Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Delight92

Co zrobiłybyście, gdyby

Polecane posty

wasz syn okazal sie gejem? A gdybyscie to przebolaly/zaakceptowaly, zaprosilybyscie jego chlopaka na taki "zapoznawczy" obiad?

Czy zaakceptowałybyście jego chłopaka? I jak wpływałaby na Was świadomość, że pewnie uprawia z nim gejowski seks?

Gość sinangel
szczerze ? bylabym w duchu zawiedziona, mialabym jakis zal do losu w ogole, ze 'trafilo' na mojego syna, ale mi niekt faceta ani orientacji w ogole nie wybieral ani nie nakazywal wiec uszanowalabym wybor mojego syna, mialabym tylko nadzieje, ze jego partner okaze sie normalnym facetem nie jakas zniewiesciala ciota (sorki za wyrazenie, ale sa takie typy, ktorych inaczej okreslic sie nie da).

gej tez czlowiem.... ciesz sie, ze nie okazak sie pedofilem albo jakims innym zwyrodnialcem.... jasne , ze zapros chlopaka na obiad, nic nie stracisz, a przy okajzi nie odsuniesz dziecka od siebie...

Gość autorze wiem o Twojej
orientacji i udziele ci jednej normalnej rady :) nie przejmuj się rodzicami... :)

To nie było protekcjonalne pytanie. Jestem gejem i zadaje hipotetyczne pytania. W przypadku mojej matki byłby albo: - płacz i uciszenie tematu - pogarda, zlekceważenie problemu - wypieprzenie z domu na zbity pysk

Gość sinangel
nie no co ty ! a czego mialabym sie wstydzic ? nie uwazam tego za nic wstydliwego, i walczylabym z takim zasciankowym mysleniem. kiedys sie wstydzono miec dziecko przed slubem a nieslubne to jzu w ogole z matka bylo wyklete i czasy sie zmienily, wiec mam andzieje ze i dla gejow teraz czasy sie w koncu zmienia. ja jestem tradycjonalistka, chcialabym miec wnuki kiedys, dla mnie model rodziny to mezczyzna-kobieta, ale nie wyrzeklabym sie mojego dziecka jezeli mialby inna orientacje, zycie.

Gość 1290
Nie wiem :(

Gość do autora topicu
Delight92 - napisz do mnie na meila abem921@o2.pl jeśli chcesz to porozmawiamy o Twoich problemach :) chętnie pogadam!

A. Babinicz_ , jeżeli nie piszesz z własnego doświadczenia to zweryfikuj swoje poglądy. W realu NIKT nie podejrzewa, że jestem homo, bo nie jestem w ani jednym procencie zniewieściały. To stereotyp, który sądzi, że homoseksualizm u mężczyzny to przyjęcie roli kobiety w związku.

Gość do autora topicu
Ja bym napewno wtedy syna nie odtrącił, z resztą nie chce miec własnych dzieci ale jeśli ktoś je ma to powinien je kochac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niezależnie od tego czy są gejami/lesbijkami czy nawet narkomanami.

Gość sinangel
Babinicz, watpie bys mne zorumial ;) wystarczy, ze pwoiem, ze znam wielu heteroseksualnych mezczyzn, ktorzy sa wiekszymi ciotami niz ci, o ktorych ty niewatpliwie myslisz ;)

Gość 1290
A.Babinicz_----------->:O

mam 2 dobrych znajomych i wiem co pisze,bardzo sporadycznie trafia sie dwoch dominujacych.....no chyba ze na krotki zwiazek....

Gość sinangel
musze uciekac spac, ale powiem ci Delight92, ze reakcje mamy mozesz sobie tylko wyobrazic i nie wiesz na ewno co by zrobila ;) moze warto zaryzykowac i dac jej czas do przemyslenia tego ? Ja o tym sporo myslalam, choc tez nie sadze, ze zaraz po takiej wiadomosci zaraz bym z pelnym usmiechem i ciastem w dloni witala wybranka mojego syna, napewno bylabym w szoku i musialabym to sobie poukladac, bo wyobrazenie to jedno a rzeczywistosc to druga sprawa ;) Zalezy jaki stosunek ma Toja mam do gejow w ogole, jaki ma do Ciebie (tzn, jezeli jestescie bardzo blisko ze soba to raczej nie powinna Cie odtracic) i jak bardzo zalezy jej na opinii innych. Trzymaj sie i nie daj sie niekomu :)

Gość do autora topicu
i teraz do wszystkich katolików którzy potępiają/nienawidzą gejów... Pamiętajcie o jednym to BÓG będzie ich z tego rozliczał a nie WY Napewno bedzie brał pod uwage to jakimi byli ludźmi a nie tylko ich sprawy łóżkowe

Gość Gerda_z_Krainy_Szronu
Ja kiedyś kochałam faceta geja, teraz się tylko przyjaźnimy, ale nie ma takiego drugiego człowieka na świecie jak on :)

Gość Gerda_z_Krainy_Szronu
Wspaniały człowiek, najlepszy przyjaciel kobiety ;)

Gość do autora topicu
Babiniczu, babiniczu - kochaniutki ty akurat dobrze wiesz kim jesteś:D domyśl się...

Dzięki za życzliwe słowa. Ojciec twierdzi, że "pedałów należy palić". Matka wiele o tym nie mówiła, ale nigdy nie powiedziała słowa "gej", zawsze jej wpadło do ust coś plugawszego. A relacje z jednym i z drugim rodzicem bardzo dobre. Są rozwiedzeni, ojcu widocznie zależy na relacjach ze mną, matce tym bardziej, z nią mam dużo lepszy kontakt, bo razem mieszkamy. Po prostu mnie kochają, bez żadnych rodzinnych zaburzeń. Pewnie by mnie nie potraktowali z widłami i pochodniami, ale te relacje sprowadziłyby się do punktu zero. Prawdopodobnie patrzyliby na mnie jak na obcego człowieka, którego nigdy nie znali i nie mieliby ochoty poznać.

Gość do autora topicu
Twoje życie... Twoja sprawa a Twoim rodzicom nic do tego ;)

Babiniczu, babiniczu - kochaniutki ty akurat dobrze wiesz kim jesteś domyśl się...""" tego tez nie rozumiem.....:(

Gość do autora topicu
Babiniczu a kogo niedawno obrażałeś?

Babiniczu, większość religii powstała, zanim człowiek nauczył się jeść sztućcami. Żydzi potępiali homoseksualizm, bo nienawidzili Egiptu, gdzie homoseksualizm był maksymalnie rytualny i jawny, chcieli zachować odrębność kulturową na zasadzie wykluczenia. Chrześcijaństwo potępia homoseksualizm, ponieważ w tej religii gej i kobieta jadą na jednym wózku. Uważano, że jeśli mężczyzna przyjmuje rolę kobiety, to chce by tak samo go traktowano, czyli jak bezrozumne woły pociągowe. Palono ich, bo nie spełniali funkcji gospodarczych i seksualnych dla rządzącego patriarchatu.