Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niemoRzliwa

oświadczyny czy 2,5 roku to wystarczająco ?

Polecane posty

Jeśli się z kimś jest juz tyle, powtarza mu się to jak bardzo się go kocha. To nie ma co bać się tego kroku prawda ? Jak myślicie ? Boje się , że on jednak tylko mówi że kocha. Chyba powinnam z tym skończyć, ale nie potrafię , wciąż czekam na zmiany.. Choć z każdym dniem coraz bardziej wątpię,...

Gość Mała_123
Ja też jestem ze swoim cłopakiem 2,5 roku ale nawet nie myśle o oświadczynach bo mi sie poprostu do tego nieśpieszy gdyż jestem jeszcze młodziutka i mam na to czas. Chce jeszcze sie wyszaleć :P A Ty przemyśl to jeszcze...jeżeli czujesz że chcesz z tym facetem spędzić resztę swoich dni to jak najbardziej :)

ja chcę, ale on o tym nie myśli nawet.. Powiedział , że MOŻE za 5 lat.. jak wciąż będzie ok..

a gdzie CI sie spieszy? po oswiadczynach bedziesz nalegała na slub i 2 dzieci... moze jemu sie nie spieszy? bo w sumie do czego?

Gość ///kingusia///
A ja jestem z moim facetem 1,5 roku i też ani widu ani słychu oświadczyn;) Ale ja nie ubolewam nam tym faktem;) Po prostu jesteśmy jeszcze młodzi i nie ma się co spieszyć;)

Mylisz sie Autorko. Nie zawsze 2,5 roku to wystarczajaco. Na przyklad, jesli zaczeliscie byc ze soba, majac po 14 lat. Dla niektorych slub w wieku lat 23,4 to jeszcze wciaz za wczesnie. A jeszcze inni kochaja, ale nie chca slubu. 2,5 roku to "nic", jesli Wasz zwiazek jest na odleglosc.

śpieszy mi się , bo go kocham i wiem że chcę być z nim zawsze. To jest moja sprawa. Chodzi mi o to że boje się , że się nie dograliśmy pod tym względem, nie będę czekać 5 lat albo i dłuzej. Bez sensu ! Nie będę naciskać, odejdę, to chyba nie jest to jeśliby mnie kochał to by tego pragnął jak ja.. Widocznie tak nie jest ..

Gość blelele
a ile macie lat?

nie jest na odległość, całe dnie spędzamy razem i nie poznaliśmy się w wieku 14 lat .. To ile trzeba czasu żeby być pewnym że się kogoś kocha ? Ja wiem a on nie wie ? Chyba coś nie tak.

21 . wiem że to niewiele teraz po mnie pojedziecie. Ja nie chcę ślubu, chcę deklaracji z jego strony, być pewną, że mnie kocha i nigdy nie opuści , a jeśli coś takiego planuje to nie warto z nim być...

"Nie będę naciskać, odejdę, to chyba nie jest to jeśliby mnie kochał to by tego pragnął jak ja." Nie wszyscy ludzie mysla tak samo, o czym chyba zapominasz Autorko. Ja kilka razy bylam zakochana, dwa razy kochalam i to bardzo mocno, a od slubu zawsze stronilam niczym diabel od swieconej wody.

Gość blelele
no to raczej chlopak ma racje. troche jeszcze za mlodzi jestescie. ciesz sie tym, co masz a za 5 lat, tak jak mowi twoj facet, to bedzie dobry czas na malzenstwo

no to odejdz... i poszukaj innego jelenia ktory Ci sie oswiadczy nie majac pewnosci ze kocha, zrobi Ci dziecko w wieku 22 lat i z pewnością bedziesz szczesliwą meżatką przez najbliższe 40 lat :)

p.s ja mam 20 lat i modle sie zeby moj facet nie wpadł na pomysł oświadczyn :) a jestesmy juz ze soba 2 lata :) tak wiec 2,5 roku to nie jest wystarczajaco... zwłaszcza ze poznaliście sie w tak młodym wieku. Co inengo gdybyscie mieli po 30 lat i by sie Wam gdzies spieszyło...

"Ja nie chcę ślubu, chcę deklaracji z jego strony, być pewną, że mnie kocha i nigdy nie opuści , a jeśli coś takiego planuje to nie warto z nim być..." Idiotyzmem jest oczekiwac takich deklaracji. Rownie dobrze moglby Ci obiecac, ze nigd nie bedzie 3 wojny swiatowej. Skoro wazne dla Ciebie sa slowa - chcesz, by Cie kochal - mowi, ze kocha. Ale nikt nie jest w stanie przewidziec przyszlosci. Nie wierze, gdy ktos mowi "nigdy Cie nie opuszcze" - bardziej wiarygodnie brzmi "kocham Cie i chce byc z Toba, jestem swiadom, ze moga zdarzyc sie gorsze chwile, ale obiecuje, ze bede walczyl o nasz zwiazek i wspolnie z Toba staral sie rozwiazywac konflikty" :P

nie rozumiem.. uprawia ze mną sex kilka razy dziennie, nasze rodziny się znają , mieszkamy razem ale na oświadczyny za późno. Choć na te inne kroki było w sam raz. ...

dobrze ja jestem już taka chcę tego. A to że on tego nie chce odbieram rownoznacznie z tym że mnie nie kocha.

Gość desperatką śmierdzi na milę

kobieto po co ci te zareczyny i slub juz teraz? zajmij sie soba lepiej dosc sie jeszcze nacieszycie soba. a moze to nacisk ze strony rodziny albo kolezanek? presja otoczenia? jak dla mnie to nie jest normalne, zeby zostawiac ukochana osobe tylko dlatego, ze sie nie oswiadczyla i moze jeszcze mu to podasz jako glowny powod zerwania?

a tak szczerze... zacznij jeszcze bardziej nalegac na ten slub a nie bedziesz musiala sie zastanawiac jak z nim zerwac... on sam to zrobi :) i ten pomysł ze jak sie nie odwiadczy to odejdziesz... typowe zachowanie rozpieszczonej "desperatki"...

nie to nie tak. Ja nawet z nim o tym nie rozmawiałam , mówię mu że nie chcę jeszcze i w ogóle. Liczyłam że w końcu na to wpadnie a on z tym tekstem że za 5 lat mozę to padłam ..

a tak szczerze, to jakie jest twoje wlasne zdanie? skoro mieszkacie razem, to do czego ci ten papier potrzebny? jesli on ma cie zostawic kiedys, to i tak cie zostawi, pomimo tego, ze bedziesz miala pierscionek na palcu a jesli ma byc z toba, to bedzie. to nie jest kwestia pierscionka czy papierka daj facetowi troche luzu i nie naciskaj a dla odmiany ponaciskaj na rodzinke zeby sie odczepila od was, bo to wasza decyzja, a nie ich

koles jest po prostu normalny. i pamietaj, ze teoretycznie kobiety sa o pare lat dojrzalsze niz metryka na to wskazuje, a faceci wrecz przeciwnie

no ok. Wytłumaczcie mi bo jestem głupia w tym już. Skoro mnie kocha niby to czemu nie chce tego kroku ?