Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość ejzea
a co kota utrodzilas?

no porodówka jest hardkorowa bez dwóch zdań :) Bóle zaczęły mi się o północy, a urodziłam o 18.10. Największy wysiłek zdecydowanie podczas bóli partych, które u mnie trwały 2 godziny - byłam bliska poddania się. No ale teraz już jest super :)

Gość dvxd
no ale co chlopak czy dziewczyna

Gość nedfff
po jednym porodzie jesteś przestraszona, a masz są tutaj kobitki co juz 5-6 dziecko w drodze.

Ja rodze za niecale 2 miesiace :D Takie pytanie, pierwiastka jestes? Bylas :classic_cool: no i czy Cie nacinali? :o i jak dzieciak sie "sprawuje" spokojny? :D

mam chłopca - to jest moje pierwsze dziecko. Co mnie obchodzi, że inne rodzą po 5 dzieci i żyją?? Ja już nie będę - chyba, że mi się zmieni. Tak, nacinali mnie, ale nawet tego nie poczułam. Urodziłam we wtorek, a wczoraj czułam się już bardzo dobrze. Dziś juz jesteśmy w domu. Mały je, śpi i robi czadowe minki - narazie to tyle jeśli chodzi o jego aktywność.

No to spoko :D Ja oczekuje corki. Do 31 tc przekonana bylam ze bedzie chlopiec :P Niemoge sie doczekac tego calkiem nowego czleka :D

Gość dżuma87
Ja mam termin na dzisiaj, a tu dalej cisza. Mała się wierci i ani myśli wyjść :(

Wielkie gratulacje . Nie dziwię sie , że nie chcesz więcej rodzić , ja mam tak samo od czasu porodu . Ale dość szybko zapomina sie o bólu . Sama się przekonasz . Pozdrowienia

Gość gosianica
nie no nie mowcie ze bylo az tak strasznie ja tez rodzilam i nie bylo tak zle szybko poszlo :) na porodowke przyjeli mnie o 2 w nocy a cora urodzila sie o 11 rano.pol nocy chodzilam po oddziale i sie strasznie nudzilam.3 razy mnie przenosili na sale bo inne rodzily a ja nie

Gość ohoooo
Super. Jak urodzę też założę topik niech mi gratulują, a co!

dO STASZNEGO KOCURA A JAK SIE STARALIŚCIE O CHŁOPCA PLANOWALIŚCIE CZY JAK? JA BARDZO BYM CHCIAŁA KUPIŁAM TEST OWU I ZOBACZYMY!!

Gość jestem w 39 tc
Kocurze, serdecznie ci gratuluje :D Pamietam twoj topik sprzed chyba tygodnia i zobacz jak ten czas zlecial :) Alez ci zazdroszcze, ze juz masz to wszystko za soba, ja tez bym chciala, ale moj synus w ogole, W OGOLE sie nie spieszy...Niby 2 tygodnie temu i w zeszlym tez mialam skurcze, nawet czasem intensywne i dlugie, to teraz od 3-4 dni kompletnie NIC i w ogole jakos lepiej sie czuje :o Chyba juz na zawsze pozostane w tej ciazy :o Ja dluzy i dlugi urodzil sie twoj synek? Jak zareagowalas jak go zobaczylas po raz pierwszy? Maz byl przy tobie czy rodzilas bez niego? :)

ale ja w dniu porodu też nie miałam objawów. Jeszcze rano KTG nic nie wykazywało, a o północy wiedziałam że coś się zaczyna :) Tymek urodził się z wagą 3850 i ma 56 cm. Najlepsze jest to, że przez całą ciążę jego wymiary mieściły się w dolnej granicy normy i ja wręcz bałam się, że będzie bardzo malutki :) Jak tylko zobaczyłam czarną czuprynę, która ze mnie wychodzi to wpadłam w taką euforię jakbym na prochach była. Ciężko to opisać, kosmos poprostu :) Mąż był przy porodzie i oprócz wsparcia psychicznego bardzo pomógł przy przyjmowanych przeze mnie przedziwnych pozycjach :)

Gość jestem w 39 tc
Kocurze - to mnie pocieszylas, ze u ciebie tez nie bylo objawow. :) A synus naprawde spory sie urodzil! Zobacz jakie te badania nieprecyzyjne i w ogole niewiarygodne. Kurcze, wierze ci, ze jak go zobaczylas to bylo to nie do opisania :D Ja juz tak nie moge sie doczekac, az ten moj maluszek zdecyduje sie wyjsc, ze nie wiem co... Fajnie, ze maz byl i, ze tak ci pomogl. Moj tez planuje byc i mam nadzieje, ze tez bedzie mnie porzadnie wspieral ;) Ech, ale ci zazdroszcze, ze juz masz wszystko za soba i malenstwo w domu, no mowie ci...:) Niech rosnie zdrowo ❤️

Gość Urodzilam
Ja urodzilam dwa tyg temu,dokładnie w 266 dni po zaplodnieniu ;-) które dokładnie pamiętamy kiedy było ;-) a 11 dni wcześniej wg terminu :-) pierwsze dziecko,chlopak,3kilo i 50 cm :-) poród ekspresowy,obudzilam się o 4.30,rozwarcie 3 cm o 14 a o 17.40 po 30 minpartch było po wszystkim :-D bez znieczulenia ,bez pęknięcia,żadnych szwow i krwotokow,o 19 już tancowalam z polozna po korytarzu jak nas do innej sali przenosili ;-) mąż był ze mną od początku do końca,przecial pepowine :-) każdemu życzę takiego porodu :-D

Gość ja urodzilam w piatek
wieczorem a w niedziele w poludnie juz bylam w domu... czemu tak dluuugo cie trzymali???