oraz dużą ilość płynów, a węgle głównie w postaci zbóż :-)

Witam i ja bym chciała przejśc metamorfoze na jesien.:) Plan: 1. Zrzucić te cholerne ciązące 10 kg:) 2. Zmieniam fryzurke jak tylko zrzuce kg, bo i tak żeby mieć fryzurke jaka ja chce musze jeszcze pozapuszczac troszke włosy:) 3. Zmieniam styl życia na bardziej zdrowy:) 4. Wyruszam w poszukiwania księcia na rumaku:D:D:D

hej dziewczynki! coś tu cicho dziś..... tylko jedna marzycielka z rana :-) ja postanowiłam jednak obrać sobie jakiś plan działania i tak przez te 3 tygodnie będę spożywać tylko płyny - zupy, herbaty i zioła, jogurty, kefiry etc + owoce i warzywa, a czasem ( nie częściej niż co drugi dzień ) na jeden posiłek w ciągu dnia mięsko/jajko/biały ser do tego min. godzina spaceru i godzina roweru dziennie, a dla skóry masaże zobaczymy co z tego wyjdzie :-)