Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiziamizia000

POMOCY TO WAŻNE !!!!!!

Polecane posty

Gość kiziamizia000

nie wiem co sie dzieje ... :( dni płodne skończyły mi sie 8 lipca (środa) a ja uprawiałam sex z moim chłopakiem bez kondona dopiero 13 lipca (poniedziałek) [ wiec było już 5 dni po płodnych]. Wcześniej miałam nieregularny okres ale brałam tabletki Provera i wszystko wróciło do normy. Okres miałam zazwyczaj 25 - 29 dnia cyklu a jest juz 38 dzień i nic :( :( dodam, że mój chłopak spuszczał sie poza mna a ja nie mam żadnych objawów ciąży, tylko lekkie swędzenie i zółta wydzieline w okolicach intymnych ... moja koleżanka mówi, ze po pierwszym razie bez kondona okres moze sie spóźnić bo hormony musza sie uspokoić i że to normalne i żebym się nie martwiła :( a chłopak że to jest niemożliwe żebym w niepłodne zaszła z ciąże ale ja sie i tak martwie :( a może to z powodu stresu się spóźnia ?? :( nie wiem :( prosze o szybkie odpowiedzi :(

a hotmony mogą sie uspakajać nawet 9 miesięcy ale później bedziesz znów miała

Gość kiziamizia000
ale ja nie mam zadnych objawow :( wez mnie nie strasz :( moze to jednak jest to uspokajanie sie hormonow :(

Gość piękny photoshop
swędzenie i żółte upławy mogą świadczyć o zapaleniu np. grzybiczym

A wiesz, że jak facet się nawet nie spuści do ciebie to w czasie stosunku on też wydziela płyn zwany "kropelkowaniem" i tam są plemniki.Lepiej goń po test

Gość kiziamizia000
ale to grubo po płodnych było wiec jak to możliwe zeby w nieplodne mogło cos byc ??

Gość wesoł_dziewczyna
dziewczyno, najpierw piszesz ze sie martwisz mimo wszystko a teraz starasz sie pocieszac w stylu" ale to bylo gruubo po dniach plodnych" no i co?? to nie zawsze jest stale. usprawiedliwiaj sie dalej stresuj zamiast isc kupic test.

Gość Anicia 111
nie zastanawiaj sie tylko kup test i wtedy sie tu melduj!

Gość bioraca
a czy ty jeszcze nie wiem ze zyjesz w kraju cudow i czy plodne czy nie ciaza moze byc??

Ja zaszłam w ciaże dwa dni po okresie i wtedy byłam tak zdziwiona ze nie pytaj! Tak więc wszystko sie zdarzyc moze......

Gość kiziamizia000
moja kolezanka juz od paru lat sie rucha bez kondona w nieplodne i jeszcze nie wpadła a mi powiedziala ze to normalne ze spoznia sie okres po pierwszym razie bez bo hormony sie musza uregulowac czy cos .... jej sie spoznial 3 tyg ale dostala po pierwszym razie bez ...

Gość kiziamizia000
ale to jest mozliwe ze przez te upławy moze mi sie spozniac ?? ze niby jakas chorobe złapałam i dlatego ??

Gość dziewczyno po pierwszym
razie nic nie muszą sie żadne hormony normować, co za durnoctwa ci opowiada ta koleznka. Po pierwsze skąd wiesz że miałaś płodne? mierzysz temperaturę i obserwujesz śluz? jeśli masz nieregularne miesiączki to owulacja jest dniem ruchomym. Skoro nie dostałaś miesiączki w terminie to znaczy że się przesuneła owulacja i krwawienie powinno nastąpić na ok 14 dni po niej. Tylko ta faza cyklu jest stała! A więc jeśli owu ci się przesunęło, to gratki, współżyłaś w dni płodne! leć po test a nie ufasz pseudowyszkolonej koleżance. Jeśli okresu nie masz z innego powodu niż przesunięcie owulacji to znaczy ze faza lutealna ci się wydłużyła co oznacza że masz zaburzenia hormonalne wiec i tak wizyta u lekarza konieczna.

Gość kiziamizia000
ale ja juz mam regularne okresy po tych tabletkach i ten dni płodne sobie wyliczyłam

Gość Mała_Mi_88
te tabletki to antykoncepcyjne są???

Gość kiziamizia000
nie to były hormonalne i pomogły okres miałam jak w zegarku ... dodam tez ze mam objawy napiecia przedmiesiaczkowego : zaburzenia koncentracji, obrzmiale piersi, wzdecia, bol brzucha ale rzadko, zaparcia i te słynne humory :(

Gość uuuuuuuuuuu11111
kiziamizia jesteś głupsza niż ustawa przewiduje. twoje teksty mnie załamały. "rucha sie bez kondona.." może i tak ma więcej szczęścia jak rozumu. a ty może sie troche wyedukuj bo aż żal czytać takie rzeczy. i słownik poczytaj. może bardziej kulturalnych słów się nauczysz

Gość frufru
dni płodne się nie wylicza a oznacza na podstawie obserwacji pewnych cech organicznych. teraz sie troche podenerwujesz.

Gość kiziamizia000
wiec fakt troche sie podenerwowałam ale zrobiłam test i wyszedł negatyw a pare godz pozniej dostałam okresu ... wiec moze i tam metoda wyliczeniowa jest czasami zawodna ale jak sie dobrze liczy i uwaza to musi byc wszystko ok .... i niestety tutaj wiecej racji miala ta moja "pseudokoleżanaka" niz wy hehe :P :P wogole zadnego wsparcia .... :(

Gość kyrnuś
kurcze żyjemy w XXI wieku a ona sobie wylicza dni płodne!! !masakra !!! nie jesteśmy zaprogramowanym komputerem...czasami zdarza się że organizm płata nam figle i owulacja może się przesunąć!!! słuchaj dalej głupich koleżanek a na pewno daleko zajdziesz!!! Dziewczynko ile ty masz lat?? Może porozmawiaj najpierw z mamą zanim zaczniesz się bzykać!!!