Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Annolia____ale Ty jesteś chudzinka z czego Ty się chcesz odchudzać?Milenka ma śliczne oczka i słodkie usteczka :D Nikulam_____gdzie byliście?w ZOO?Laurka widać jaka szczęśliwa Ty zresztą też...

Anka Mieszkam w Grecji, moi rodzice również;) Studiuje medycynę na 1 roku. Mam narzeczonego, który jest starszy o 10 lat ode mnie. W sierpniu ślub ;) Klaudia Dziękuje .Imie ma greckie, po babci ;)

Despina, witaj. Powiedz, jak się żyje teraz w Grecji? Ciężkie czasu przyszły dla kraju. Jak sobie ludzie radzą? Elena, piękne imię. Annolia, Milenka jest śliczna! A Ty chuda, marudo. Cos mówiłaś kiedyś o zbędnych kg, ale to chyba kokieteria była:D Beatka, jak leci? Na polu siedzicie całe dnie? Klaudia, córeczki ładniutkie, wesołe, takie do siebie podobne. Możesz być dumna! Nikulam, Laura zawsze jest taka elegancka, widać, że o nia dbasz. Wyslę jutro zdjęcia moich cór. Swoich chyba nie, bo jeszczem nie top model.

spacer w chmurach Tak szczerze powiedzieć, to tego kryzysu nie widać tak bardzo na ulicach. Dalej jest pieknie i egzotycznie:P Turyści przyjeżdzają.Ale jak włączam telewizor i widzę kolejne manifestacje przed parlamentem na Syntagmie to przykro mi się robi, że takie ciężkie czasy nastały dla wielu grekow i nie tylko... My mieszkamy na Peloponesie, w mieście Patra, a moi rodzice na obrzeżach Aten. No i nie narzekam;) Studia mam tutaj całkowicie bezpłatne, nawet pomoce naukowe tj. książki czy dostęp do internetu na uczelni dla tych co nie mają wlasnego tableta itp. jest za free... Narzeczony jest lekarzem- i tu proszę was o nie potraktowanie mnie jak mitomanki, bo niestety wielu na kaffe na tekst, że mój facet jest lekarzem z góry zakładało, że zmyslam lub że polecialam na kitel ! Jestem dopiero od ponad m-ca na Kaffe i chcialabym sie doczepić do Was by pogadać o problemach i radościach macierzyństwa! A czy są może inne studiujące mamusie ? Pozdrawiam

Taa Annolia chuda szkapa i jeszcze marudzi :P Klaudia moze po wakacjach cos wrzuce...bo na razie sama na siebie patrzec nie moge..;) Despina jak to wszystko fajnie brzmi..mieszkac na obrzezach Aten..fajnie tak..i pogode macie..ehh a u nas w Irl znowu deszcz..czy to kiedys przestanie padac? Dalam dzis Wojtusiowi pierwszy raz mleka koziego..bo porobily mu sie suche placki na szyi i powychodzily takie wstretne pecherzyki..:(:O zobaczymy..moze to jednak bedzie skaza..i wez tu chodz i plac lekarzom,jak potem samemu i tak trzeba kombinowac..

Despina, myślałam, że gorzej się tam dzieje. Ale podobno ludzie nie mają pieniędzy. Przykro o tym słuchać w wiadomościach. Jesteś na 1. roku medycyny? U nas na razie lub już nie ma studentek. Ja się obroniłam rok temu w lipcu. Może się ktoś zdecyduje na podyplomówkę? Opowiedz coś o córeczce. Anka, trzymam kciuki, żeby nie była to skaza. Zaczęłaś już chodzić na treningi?

Spacer____u nas w Pl też ludzie pieniedzy nie mają -większość ale są tacy co i nie narzekaja więc myśle że w Grecji podobnie? Annolia____a widziałam że Milcia ma już rolki???daje radę?Ja zastanawiam sie czy Klaudii nie kupić łyżworolek sama kiedyś miałam i lubiłam jeżdzić ale byłam dużo starsza. A muszę sie pochwalić że Klaudia została wytypowana na konkurs piosenki dziecięcej ze szkoły do GOK-u w tamtym roku też była i zajęła 3 miejsce zobaczymy teraz... Robię wszystkim kawę! Meldować się... Despina____Ty jaką pijasz?;)

Anka Ja nie mieszkam na obrzeżach Aten tylko moi rodzice ;) My żyjemy w południowej części Grecji, dokladnie na Peloponesie. A jak sie Tobie żyje na obczyznie ? Na jakie treningi chodzisz ? Ja też miłosniczka sportu jestem. Biegam, chodzę na fitness i takie tak :P A córeczka to moje szczęście ! Nie planowałam jej tak szybko(narzeczony chcial) bo wiadomo, że studia to nie przelewki. Ale teraz to nie wyobrażam sobie by jej nie było. Urodziła się 3 marca w 37 tc. Poród zaczął sie ekspresowo i bezboleśnie ! Odeszły mi wody i gdy znalazłam sie w klinice to już miałam 6 cm rozwarcia ! Skurcze były bezbolesne... Nawet nie zdążyli mi założyć ZZO. Udało sie także bez nacięcia;) Elenka ważyła 3 kg z czego sie bardzo cieszylismy, bo za szybko przyszła na świat i w ogóle przez calą ciąże przytyłam tylko 9 kg ! Gdy szlam rodzic to brzuch miałam jak w 7 m-c :P Klaudia Dokladnie ! Jedni żyją skromnie ale wielu nadal ma pieniądze...Tak jak w Polsce są biedni, śrdnio zamozni i bogaci ;) Mam tu Polska telewizję i tak czasami jak slucham co o Grecji mowią w wiadomościach w Polsat News to trochę jakby wyolbrzymiają wszystko ;) Ogolnie Grecy zyli ponad stan i dlatego, że byli przyzwyczajeni do luksusów to teraz "rzucają" się, że im poucinali wiele extra dodatków ;) I tu mówię o budżetówce tylko, bo prywatne firmy i instytucje większości mają się dobrze. I na przyklad mimo kryzysu to nadal edukacja jest za free i jak juz pisalam to nawet książki do szkół i uczelnie postarcza państwo. Leki są najtansze w całej Europie właśnie w Grecji. Więc mimo wszystko tutaj lepiej i łatwiej sie żyje niz w Polsce. Bo zarobki sa wyższe a np. wynajmy mieszkań są duzo tańsze i wielu młodych ludzi stać by sobie wynając lokum .A w Polsce mam kuzyna to mimo, że pracuje nie może nawet sobie pozwolić na kawalerkę. A co do kawy to teraz gdy gorąco to pije tylko na zimno, frappe lub fredocino. spacer w chmurach tak, studiuje medycynę . Od dziecka marzyłam by zostać lekarzem ;) A co mialaś na mysli pisząc, że u Was nie ma studentek ? Gdzie mieszkasz ? A ile macie latek mamusie ?

Despina witam:-D Ja mam 29 lat a raczej dopiero skończe w czerwcu więc jeszcze 28 hi hi hi kiedyś sie dodawało lat a leraz odejmuje. Chmurce chodziło ze niema tu studentek bo żadna z nas na tym forum sie nie uczy. Ja od zawsze marzyłam o zostaniu położną hmmm .................... Chmurko nie siedze cały czas na polu bo zimno było ostatnio po 10 stopni i lało ale nie odzywałam sie bo neta nie miałam dziś już wreszcie jest więc wpadłam na chwilke bo mam pakowanie córci. Rano o 5.30 wyjeżdza na lotnisko bo o 11 ma wylot samolotu do Londynu troche się denerwuje ale bedzie dobrze. Ja mam pare kilo do przodu i jakoś weny do diet niemam niby mało jem ale nieregularnie np. teraz zjadłam śniadanie a na wieczór bede pochłaniać kosmiczne ilości jedzenia ehhhh przyroda :-D

Despina tak wiem,ze twoi rodzice,ale mimo wszystko brzmi to dla mnie tak mitycznie hehe Spacer miala na mysli,ze a naszym topiku nie ma studentek ;) Wiesz ja milosniczka sportu to nie jestem..Mam 15kg do zrzucenia po drugim dziecku..Jestem 7 tyg po porodzie i przymierzam sie do zajec z kettlebell. To widze,ze w tej Grecji wcale nie tak zle.To tak samo jak w Pl wiadomosciach mowili o Irl..ze niby porzucone konie wszedzie biegaja.No ja nie widzialam zadnego i znajomi z innych miast tez nie ;) Fakt,ze pracy jest mniej i niektorym jest ciezej,ale bez przesady.Zebrakow jeszcze na ulicach nie ma.No chyba,ze w duzym miescie,ale to na ogol pijaczki.. Spacer wykupilam sobie abonament na Vitalii.Dieta + program fitness na 3 miesiace i najpierw tego sprobuje,bo Wojtus nie chce z tatusiem na razie zostawac..Jak tylko wyjde z domu jest wrzask.. Despina to moze poradz mi jakies cwiczonka,co?

Beatko, będziesz tęsknić za Justynką, co? Na ile jedzie? Despina, właśnie w wiadomościach mówili o Grecji tak, jakby ludzie tam jedli trawę i już nie mieli na życie. Kryzys, bieda, cięcia budżetowe itp. Ale skoro nie jest tak źle, to super:) Moje zdanie o studiach miało wyrazić, że część z nas studia skończyła, ale dla reszty droga nie jest zamknięta (ciągle tu pamiętam o Ance i polonistyce:)). Twój nick nawiązuje do piosenkarki czy satelity Neptuna?:P Anka, mnie zostało może z 5 kg, ale za nic nie chcą zejść. Mam takie zastoje. Beeee

Despina --- Witaj! Jak fajnie, że ktoś się dosiadł:) I to jeszcze z pięknej Grecji nadaje;) Oj wakacje mi się przypomniały... Zakochana jestem w Grecji (choć była tylko raz na Krecie). Nawet nie wiesz jakbym znowu chciała odwiedzić te regiony... Fajnie masz... Do plaży masz daleko? Jaką macie pogodę? Jak Ty się tam znalazłaś? Wyjechałaś z rodzicami, czy urodziłaś się już tam? Ja studia skończyłam dawno...7 lat temu. Mam 30 lat :O Ale przyznaję się co najwyżej do 20 :P Ania, Chmurka --- tak... ja chuda jestem... od pasa w górę to tak. Szczególnie to na dekolcie :O Cycki jak decha i żebra na wierzchu, tylko w drugą stronę trochę gorzej. Dupsko mam jak pół Katowic:P Do tego konkretne biodra. Ćwiczę i tylko mi jeszcze z dekoltu znikło:( Może jak już nie będzie miało co znikać, to potem ruszy się z dołu? :P Ania --- tez mam nadzieję, że to nie skaza. Może coś innego go uczula? Niestety trzeba metodą prób i błędów. Waga ci spadnie na pewno, ale trzeba cierpliwie. Daj sobie czas, bo inaczej się zrazisz. Beatko --- córeczka na wycieczkę jedzie? Londyn... Super! Nie bój się o nią:) Dzieciaki sobie radzą lepiej niż nam się wydaje. Ja się też nie nadaję do diet. Raczej stawiam na mniejsze ilości jedzenia i ruch:) Nie wierzę w diety. Klaudia --- Nie, wrotki nie są Milenki. Ona jeszcze za mała na takie sprzęty. Te wrotki są Natalki - kuzynki Milenki:) Milenka mi się u nich sama w nie ubrała, ja jej tylko ochraniacze pozakładałam, i powiem Ci, że zaskoczyła mnie, bo umiała się w tym po pokoju przemieszczać:) I ani razu nie leżała:) Frajdę miała jak nie wiem:) Myślę że Twojej Klaudii możesz kupić, tylko nie wiem, czy poradzi sobie na łyżworolkach. Na wrotkach na pewno:) Gratuluję Klaudii muzykalności! Kiedy konkurs? Będę trzymać kciuki:)

Hej dziewczyny Beata A ile Twoja corcia ma lat, że sama już podrożuje ? Nie dziwię się , że się denerwujesz ! Szczęśliwego lotu życzę !! Anka ja uprawiam sport dla przyjemności i mam taki program dobrany wraz z dietą by nie chudnąć ! Troche to dziwnie brzmi ale przy wzroscie 1,70 ważę 55 kg i to teraz 2 m-ce po porodzie. Taka moja natura;) I robie wszystko by nie schudnąć bo przed ciążą ważyłam jeszcze troszkę mniej:P Ale na chudą tak przesadnie to nie wyglądam. Ale nie chcę nawet kilograma stracić, bo tak wyglądam dobrze:) A co do ćwiczeń to ciężko tak poradzić w "ciemno". Wiele zależy od kondycji i od tego ile z poszczególnych partii ciała chcesz schudnąć. spacer w chmurach Despina to greckie imię;)

Anka ja jestem 9 tyg po porodzie :) Czytalam, że masz mało pokarmu ?! Udało Ci sie rozkręcić laktację ? Ja karmie tylko piersią z czego bardzo sie cieszę, że udało mi się pomimo tylu niedogodności ! Przez pierwszy miesiąc to z odciągaczem biegalam na uczelnie. W łazienkach odciągałam i wylewałam... Taki miałam nawał, że nawet nie było sensu gromadzic mleka.Wkladki zmienialam co kilkanaście minut ! Koszmar normalnie ! Ile to ja razy mialam ochotę przerwac karmienie naturalne .. I zlościłam się na narzeczonego, że mimo tego, że wiedział jak mi ciężko na uczelni z tego powodu to gadał mi, że nie wyobraża sobie bym mimowolnie zaprzestala karmienia piersią !! Łatwo mu było mowić...!

Despina moja corcia ma 10 lat w styczniu skonczyla a synek diabelek w styczniu 2 latka skonczyl:-) Oj denerwoje sie jak zniesie lot i zeby sie nic nie podzialo a ostatnio M oglada same programy o katastrofach lotniczych brrr :@ Justynka jedzie na tydzien do mojej siostry bo jej synek ma pierwsza komunie. Zostala by tam dluzej ale 23 maja ma testy koncowe

Despina moja corcia ma 10 lat w styczniu skonczyla a synek diabelek w styczniu 2 latka skonczyl:-) Oj denerwoje sie jak zniesie lot i zeby sie nic nie podzialo a ostatnio M oglada same programy o katastrofach lotniczych brrr :@ Justynka jedzie na tydzien do mojej siostry bo jej synek ma pierwsza komunie. Zostala by tam dluzej ale 23 maja ma testy koncowe

Hejka Kobietki pozdrawiam serdecznie Was i Dzieciaczki ... Niestety mam nadszarpniety budzet wiec oszczedzam na czym tylko sie da , niedzy innymi na necie , staram sie podczytywac od kogo sie da co u Was ale głupio mi z cudzego netu posty pisac i dlatego sie nie odzywam . Dzis mamy te wizyte u neurologa , trzymajcie kciuki . Trzymajcie sie ... pa

Despina a gdzie tam..Z dnia na dzien bylo coraz mniej..a ze mam dwojke maluchow,to nie mialam za bardzo czasu,zeby wisiec z laktatorem przy cycku..wiec dalam sobie spokoj..Poza tym wychodzi na to,ze moj maluszek ma jednak skaze,wiec i tak bym przestala karmic,bo z produktow mlecznych nie zrezygnuje,bo przestalabym w ogole jesc..Starszego synka karmilam tylko 3 tyg.Z dnia na dzien coraz mniej pokarmu.Maly wisial na piersi co godzine,a ktoregos ranka z obu piersi sciagnelam 40ml..Ja bylam umeczona i maly,wiec dalam spokoj.. Bylo tak,ze zebym cos zjadla,to moja mama robila mi kanapki i mnie normalnie karmila hehe Mam to po mamusi,bo ona 4 dzieci karmila najdalej do 8 tygodni :( Smutno mi troszke bylo.Pare razy poryczalam w poduche..no,ale trudno.. Beata bedzie ok. Ja sie boje latac i zawsze jak na zlosc przed wylotem wszedzie puszczaja programy o katastrofach..:o Orcio trzymamy kciuki ;) Na pewno bedzie ok.

Despina---witaj:)Gratuluje córeczki:) elena to piekne imię, mam kolezanke Elenorę, mówimy do niej Elena własnie:) Ja jestem najstarsza w tym gronie, we wrześniu skończę juz 34 lata Klaudia--- w zoo też bylismy bo kupilismy bilet roczny, ale te zdjęcia co wysłałam to z ogrodu botanicznego(poszliśmy bo kwitły magnolie własnie) i z takiego safari pod łodzią, fajne miejsce choc 200km od nas.

Chmurko--- Laura elegancka?:) przecież ma zwykła letnią sukienke a na drugim zdjęciu spodenki+ tshirt:)Dziękuję jednak za miłe słowa:)

Ania---- mam nadzieje,że wojtuś jednak nie ma tej skazy. Nam dopiero teraz trochę mija, tzn. dalej np. wczoraj po podaniu jogurtu Laurze zrobiły się suche palcki na prawym udzie ,ale to i tak o niebo mniej niz miała do tej pory, mysle,że to odrobaczanie nam sporo pomogło i na tolerancje pokarmową bo po żółtku jajka póki co nie ma juz zmian skórnych:) Próbowałas mleko sojowe? Laura bardzo lubi i nic jej po nim nie jest.

Despina--- ja skończyłam studia licencjackie, potem magisterskie i teraz zastanawiam się nad jakąś podyplomówką.

Beatko--- córa z pewnością sobie poradzi,choć nie dziwię się,że się denerwujesz. Mój bratanek (7lat) leci z kolegami z przedszkola do Niemiec samolotem na zawody z peirwszej pomocy i mój brat też się strasznie o niego denerwuje:)

Orcio---jak tylko będziesz miała okazje to daj znać co u lekarza! My dziś idziemy na usg brzuszka, laura dostała profilaktycznie skierowanie na bilansie 2-latka

Chmurko---a Ty o jakiejś podyplomówce myślisz? Z dwiema córeczkami to pewnie cięzko czasowo i szkoda weekendowego czasu z córeczkami:)

Annolia---- jak Mama? Ma Milenka laufrada(rowerek biegowy)?

Nikulam, Laura zawsze ma ładne sukieneczki i w ogóle masz ją tak ładnie ubraną. Ja myślę o podyplomówce, ale za parę lat. Muszę znaleźć pracę, teraz nie ma kiedy:)

Nikulam --- moja mama bez zmian. Tylko że ma duże wahania poziomu cukru. Insulinę bierze na obniżenie, a czasem rano ma tak niski poziom, że znowu musi coś słodkiego zjeść. A ty masz za niski poziom, czy za wysoki? A jak Twoja mama? Ma już jakieś wyniki? Laura jak zwykle piękna:) Widziałam już fotki na nk. My też wybieramy się do zoo, ale dopiero w wakacje razem z rodzinką brata. Chcemy też do Wesołego Miasteczka, ale w tym roku chyba podzielimy to na 2 dni, bo w zeszłym cały dzień poszedł na same Wesołe Miasteczko i zoo sobie odpuściliśmy bo już nawet sił nie było, a szkoda:) W tym roku pewnie jeszcze dłużej zabawimy ;) Mamy też w planie taki "dinopark", myślę, że Milence się spodoba, bo uwielbia wszelkie dinozaury:) Rowerka biegowego na razie nie mamy, ale jest w planach:) Na razie jeszcze nóżki trochę krótkie na ten model, który będzie miała. A jak Laura sobie radzi na swoim? Ogólnie fajna rzecz, bo bratanica jak potem przesiadła się na normalny rower, to opanowała jazdę bez bocznych kółeczek w jakieś 2 min:D Jak po bilansie?