Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga-35

zdrowe dziecko po hipotrofiku???

Polecane posty

Gość iga-35

Witam, wiosną tego roku przezyłam koszmar... w 30tygodniu urodziam 650gramową córkę, diagnoza hipotrofia, wcześniactwo i wszystko co za tym idzie... moje dziecko zmarło po dwóch miesiącach... Nie tracę nadziei na bycie mamą, i tu mam prośbę, może same to przeszłyście albo znacie kogoś i powiecie mi czy mozliwe jest że z drugą ciążą będzie ok? Najważniejsze przyczyną całego zła było nadciśnienie.

Gość iga-35
Pytałam, mówią, że może być różnie. Chce poznać konkretne przypadki, boję się, że to może sie powtórzyć, ale oboje z mężem jesteśmy gotowi zaryzykować

Gość jagaxxx
ja mam podobny problem jak ty... szukam dobrego lekarza, może ktoś da namiary, mieszkam w mazowieckim, może kogoś polecicie...

Gość iga-35
odpowiedzcie mi proszę, jesli coś wiecie

Gość wiedzma_ple
hej to ja :) tzn ja bylam hipotrofikiem (choc nie tak malutkim jak Towje malenstwo), a moj brak urodzil sie 3.600g Przyczyny mojej niedowagi (1700 w terminie) nigdy nie zostaly wyjasnione.

Gość iga-35
czyli to mozliwe, że jedno dziecko jest hipotrofikiem a drugie nie, kto jest starszy Ty czy brat?

Gość wiedzma_ple
ja jestem starsza (o 5 lat), czyli najwyrazniej mozliwe, ale mysle ze to zalezy od konkretnego przypadku jesli nie udalo sie znalezc przyczyny w Waszym nieszczesciu, to moze byl to wypadek losowy, a nie wada trwala

Gość iga-35
wiedzma_ple dziękuję CI

WITAM JESTEM MAMA ROCZNEJ PAULINKI KTÓRA JEST HIPOTROFIKIEM,MALA URODZIŁA SIE W 34TYGODNIU I WAZYŁA 10450 GRAM,SPEDZIŁYSMY TRZY TYGODNIE W SZPITALU ,BYŁA TYDZIEN W INKUBATORZE,MIAŁA BARDZO WYSOKO POZIOM BILIRUBINY CZYLI ZÓŁTACZKI,BYŁA TAKA MALUTKA ZE KOLEZANKI Z SALI BAŁY SIE JA BRAC NA RECE KIEDY WYCHODZIŁAM.WYSZŁYSMY ZE SZPITALA JAK MIAŁA 1800GRAM,KARMIŁAM CALY CZAS PIERSIĄ,ALE JEST BARDZO MALUTKA I WAZY TERAZ 6,5KILO ,NIE POWIEDZIAŁABYM ABY JEDZENIE BYLO DLA NIEJ PRZEWODNIA SPRAWĄ ,A KAZDY KTO MNIE WIDZI TO TWIERDZI ZE NIE MA SIE CO DZIWIC BO MAMA TEZ NIE JEST DUZA.LEKARZ TAK SIE MNA OPIEKOWAŁ ZE WCALE NIE WIDZIAŁ ZE DZIECKO ZAPOWIADA SIE NA HIPOTROFIKA,KIEDY KTG JUZ ZANIKAŁO TO ZROBILI CESARKĘ ,POWIADAJA ZE HIPOTROFIA BIERZE SIĘ Z PICIA ALKOHOLU I PALENIA ORAZ CALKOWICIE SLABEGO ODZYWIANIA-JA NIC TAKIEGO NIE ROBIŁAM A JEDNAK DZIECKO URODZIŁO SIE MAŁE ,ALEEEEEE DZIEWCZYNY ONA JEST TAK ZYWIOŁOWA ZE NIE MAM JEJ JAK DOGONIC ,WIEC GŁOWA DO GORY

Gość DrMengele
No i kolejny debil na swiecie, zrobie eutanazje na moj koszt, Podac nr telefonu ?