Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Ooo dzień dobry. A co to babki,wywiało Was czy woda was wymyła co? Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieci dla tych dużych i tych małych!! Dla Was babeczki też życzonka,przecież jesteśmy dziećmi naszych rodziców :D Takie życzenia mogłabym dostać od mojej mamy,wcale bym się nie obraziła: Chociaż jesteś stara dupa no i próchno z Ciebie leci to wysyłam ci życzenia bo to przecież Święto dzieci! :D :D :D

Hej!Dzieki za tę słodycz ;) Laska laska tylko musiałam kupic rajstopy wyszczuplajace i ot cały efekt chi chi... Dorotko___nie spałam na siedzaco machnełam na to reka i mowie co bedzie ale fryz sie mi trzymał.Z obsługi jestem zadowolona ale wszystkiego sama musiałam dopilnowac. Zawszejak jedziemy gdzies z dziecmi to mam wrazenie ze czegos zapomniałam. Pije kawke chce ktos?

Annolia___ta dziewczyny obok mnie to chrzestna Lenki moja siostra cioteczna starsza ode mnie 5 lat...tesciowa che che...dobre! Zastanawiam sie czy nie pomalowac włosów na ciemny braz co myslicie? Ile mleka zjadaja wasze dzieci?

Dzien dobry. Dolaczam sie do zyczen :) Wszystkiego naj naj dla dzieciaczkow i dla Was mamusie ;) Moze trafie dzis gdzies jakas fajna grzechotke,to synkowi kupie :) Glowa mnie boli strasznie..wlasnie kawke pije.. Lola milej pracy. Wczoraj moj tata sie wygadal,bo zdaje sie,ze mama nie chciala mnie martwic. Znalezli jej podczas badania jakiegos guzka w piersi :o Czeka teraz na wezwanie na biopsje..Lekarz mowil,ze to moze byc jakis torbiel,ale stwierdzil tez,ze na "chyba" i "moze" sie ludzi nie diagnozuje.Ehh martwie sie...:(:(:(:(:(:( Moja babcia zmarla na raka piersi.. Myslalam wczoraj,ze M mnie jakos pocieszy czy cos..Caly dzien nie dawalam po sobie poznac,ze sie martwie,dopiero wieczorem sie rozkleilam.. Od mojego M uslyszalam tylko:"Wczesnie wykryte to nic sie nie stanie.Spij..." Przyznam,ze spodziewalam sie czegos innego..ze przytuli..poglaska..no ale coz.. Jak mu o tym powiedzialam jak wrocil do domu to w ogole nie zareagowal..tak jakbym mu powiedziala,ze deszcz pada.. Nie no sory-zapytal co to biopsja,a jak mu powiedzialam to bylo tylko "aha" Ehh szkoda slow..wazne co on czuje,co jego martwi.. Na 11 ide z Sebkiem na szczepienie :o Piekna pogoda u nas.

Klaudia Sebek ostatnio wypina sie na mleczko.Wypija 100 gora 120ml a czasem nawet mniej.Za to jak dam mu obiadku czy zupki to wciagnie caly sloik i rozglada sie za jeszcze

Kurcze Anka współczuję,oby nic nie było. Ale wiesz,oni zawsze się pytają,czy ktoś miał raka w rodzinie,takie rzeczy się niestety dziedziczy. U nas w rodzinie akurat w wieku starszym wzrok szwankuje,moja mama w wieku 45 lat musiała zacząć nosić okulary,jej mama nosiła więc może i mnie to czeka. Mój Doruś zjada nadal 180 ml,już 3 razy oznajmił że mu mało-ale nic innego nie chce jeść. Słoiczki które kupuję co jakiś czas wyrzucam do kosza,bo mały nie zje nawet ćwiartki przez 3 dni :(

Klaudio nie dziw się,że Annolia spytała czy to Twoja teściowa stoi obok Ciebie. Uwierzyć się nie da,że jest 5 lat starsza od Ciebie. Nie chcę urazić nikogo,ale wygląda ona na ponad 40 na tej fotce,chyba każda z nas myślała podobnie. Ale jedno się sprawdza zawsze-krótko obcięte włosy u kobiet postarzają. Zawsze tak było !!!

Anka____nie wiesz jakie sa chłopy?co tu duzo mówic?ale w jednym ma racje wczesnie wykryte jest szansa na wyleczenie ale nie piszmy czarnych scenariuszy może to włókniak,torbiel?Najważniejsze że zauważyła w porę.Nie martw sie na zapas Aniu.

Mała___nikogo nie urażasz no co Ty?Ona ma 32 lata,ja 27.Jest przy tuszy,krótkie włosy i ja to postarza też ma dwoje dzieci 10 i 4 lata.Ja tego nie widze bo ja znam od dziecka wiec nie zwróciłam nawet uwagi.Mi z kolei nikt nie daje tych lat co mam.

Cześć baby :-D WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH BOBASKÓW :-D A u mnie znów leje buuuuuuuuuuuuuu ile można mam juz dosc tej pogody bede krzyczeć. Ania mojej kolezanki mama ma małego gózka w piersi ale nic złego to nie jest i zobaczysz ze z Twoja mamą bedzie wszystko dobrze.

czesc dziewczyny.. KLAUDIA----MAM DO CIEBIE BARDZO WAZNE PYTANIE..CZY TY KIEDYS MIESZKALAS W ANGLII??

Helloł :) Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych Szkrabów z okazji Dnia Dziecka 🌼

Chciejka____hellou! Zaraz rzucam sie na łóżko tasiemce oglądać jeszcze tu pewnie zajrzę. Tala___ Ewelka___czemu milczycie co? Annolia...

Hej! Wszystkiego najlepszego dla Waszych dzieciaczków! Ania - bądź dobrej myśli. Jesteśmy z Tobą. Wspieraj mamę i odganiaj od niej czarne myśli.

Klaudia - przepraszam, że tak postarzyłam chrzestną Lenki. Ale palnęłam! Strasznie mi głupio teraz...

Ja dziś w pracy byłam... Wstałam o 5 rano, bo musiałam Milesię do mamy zawieźć i teraz zasypiam na siedząco... Odezwę się jutro.

Dzień dobry Paniom !!!!!!!! Co jest leniuchy,nikomu się nie chce napisać? Ja już kończę kawkę,mały śpi.. Słuchajcie,jakich rozmiarów używacie pampersów? Już nie pytam o markę,bo wiadomo,każdy kupuje takie na jakie go stać. Ja małemu do tej pory kupowałam te 4-9kg,ale ostatnio widzę,że muszę kupować 7-14,bo mały ma brzuszek i rzepy nie są przyklejane na środku,tylko po bokach-a co za tym idzie,zdarzają się przecieki :) Dzisiaj po 15:00 mamy szczepienie,jejku,denerwuję się troszkę,bo te 3 wkucia to jednak ból dla maluszka. Zobaczymy ile waży grubasek. Na 100% pediatra spyta,czy wprowadzam posiłki,powiem,że mały nie chce nic jeść,że próbowałam mu dawać i te ze słoiczka i sama robiłam. Pewnie będzie coś komentować,bo mamy pediatrę taką ostrą babkę po 60-tce. No ale co ja mogę za to,że mały ma w dupie wszystko i woli samo mleczko+herbatki !?!Mama mówiła,że w jej czasach to do roku niemowlaki na mleku się trzymało,dopiero później inne posiłki się wprowadzało.

Aha,bym zapomniała. Nadal macie dla małych fotelik 0-13 kg?? Mnie on już wkurza,małemu nóżki powoli zaczynają wystawać,muszę go nosić(niestety nie mam z adapterem),zapinać pasy samochodowe i fotelika wrrrrr. Niby on jest do 13 kg nie? Ale kolejny fotelik montowany przodem do kierunku jest od 9,czyli można już takie dziecko wsadzić do większego jak ma swoją wagę.

klaudia----to delikatna sprawa..moge do ciebie napisac maila? adres ten z ktorego wysylalas zdjecia na nasza skrzynke?

Siema dziolchy! U mnie dzis pieeeeekna pogoda,wiec jak tylko sie ogarne pojdziemy na spacerek. Kurcze wena mi sie skonczyla i nie wiem juz co na obiady wymyslac... Sebek dzis rano troszke marudzil.Biedactwo to pewnie po tym szczepieniu.Musialam go troszke poprzytulac i pogadac do niego. Czekam dzis na moje butki z Pl i na paszport dla Sebka-powinien dzis byc. Tak patrzylam wczoraj,to wedlug przepisow moglabym sie starac o obywatelstwo irlandzkie i powinnam bez problemu je dostac.Jest tylko jedna przeszkoda-950e..i przysiega,ktora sklada sie oficjalnie przed ministrem sprawiedliwosci..

Nie wiem czy ja piszę jakimś niezrozumiałym kodem,czy mnie tu olewacie wstrętne baby :(

Sorki Mala.Nie czytalam wpisow :) Wybaczysz?? Ja uzywam pieluch 7-18kg,bo jak Sebek porzadnie srujnie to nie kazda pieluszka to zniesie :P

Wybaczam :D Oki,idzie siostra na herbatkę. 2 dni temu kupiłam PU-ERH,wsypuję do dzbanka dużą łyżkę herbaty i piję cały dzień. Mam nadzieję,że to faktycznie trochę spali mojego tłuszczu

Hejka! Byłam dziś u lekarza z Milesią, bo ma katarek i trochę mi pokasłuje. Mała - te foteliki samochodowe są naprawdę maleńkie. Moja mała to teraz tak akurat się mieści, ale ona ma dopiero 2,5 miesiąca. Niedługo jej będą nogi wystawać. Mam już dla niej taki normalny fotelik - dostała na chrzciny, ale to dziecko musi juz siedzieć. Na szczęście mam taki z funkcją pochylania i dziecko nie musi jeszcze tak całkiem pewnie siedzieć, więc jak Milence zacznie głowa wystawać z nosidełka, to zacznę używać tego fotelika. Dziewczyny możecie mi polecić jakieś sprawdzone niefirmowe pieluszki, bo nie wiem co ewentualnie kupić, albo czego w żadnym wypadku nie kupowć. Do tej pory miałam Pampersy (były w fajnej promocji w Kauflandzie, ale promocja się skończyła:() Anka - gdzie te Twoje foty z wyjazdu???? Wszystkie tu zachwalacie piękne widoczki, a ja dopiero dziś mogłam na naszą pocztę wejść i nie widzę Twoich fotek... Mi poczta szwankuje, czy ich już tam nie ma?

witajcie, witajcie :):) Annolia - tak szybko wróciłaś do pracy....czy to był taki chwilowy pobyt. Pomyśl sobie, że ja o 5 rano to mam już pociąg do Warszawy :(:( czasem jestem nietomna, a wieczorem to po prostu padam :( Te zdjęcia Ani już są w wiadomościach odebranych - któraś je wrzuciła do kosz, ale nawet udało mi się przerzucić :):):) Klaudia - tak na pierwszy rzut oka ta dziewczyna wygląda baardzo poważnie, nawet na teściowa, ale w sumie jak się Jej przyjrzeć....Poza tym, właśnie te krótkie włosy, które dodają latek i chyba jest trochę nabita - a to też niestety nie odmładza :(:( A tak a ' propos farbowania włosów, to ja na Twoim miejscu zostałabym przy tym kolorze co masz.....:):) Ale zrobisz jak zechcesz. Aniu - poczekajcie na wyniki biopsji, takie gdybanie na nic się zda. Tylko niepotrzebnie będziesz snuć czarne scenariusze. Najważniejsze, żeby przy Mamie nie okazywać zdenerwowania. A co do M to - no cóż normalna reakcja jak na ten ''gatunek''. Pewnie nawet nie pomyślał, że się martwisz. A oni wszyscy nie są dobrzy w pocieszaniu nas. Wrr. Głowa do góry, będzie dobrze....:):) Mała - no ja Ci nie doradzę, ani w sprawie fotelika a już tym bardziej pieluszek :-P u mnie dzisiaj paskudna pogoda, znowu leje deszcz. Już mnie to po prostu wnerwia. Poza tym, hmmmm czekam na tą wstrętną @, dzisiaj mam 23dci od dwóch dni mam jakieś takie dziwne, lekkie plamienia. Brzuch mnie boli jakoś tak inaczej niż zwykle, jajnik też czasem zakuje, cycochy trochę bardziej niż zwykle..Poczekam do wtorku i się okaże. Chociaż ten cykl była raczej stracony :(:(

Hej baby :-) Mała ja uzywam tych pieluch co Ania od 7-19 te mniejsze juz dawno sa za małe . Dzis byłam do szczepienia z małym i on wazy juz 8 kg :-D szok ale mi klocek rasnie. ja tez mam ten mały fotelik a nozki juz mu duzo wystaja ale jeszcze troche i zmienic bedzie trzeba.

Anka - suuuuuper widoczki. Aż mi ślinka pociekła.... W końcu sobie pooglądałam, bo przedtem napaliłam się jak szczerbaty na suchary, wchodzę w końcu na pocztę, a tam nic.... Dorotko - nie wracam jeszcze na stałe do pracy. To był tylko jednorazowy "występ gościnny". Musiłam być na parę godzin. Tak normalnie na codzień to wstawałam do pracy o 4:30, ale już się odzwyczaiłam i teraz ciężko mi było. Szczególnie, że musiałam małą wyciągać z domu o takiej godzinie. Co do @, to życzyłabym Ci żeby jednak była niespodzianka i mimo że spisałaś ten cykl na straty, to zamiast @ pojawiły się II :D