Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZie_wczy_na

Czy jestem na mloda na slub? co rodzice na to...

Polecane posty

Gość ale nie tłumaczcie jej
bo do niej raczej to nie dotrze, uwaza sie za wielce dorosłą i dojrzałą, wszystkie rozumy pozjadała.

Gość po pierwsze jeżeli jesteś
czyli jednym słowem dorosła nie jest, bo skoro myśli, że trzeba mieć to co się chce? Czasem 4 latek w sklepie prędzej zrozumie, że nie może mieć każdej zabawki na zawołanie.

Gość balbinka kaczka
nie ma za co - podzielam zdanie. ZNASZ DZIEWCZYNO TAKIE POWIEDZENIE: UMIESZ LICZYĆ LICZ NA SIEBIE ? wesele to wydatek 20-40 tyś w zależności od tego, jakie bajery ci do tej pustej głowy przyjdą. Mnie po 7 latach nei jest na nei stać, choć pracujemy oboje. Najlepiej złapać chłopa, zrobić dzieciaka i iśc po pomoc do rodziców i MOPSu a przed ludzmi potem stękać, ajka to z Was rodzina. Sory, mam wiele koleżanek, które hajtały się w taki lub podobny sposób. Rezulataty tego są lekko depresyjne. Jedna ma dziecko, po 2 m-cach po ślubie, odbył się rozwód, druga ma dzieciaka a ojca brak, bo po kilku latach się rozeszli; kolejna usunęła ciążę ( przynajmniej tak mówią ) , bo chłopak nie udzwignął ciężaru bycia mężem , ojcem i sponsorem i się skutecznie powiesił. Kolejna na w drodze 2 dziecko, a ma 22 lata - jej mężulek jest wojskowym a ona twierdzi, że " on zarabia dużo na 4 osoby wystarczy" - 2500 na 4 osoby w tym dwoje małych dzieci... sory. Tak się kończą historyjki o miłościach młodych - powiedziałabym smarkatych podlotach, którzy myślą, że życie to bajka. Dziewczyno, daj sobie trochę czasu- i zacznij wierzyć w siebie, a nie oczekuj wszystkiego od rodziców i przyszłego męża. Czasem mam wrażenie, że niektóre dziewczyny myślą, że są stworzone, by leżeć i pachnieć, a inni mają robić to, co się tym pannom podoba! Nie jesteś Paris Hilton , niestety. A życie ,t o nie bajka. Ale przecież ty wiesz lepiej....

Gość Emilia19874
Święta racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyno! Zachowujesz się jak mja młodsza siostra... i też ma 18 lat. Księżniczka się znalazła:P

Autorko jestes bardzo mloda osoba, nie mowie, ze jestes niedojrzala/dziecinna...jestes po prostu bardzo mloda. Ja majac 18 lat bylam z zupelnie innym czlowiekiem niz jestem teraz, tez myslalam, ze to cos powaznego, ze moze na cale zycie. Zamieszkalismy razem i sie rozpadlo. 18 lat to za malo by moc podejmowac wg mnie decyzje o dalszym zyciu. Checie miec dziecko? rozumiem, u mnie tez instynkt macierzynski jest duzy, ale musisz miec swiadomosc ze odpowiedzialnosc za dziecko ponosicie oboje....to ze Twoj facet zarabia to dobrze, ale co by bylo ( nie daj boze) gdybyscie sie rozstali a Ty zostalabys sama bez wyksztalcenia z dzieckiem? W dzisiejszych czasach po maturze nie masz nic....niestety taka prawda..:( Wiec wg mnie budowanie swojej przyszlosci na \"garnuszku\" meza to wg mnie kiepski pomysl...ja uwazam, ze kazda kobieta powinna byc samodzielna finansowo i dopiero wtedy decydowac sie na dziecko, rodzine.... Sama mam teraz 23 lata, narzeczony 24 i odkladamy decyzje o slubie na 2011 rok bo ja po prostu chcialabym miec ten komfort, ze skonczylam szkole, mam prace, stac nas na wlasny kat (chocby wynajmowany).... mieszkanie z rodzicami na dluzsza mete prowadzi do rozpadu zwiazkow.....uwierz mi..... Nikt nie kaze Wam przestac marzyc o slubie, to dobrze ze tak sie kochacie, ze myslicie powaznie o sobie....ale o ile psychicznie jak sama twierdzisz jestes gotowa na sakramentalne tak, o tyle finannsowo nie jestes.... a zycie niestety jest tak a nie inaczej skonstruowane, ze dziecka tynkiem ze scian nie nakarmisz....

Gość herita
a po drugie, teraz czujesz wielką miłość, ale po zamieszkaniu z Twoim facetem odmieni ci się wszystko, zobaczysz jaki jest na codzien, codzienne obowiazki cie przytłoczą skonczy sie czary mary bedzie tylko szara rzeczywiscosc pranie sprzatanie prasowanie itp i zobaczymy co wtedy powiesz ,,, narazie robi za ciebie wszystko mamuśka, a potem wszystko spadnie na ciebie, mowie ci poczekaj z tym, ja mam 23 lata i ledwie daje rade a co dopiero 18 jeszcze tyle ciekawych rzeczy p[rzed toba ... zastanow sie