Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia 1984

Bolące sutki

Polecane posty

Gość Joasia 1984

We wtorek mój mąż pieścił mi piersi i sutki. Od tamtego czasu przy dotyku bolą mnie sutki. Czy to może być podrażnienie (ale czy by aż tyle dni trwało?) czy może być to oznaką ciąży? Miesiączkę powinnam dostać w zeszłym tygodniu- cykle mam nieregularne. Co o tym myślicie?

Być może zbliża Ci się okres. Mnie bolą od trzech dni sutki i piersi, prawa szczególnie, a okres mi się spóźnia już kilka dni. U mnie raczej ciąży nie ma, bo kochalam sie w zabezpieczeniu na początku kwietnia

Gość Joasia 1984
Tylko że mnie nigdy przed okresem nie bolały ani piersi, ani sutki. Nie mam żadnych objawów przed zbliżającą się miesiączką

W cyklu nie ma czegoś takiego jak "u mnie nigdy" - zawsze jest ten pierwszy raz."Nigdy mnie nie bolały" nic nie znaczy dla cyklu.

A jeśli współżyłaś bez zabezpieczenia to po prostu zrób test. Na tak wczesnym etapie tylko test jest pierwszą PEWNĄ oznaką ciąży.

Gość Joasia 1984
Odkąd zaczęłam miesiączkować, nigdy nic mnie nie bolało przed zbliżająca się miesiączką. Nigdy nie miałam też bólów w połowie cyku świadczących o owulacji. Znam swoje ciało. Nie wierzę tak nagle by to się zmieniło

nie musisz w to wierzyć. pikuś polega na tym, że "znam swoje ciało" polega na świadomości o zmiennych, czyli ja znam swoje ciało i wiem, że istnieją cykle, w których wartość hormonów jest inna niż zazwyczaj, zatem mogą wystąpić różne objawy.dodatkowo psychika - jak się doszukujesz objawów to zaczynają się pojawiać takie, których wcześniej nie było.Ja obserwuję codziennie swoje cykle od ponad 4 i pół roku, mam już jedno dziecko i nigdy nie będę na tyle odważna, by popaść w rutynę i oznajmić, że czegoś nigdy nie miałam, zatem NA PEWNO coś oznacza.Otóż na prawdę może to nie oznaczać nic innego, jak inne proporcje hormonów w danym cyklu.