Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weselnica

Ile trzeba mieć pieniędzy na ślub

Polecane posty

Gość narzeczona 82
olivia zazdroszcze takich cen

No u nas nei oplaca sie brac swojej kucharki :) chyba ze wesele na 200-300 osób:) a jedzenie przepyszne:)

Gość ej soryyyy
może trochę nie w temacie, ale co to jest "TŻ"???

Gość wirginiaczka
mam znajoma w drukarni, ktora zrobi mi zaproszenia mojego projektu :)

olivia ty to chyba robisz komunie a nie wesele :D mam wesele we wrzesniu na 130 osob. wiec wiem co ile teraz kosztuje. jezeli za 3 lata na 200 osob zamkniesz sie w 40 tys to bedzie cud panski. juz ci to mowie!!!lacznie z ciuchami itp. powodzenia

a dlaczego komunie a nie wesele?? nie rozumiem cie?? Robie wesele na 70 osób, calonocne

no bo ta cena mnie rozbawila. bo nigdy, przenigdy nie slyszalam, zeby ktos zrobil wesele za 80 zl od osoby. bedziecie wogle cos jesc???

Gość olivia tam gdzie mieszkasz
to własciciele chyba dokładaja do interesu :P ja w nieduzym miescie w czerwcu za bal gimnazjalny od 18 do 22 płaciłam 120 zł + 20 zł od osoby za kamerzyste i bynajmniej nie było 6 dań ciepłych ani mnowstwa przystawek :D

no kurde ludzie nei rozwalajcie mnie gdyby nei bylo co jesc to bym nie robila w takim lokalu mowie jest ciasto (kilka rodzaji) owoce (jakie chce) napoje (cola, fanta, sprite, soki, woda gaz i n-gaz, woda smakowa) 6 dan na cieplo ale ja chce 5 bo wystarczy, mam do wyboru 4 salatki z 8, kilka rodzaji przystawek, miesa pieczone n apolmiskach i wedlina do tego my we wlasnym zakresie robimy stol wiejski jedzenia jest ful bo slyszalam wypowiedzi znajomych, bylam tam na komuni (50zł od osoby)i chrzcinach(50zl od osoby) a wlasciele nei musza dokladac sa na rynku juz ponad 10 lat mają 3 sale weselne i co sobotę wesele i u nas jest 90 zł od osoby ale sa sale gdzie jest tez po 80 i 85 od osoby i co najsmieszniejsze na sali gdzie jest za 120zł/os czesto brakuje jedzenia i goscie narzekają jestem z woj. podlaskiego, miasteczko (25 tys mieszkanców)

o jeju no ja za stodniowke tez placilam 150zł od osoby ale w tym jest przeciez dekoracja sali, prezenty dla nauczycieli itd

Gość ojej ale tu biedaczki piszą
jakaś napisała że z przyjaciół zaprosiła tylko 13 osób ale smutne musi być życie jak ma się tam mało przyjaciół

Gość gala ślubna
bylismy na takowej w styczniu w szczecinie, no powiem wam ze ceny nieziemskie, chcielismy jakies atrakcje wiec 30 sekundowy pokaz sztucznych ogni 600zl....odpada od razu. generalnie ceny ok 160zl za osobe, ale co do slubu na 200osob to jest problem w ogole ze znalezieniem sali na taka ilosc gosci. 120 to juz bardzo duzo, no ale to Wasza decyzja.pozdrawiam

nie rozumiem czego sie czepiacie Olivi! ja robie wesele w tym roku, sale zamawialismy 2lata temu i mamy od osoby (w momencie podpisania umowy 90zł/os.), teraz cena wzrosła do 100zł/os. a jedzenia jest mnostwo1 prawda, mogłam wybrac sale, gdzie jest 150zł/os.a dostac zimne jedzenie, bo własciciele maja 6sal obok siebie, za mało obsługi, w jednym budynku nie ma kuchni tylko kelnerzy biegaja z żarełkiem, no ale po co mi to? robie wesele na 120 osób,ale nie powiem Wam ile nas wyniesie. za 3lata za wesele na 200 osób, wykosztujesz sie sporo, wg mnie. bo to ceny wzrosna, bo to euro bedzie... jednak trudno jest tak okreslic, ile masz szykować kasy.

no wlasnie w momenciekiedy my podpisywalismy z nimi umowe bylo 90zł/os i my teraz tyle mamy, na dzien dzisiejszy wlasciciel wiecej sobie liczy

rok temu we wrześniu brałam ślub, wesele organizowaliśmy sami tzn sala+ kucharki, wesele było w Gdańsku( nie na obrzeżach miasta) całość ze wszystkimi duperelami kosztowała nas 18tyś na 100osób

Gość weselnica
no wczoraj zmniejszylam moją liste gości ale i tak mi wyszło 108osób tylko mojej rodziny. ale chlopaka jest dużo mniejsza myśle ze ok 50osóc. Mieliśmy zamiar odkładać po 500zl miesięcznie ale chyba to bedzi za malo....

Gość meliskaaa
Ja ślub i wesele planuję na 2013 rok. Na dzień dzisiejszy wyliczone mam koszty na 30 000zł. W tej chwili liczę 150zł/os. Spodziewam się, że ceny mogą dojść nawet do 200, ale będę starała się zorganizować to tak by wyszło najtaniej. Najwyżej wezmę kucharkę tak jak tu wiele dziewczyn radzi. Mam nadzieję, że zmieszczę się w 30tys. I tyle jesteśmy przez 4 lata odłożyć. Zamierzamy co miesiąc odkładać większą część mojej pensji i w ciągu tych lat mamy nadzieję, że odłożymy tę kwotę. Jeśli oczywiście nic się nie zmieni. Mam nadzieję, że praca dalej będzie i nie popadniemy my osobiście w żaden większy kryzys finansowy. Jeśli ceny pójdą znacznie w górę to cóż będziemy zmuszeni wziąć kredyt na te 5-10tys. Wiem, że czekają na nas jakieś pieniążki od rodziców. Nie mam pojęcia ile i nie wypytuje. O ślubie właściwie mało kto wie, bo to jeszcze takie długie cztery lata. Ślub to niestety kosztowny wydatek. Jeśli jesteś w stanie tak jak wspomniałaś odkładać 500zł to odkładaj. Ważne by cokolwiek mieć. Uzbieracie tyle co jesteście w stanie. Obcięłaś już listę gości na około 150 osób. Bierz pod uwagę, że na pewno nie wszyscy przybędą. Masz 150*200 ( ale myślę, że nawet jak skoczą ceny to tak jak teraz są ludzie, którzy myślą, że można znaleźć salę tylko za 150zł, a są osoby które mają taką po 90 czy 120 zł. Dlatego myślę, że za te 3 lata mimo, że ceny pójdą ostro w górę to może nawet znajdziesz coś za 150-180zł tego Tobie i sobie życzę)

tylko nie licz że wszyscy goście przyjdą których zaprosiłaś. Są różne sytuacje w życiu, część gości odmawia, my zaprosiliśmy bodajże 120 osób zostało 100

Gość abila
Trzy lata to masz trochę czasu, trochę uzbierasz, na jakieś promocje trafisz i dasz radę. Moja koleżanka kupiła piękną francuską suknię na ślub i wesele z 25% rabatem, bo akurat taką promocję mieli. Na www.wyjatkowe okazje.pl jest promocja Pana Tadeusza. Gdzieś też niedawno widziałam rabaty na zaproszenia i zawieszki na butelki, jak sobie przypomnę to napiszę

Gość nie sypiam z komiczne
za 3 lata:-))))))))..a niektore panny pisza o 2013..... moje drogie, dajcie sobie na wstrzymanie.....zwlaszcza ze 99% z Was z tym obecnym fagasem slubu nie wezmie:-) ps. co sie martwicie cenami, kredyt sie wezmie:-)

Gość Ja****
olivvia ja płace 85 zl za os - tez woj podlaskie :)

Gość nam za wesele 50 osobowe
wyszło 12 tyś:) myśleliśmy, że więcej pójdzie. Ale dostaliśmy 9 tyś w prezentach więc jesteśmy zaskoczeni, że tak niskimi kosztami udało sie nam zorganizować świetną imprezę.