Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masio9100

Zostawiłem dziadka w domu opieki

Polecane posty

nawet nie utrzymywał kontakt ale od czasu się odezwał choc był nawet oschły i nawet po jej śmierci pamiętał to jak go zawiodła, teraz widze w nim lekką metamorfoze, cieszy mnie to ale nie potrafie w nią uwierzyc...

Gość jdei
Ile Twoja mama miała lat jak Ciebie urodziła?

22 lata, urodziła mnie i sobie nie źle poradziała. Jak miałem już 13 lat to wyszła za mąż za człowieka który był dla mnie jak ojciec.

opiekuje sie ludzmi starymi...........to co widze na codzien jest straszne. Ludzie maja dzieci, wnuki, ale nikt ich nie odwiedza. Widze ich wzrok jak patrza proszoca na telefon, jak wpatruja sie w drzwi z nadzieja, ze zaraz zobacza swoja corke czy syna. Sa to rozni ludzie.....jedni byli dobrzy, inni zli, ale jedno ich laczy. Strach przed smiercia w samotnosci, chociaz maja czesto liczna rodzine. Nie znam Cie autorze, ale mysle, ze ten opis na kafaterii Twojej sytuacji bedzie Ci towarzyszyl juz do konca zycia. Ja Ci poradze jedno. Stan przed lustrem, opowiedz sobie sam o Twoim dziadku, przemysl wszystkie za i przeciw i postap tak, jak Ci podpowie serce, sumienie czy co tam jeszcze chcesz :classic_cool:

Gość rozumiem Ciebie
:) Zrób jak uważasz :)

Gość złotówka w groszach
Prawda jest taka że nikt nie zasługuje na to by siedziec w domu starców!!! Dziadkowi też jest wstyd za to co zrobił! To Ty powinneś do niego wyciągnac reke bo mimo wszystko to Twoja mama go zawiodła... :(

Gość a dlaczego zaraz
Do złotówki - chyba nie czytałas wszystkich postów, ze takie bzdury piszesz. Wiesz dlaczego ten dziadek twierdzi, ze ona go zawiodła? Bo zaszła w ciąże i śmiała urodzić bękarta, czyli autora tematu. Takie to było zawiezenie. To dziadek zawiódł na całej linii, nie tylko jako dziadek, ale przede wszystkim jako ojcie, nie dajac młodej dziewczynie żadnego oparcia, nazwyając jej dziecko bękartem i zrywajac więzi rodzinne. Więc nie pisz głupot, proszę, bo nie warto.

Gość golagola11
Dziwni jesteście. Nie po to rodzi się dziecko, żeby zajmowała się nami na starość. Może to robić - i chwała mu za to, ale nie musi. Nie ma nic gorszego, niż być zdanym na cudzą łaskę – naprawdę wiem to z własnego doświadczenia. Dlatego jak będę stara i niedołężna na własne życzenie pójdę do domu starców. Zresztą już sama nazwa "dom starców" jest okropna. Po prostu dom, w którym się mną zajmą i tyle.

W Polsce jest taka mentalność,że należy się opiekować staruszkami rodzicami aż po grób.W krajach bardziej cywilizowanych Oni Sami-Ci staruszkowie-zanim staną się staruszkami wykupują Sobie miejsca w domu starości-by godnie umrzeć,nie obarczając Swoich dzieci..To dla Nich naturalne.Należy również dodać,iż tam w tych cywilizowanych domy owe są o niebo bardziej przystosowane do pobytu.Polska natomiast jest daleko w tyle.Domy w Pl są obrazem nędzy i rozpaczy.I dodatkowo myślenie ludzi..to wszystko powoduje,iż myślimy jak myślimy. Masło maślane.!

Gość o moj bozeee
''ja powiem tylko tyle, żebyś nie mierzył się miarą jaką kiedyś dziadek Ciebie mierzył - życie jest trudne - twoja matka go pewnie zawoidła a on wyżywał się na Tobie - ale To Ty powinieneś mu udowodnić, że zawsze coś zdarza się po coś... '' Ktoś głupi to musia,ł napisac!!! Dlaczego on nie ma dziadka tak samo potraktowac jak starzec potraktował jego?:O Moja rada jest bardzo krótka: Zostaw tam dziada i go nawet nie odwiedzaj. Wtedy po czuje brak rodziny na własnej skórze:D :D :D

No kurcze ciągniecie jeszcze ten temat? oczywiście że zostawie dziadka w tym domu!!!!! i nie bede się powtarzał dlaczego, odwiedzać go bede od czasu do czasu ale na bliższe relacje nie mam ochoty!!!!... Prawda jest taka że nikomu tym krzywdy nie robie i że także mam swoje życie.

Gość dla mnie to Ty jesteś
człowiekim zimnym i bez uczuc :( Jeśli uważasz że dobrze zrobiłeś to rób po swojemu :( I nikogo nie pytaj o rade:O

Gość pamietaj że ty również
będziesz miał kiedyś dzieci i wnuki :D a oni Ciebie zostawią i nawet nie beda chcieli ciebie znac :D z całe serca życze Ci tego :)

''będziesz miał kiedyś dzieci i wnuki '' bede dla nich dobry! ''a oni Ciebie zostawią i nawet nie beda chcieli ciebie znac'' nigdy im nie ubliże!

Gość chłopie jeśli to Ty
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4181867 w tym temacie to powiem tylko tyle że współczuje głupoty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikt normalny nie brał by sobie takiego ciężaru:O :O :O jeszcze takiego człowieka pod opieke:O Staruch żeruje na Twoich uczuciach! Kompletnie żal mi Ciebie :( Żal żal żal :(

Gość gość
Ja zostawiłam swoją mamę w domu opieki (na Bobrowieckiej 9). Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że kiedy próbowałam się nią opiekować sama, ani ona ani ja nie byliśmy z tego zadowolone, ciągle się kłóciłyśmy. A kiedy oddałam ją do domu opieki i ona i ja odżyłyśmy...

Gość gość
Moja mama też jest w ośrodku na Bobrowieckiej 9. Stała opieka lekarska, miła atmosfera, dobre jedzenie, pokoje jedno i dwuosobowe z toaletami. Pensjonariusze mają zapewnione zajęcia i rehabilitację, każdy ma przypisanego indywidualnego opiekuna. Moja mama jest bardzo zadowolona z tego miejsca, przyjdź tam z babcią i sprawdzicie czy wam się będzie podobało.

Gość gość
bylem w podobnej sytuacji za mlodu dziadki nie byly zbyt mile, wkurzali mnie,madrzyli sie a ja juz od 15 roku zycia jak mnie wnerwiali krzyczalem,ze niech uwazaja bo ich na starosc do domu starcow oddam. Dzis mam 30 i dawno ich tam wpakowalem. A jak pytaja czemu nie odwiedzam i zarzucaja,ze sie nie interesuje to mowie Tak nie interesuje sie bo mnie nie obchodzicie, mowilem,ze jak tacy bedziecie to was tu zamkne i sie stalo.I mowie, bylo trzeba sluchac co mowie a wy mysleliscie,ze jestescie madrzejsi. Wyrzutow nie mam bo faktycznie mnie nie obchodza a jedynie by dope zawracali. Poza tym uwazam,ze miejsce staruchow jest w domu dla staruchow Amen:-D

Gość gość
autor dobrze zrobił

Gość gość
Wyciagacie archiwalne tematy i produkujecie sie! Po co tak robicie?! Nie macie w domu co robić.Powiem krótko.Będziecie strar****** również i tez czeka was to samo, albo jeszcze gorzej. Jeżeli nie chcesz byc starcem, radze powisic sie zawczasu!😠 Zło powraca! Tego szczerze podłym tu piszącym życzę.