Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

A ja jutro ide do fryzjerki bo w piątek byłam i mi włosy podcieła bo już miałam po pas jak były proste ale jak mnie bolało czesanie tych kłaków to szok to zasługa kręconych włosłw Pati coś może o tym powiedzieć co???????????? A jutro ide zrobić sobie balejaż ( wiem że to sie inaczej pisze he he ) Więc już akumulatorki ładuje w aparacie i jutro będe robić nowe zdięcia to wyśle na wspólną poczte I na NK

Dzien Dobry. Oj KLaudius Klaudius..Ja mam 24 lata + 18 daje 42.Jego corka jest mlodsza ode mnie o 5lat czyli ma 19..42-19=23...sory za te obliczenia hihi :P Ja juz w pracy.Nie chce mi sie ,ale coz... Milego dnia 🖐️

Beata moj M jeszcze nie czul dobrze.Raz go tylko maly kopnal,a tak to jest dokladnie to samo co u Ciebie.Jak tylko polozy reke to maly przestaje kopac. Wczoraj wydawalo mi sie ze powinien poczuc,bo ja czulam pod reka jak sie kreci,ale M tego nie czul.Mowil,ze ja czuje pewnie dlatego,ze wiem co mam poczuc i w ktorym momencie,bo czuje to tez od srodka,a dla niego to chyba jeszcze zbyt delikatne ruchy.

Dzieńdoberek ;) Anka nie wiem jak ja to policzyłam?Jakieś zaćmienie umysłu czy co?:P No u nas jest to samo z ruchami nasze dzieciaczki czują dla nich obcą ręke i się chowają muszą się przyzwyczaić ale jeszcze tydzień,dwa jak podrosną to będzie widać gołym okiem.Czasami wydaje mi się że powinien poczuć jak położy rękę bo ja czuję ale od środka a na brzuchu jeszcze wszystkich ruchów nie czuć. No Beata___koniecznie się pokaż w nowych włoskach troche sie nasiedzisz u fryzjerki...wiem cos o tym ;) A ja robię właśnie sok aroniowy i zaraz mi pewnie wykipi standardowo.

Aktualizuje tabelke pozdrawiając Wszystkie ciepło z ciepłej Warszawy:) NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Spacer w chmurach.29....01.10........11.12.2009........22......K Anka323..............21.....17.09........ 29.01.2010........24.......? Beata2611...........21.....24.09........03.02.2010...... 26 ........M Klaudia0405..........21.....18.09........31.01.2010..... . .26.......? Nikamo74.............12......4.09........03.03.2010..... ..35.....? joanna84..............14......21.09......07.03.2010..... ...25......? nikulam................12.....02.10........01.04.2010... ....30......? emamcia...............6....................15.04.2010... .....22... baska200..........31........10.09.........14.11.2009.... ..26.....?

Gość mala29
Spacer w chmurach.29....01.10........11.12.2009........22......K Anka323..............21.....17.09........ 29.01.2010........24.......? Beata2611...........21.....24.09........03.02.2010...... 26 ........M Klaudia0405..........21.....18.09........31.01.2010..... . .26.......? Nikamo74.............12......4.09........03.03.2010..... ..35.....? joanna84..............14......21.09......07.03.2010..... ...25......? nikulam................12.....02.10........01.04.2010... ....30......? emamcia...............6....................15.04.2010... .....22... baska200..........31........10.09.........14.11.2009.... ..26.....? mala29.............24........15.09.........03.01.2010.......29.....80% M

Klaudia----Hej! U mnie właściwie dobrze, przezyłam stres z wynikami bety i szybką wizyte na USG, na szczęście z Dzidzią wszystko dobrze....po czasie jak rozkręciłam mała afere to okazało się,ze to błąd labolatorium i:Pani "zaakceptowała" w trakcie przetwarzania się próbki! miałam wynik > 10. 000 (powyżej 10 000),a po tej mojej małej awanturze okazało sie,że mam ponad 98 000 więc dużo dużo powyżej 10 000..... z dzidzią wszystko ok, ale co sie nerwów najadłam , ile się naszukałam na cito USG to moje.... A co tam u Ciebie? Mocno już kopie?Klaudia czy Ty chodzisz do pracy, czy może jesteś na zwolnieniu? Mnie lekarz na każdej wizycie namawia na zwolnienie,ale w sumie to narazie nie widze potrzeby.

laski nie obrazcie sie ale uporzadkowalam tabelke wedlug daty porodu :P:P:P baska200.................31...10.09.........4.11.2009.... ..26.....? Spacer w chmurach....29....01.10........11.12.2009......22......K mala29....................24...15.09.........03.01.2010... ..29.....80% M Anka323..................21...17.09........ 29.01.2010......24.......? Klaudia0405..............21....8.09.........31.01.2010......26.......? Beata2611...............21...24.09.........03.02.2010...... 26 .....M Nikamo74................12...4.09...........03.03.2010......35.....? joanna84.................14...21.09.........07.03.2010......25......? nikulam...................12...02.10.........01.04.2010......30......? emamcia..................6...................15.04.2010......22...?

Gość MamaNikolki
witam Was kochane kobietki. pierwszy raz odwiedzam to forum :) mam termin na 28 wrzesnia 2009 juz nie moge doczekac sie kiedy bede miala swoja coreczke w domku. bycie w ciazy jest takie piekne, ale mogloby byc troszke krotsze :P pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Hejka :D Nikulam___nie pracuję zawodowo jestem z córką w domu ale gdybym pracowała to wydaje mi się że poszłabym na zwolnienie zależy jaka praca ale ogólnie to opadłam z sił.A Ty gdzie pracujesz?Laboratorium się pomyliło ale nikt Ci nie zrekompensuje tego przez co musiałaś przejść wiem coś o tym.Ja ciągle nie mogę uwierzyć że moje maleństwo żyje i ma się dobrze pewnie że mnie kopie czasem dość mocno :) Mama Nikolki___o to dla Ciebie już meta :) Pierwsze dziecko? Ewelka___pięknie uporządkowałaś tabelkę teraz po kolei che che do tablicy ;)

Ania Ty pewnie tatą się nacieszyć nie możesz? Beatka___kiedy się przeprowadzasz?Pytam sie już trzeci raz. Lola___a Ty gdzie przepadłaś?;) Pati___!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Orcio___całkiem o nas zapomniała... Mała29___zaktualizowała się i znikła. Chmurka___siedzi w papierzyskach. A ja się nudzę...zjadłam 2 jabłka i zaraz pęknę.Przebieram mała w piżamkę i idziemy na tv ale jeszcze chwilkę jestem.

Gość MamaNikolki
tak, dzidzia pierwsza i chyba dlatego tak wyczekiwana z utesknieniem na tej koncowce...!!

A masz zamiar naturalnie rodzić?Uwierz mi że ja mam drugą w brzuszku i tak samo się czeka jak na pierwszą ;) tyle że na brak zajęcia nie mogę narzekać.A skąd piszesz?

Hej dziewczyny. Klaudia tata u brata mieszka i na razie malo sie widzielismy tym bardziej,ze ostatnie dwa dni na popoludniu pracowalam.Maja o 19 wpasc na kawke. Nie wchodzilam na neta,bo robilam obiadek i pieklam ciasto. Dzis maluszek tak mnie kopal,ze az M widzial jak mi brzuch podskakuje hihi

Gość MamaNikolki
tak, w planach mam rodzic naturalnie i mam nadzieje, ze nic nie pokrzyzuje mi planow :) Jestem z Siedlec :) Niunia wazy juz 3200 :D i jestem w 38 tygodniu ciazy :D troche chyba mnie zle lekarz nastawil, z tym gadaniem, ze dziecko ma juz strasznie nisko glowke i macica jest gotowa do porodu i powinnam urodzic na dniach bo teraz o niczym innym nie mysle i tak bardzo nie moge sie doczekac.

MamaNikolki skoro jesteś juz w 38 tyg.to nic nie stoi na przeszkodzie żeby się zaczęło ;) Dzidzia już już spora i teraz z każdym dniem coraz więcej na siebie nabiera za tydzien bedzie ważyć ok 3500 Najlepiej jak się samo zacznie to i szybciej idzie.

Anka___mnie wczoraj tak dzidzi skopało a dzisiaj spokój ;) Boskie uczucie nie?Jak ja się nie mogłam tego doczekać...

Hej babolki. Klaudia przepraszam że nie odpisałam ale ja jeszcze niewiem kiedy sie przeprowadze bo wiesz niby jest mieszkanie ale wszystko robimy odnowa od instalacji energetycznej chydraulike tynkowanie no poprostu wszystko wiec niewiem ale jeszcze ze 2 miesiące jedno jest pewne przed porodem na 100% a mi sie nie spieszy bo teraz mam z małą blisko do szkoły a później bedzie kawałek i tylko Autem bo to z 4 km. Kazałam eMi żeby sie wyrobił do świąt Bożego Narodzenia Ha ha to sie ze mnie śmiał.

MAMA NIKOLKI___ witaj :) a długo starliście się ? Klaudusiu___ Kochanie nie krzycz tak hihi, jestem ale Ty sobie poszłaś Ania___ Eliza???? zansz płeć ?????????? :) super jeśli tak, bo jeszcze nie czytałam Beatka___ jak fryzura??

A byłam dzis 3 h u fryzjerki ale nie do końca jestem zadowolona ale ok zawsze lepiej wyglądam teraz niz wcześniej :-) Dziewczyny a ja to te mocne kopniaki czuje w nocy i mnie budzą a w dzień jest cichutko.

MamaNikolki - ale Ci dobrze że już jesteś na mecie ja tak jak Klaudia czekam na drugie dziecko i już bym chciała być tak jak Ty na mecie no ale cóz poczekam do 38 tygodnia i lece wydostać małego :-)

U mnie Kochane nic ciekawego...zrobiłam test... bo oczywiście nie mogłam wytrzymać do 34dc - dziś 30 dc i oczywiście jedna krecha... może i dobrze, bo mam kontuzje kolana- nie mogę już na nogę stanąć i ..bez tabletek raczej się nie obędzie...a zresztą i tak rozczarowana nie jestem... bo u mnie to normalka

Oj, dziewczynki, jak ja chcialabym z Wami teraz pogadac! Pisze konspekt, ale koncze niedlugo i chialabym isc spac:P A wiecie, moja mala kopie czasem tak, ze czuje ja w srodku od strony krzyza. Na brzuchu nic nie widac i nie czuc, a w srodku jakies przeciaganie:D Haha, wczesniej wolala z przodu...

No tak widze że nikt sie nie odzywa to i ja uciekam na M jak miłość i pewnie w trakcie zasne jak dziecko ;-) a jeszcze mnie choróbsko zbiera wszystkie kości mnie bolą katar mam i gardło boli i jakaś słaba jestem niewiem czy gorączka mnie nie zbiera a ja nic nie moge brać i tu są jaja jak niewiem ale jak mnie całkiem weźmie to do lekarki mojej pójde i mi coś da. A jutro ide na wywiadówke feeeeeeeeeeeee nienawidze wywiadówek jak niewiem ale już teraz sie niedam wkopać w jakieś komitety czy coś nie nie nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no i kase musze zabrać na ubezpieczenie dobrze że niedużo bo 33 zł

Gość mala29
Witajcie babeczki. Dziś odebrałam wyniki,i jutro do lekarza. Zaniepokoił mnie wynik morfologi,a dokładnie HTC,min to 36% a ja mam ujemne 32%. To oznacza niedokrwistość,tzn anemię. Dziwne,bo naprawdę jem sporo owoców,warzyw,jajek,pije kakao więc skąd ten niedobór żelaza....

Witajcie:) Sorki ze sie nie odzywam ale nawet malo na tamtym jakos siedze.Co tam Klaudia u ciebie Beatko u Ciebie tez.Odezwijcie sie napiszcie jakiego emaila:) czekam a teraz juz zmykam spac dobranoc.moze jutro sie odezwe.papa

Witam ;) Mała___nie interpretuje się tego wyniku jako pojedynczą wartość lekarz patrzy też na inne parametry i jeśli reszte masz w normie to podejrzewam że jest ok.A jaką masz hemoglobinę?Masz zawroty głowy cos takiego?Jeśli nawet to anemia to nie martw się w ciąży zupełnie normalna dostaniesz żelazo i wróci do normy ;) Chmurko___mnie tak samo czasem czuję jak od strony pleców kopie to zależy gdzie ma nóżki chyba?

Gość mala29
Hemoglobina prawidłowo to od 31.0-37.0,ja mam 34.5 czyli w normie. Nie niepokoję się Klaudio że mam anemię,bo w tym okresie ciąży zazwyczaj bierze się żelazo i magnez na skurcze łydek,ja się szczerze dziwię,bo odżywiam się naprawdę zdrowo. No może z wyjątkiem słodyczy ;-/