Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze mnie to ciekawilo

Dlaczego dziewczyny wychodza za maz w tak mlodym wieku

Polecane posty

Gość zawsze mnie to ciekawilo

Zastanawiam sie nad tym od dluzszego czasu. Wiekszosc moich kolezanek ma 22 23 lata i wszystkie juz mezatki! Nawet studiow nie dokonczyly a juz wyszly za maz! Dla mnie to czysta glupota szczerze mowiac. Sama mam 25 lat i mysle ze to jest odpowiedni wiek do slubu ale te powyzej? Czego te mlode dziewczyny sie boja dazac tak szybko do zamazpojscia? Ze facet sie rozmysli? ze wybierze inna, a moze boja sie samotnosci? Zawarcie zwiazku malzenskiego to decyzja na cale zycie, a pozniej czyta sie na forach jak to dziewczyny sa nieszczesliwe (lub faceci;) Po co sie spieszyc?

nie wiem czemu tak jest,ale mam pdoobne zdanie do twojego (a sama mam tylko 22 lata)

Gość może dlatego ze kochają
? a moze dlatego ze facet moze czekac a laska nie?

Gość stewteyey
Niby dlaczego facet może czekać a laska nie? :D:D

ja mam 26 lat i slub za niecale 2 lata i wydaje mi sie to odpwiednim wiekiem.jeszcze na spokojnie pozyjemy jako malzenstwo i dzieciak:) no wlasnie ostatnio rozmawialismy z moim,ze na zachodzie trend to malzenstwa po 30scte i dzieciaki w wieku 31-33lat i on mowi,ze w polsce tez tak to sie zmieni,ale jest wrecz na odwrot-byl moment,ze poszlo do gory,ale teraz znowu jest moda na malzenstwa w wieku 21 lat i od razu dziecko.nie mam nic przeciez,to nie moje zycie,ale jak wspomne to co ja robilam przez te piekne lata studiow,to nie wiem jaka bylqabym teraz osoba bez tych wspomnien:D

Gość szoruj babcia do kolejki
natura.....

Gość bo nie potrafią
się same utzrymać :)

Gość sdfgdfydf
Niektórzy nie chcą mieć dzieci, w tym ja, dlatego mi obojętne, w jakim wieku wyjdę za mąż.

Gość a ja uważam ze nie ma zadnych
tendencji.Zawsze jedne dzieczyny wychodziły za mąż szybciej inne później.Raczej jest to uwarunkowane wykształceniem.Dziewczyny po szkołach zasadniczych szybko wychodzą za mąż.Te chcące studiować wolą później :)

Gość ale trywialne pytanie
najczestrzym powodem jest.... WPADKA!! wiele moich dobrych znajomych tak sie pohajtalo w wieku 19-22 lata :)

Gość zawsze mnie to ciekawilooo
Nie 23 a 25 to nie jest wielka roznica, tylko 2 lat;) Ale chodzi o to ze mentalnie w wieku 22 23 lat jest sie niedojrzalym. Wydaje mi sie ze po 25 czlowiek bardzo madrzeje i kazdy wiek po 25 jest wrecz idealny dla malzenstwa. A sama jestem zwolenniczka malzenstwa okolo 28 a nawet 30. Ktos napisal ze to moda, moda na co??? Na to kto szybciej pojdzie do oltarza? Zastanawiam sie czy te mlode dziewczyny nie ulegaja presji otoczenia, babcie ciotki gadaja wiec trzeba sie brac za tworzenie rodizny. One same wychodzily za maz mlodo ale to byly inne czasy. Chcialabym aby te mlode dziewczyny zaczely myslec a pozniej spelniac oczekiwania wszystkich na okolo:/

Trywialna to jest twoja odpowiedz!

Gość kaskadka
omg to ze ty jestes niedojrzala nie znaczy ze wszystkie sa takie jak ty. Jak zwykle pierdolone uogolnianie

Gość ale trywialne pytanie
to ze nikt cie nie chce mimo 25 lat nieznaczy ze kazda musi byc taka jak ty :)

z obserwacji moich znajomych/rodziny to raptem tylko kilka par wzielo slub w wieku 22 lat (dziewczyny), ktore byly ze swoimki facetami po 5 czy wiecej lat, nie zeby byly glupie ale moze nie bardzo ambitne (hm, praca kelnerki to chyba nie jest marzeniem mlodego czlowieka?) no a do tego tzreba bylo sie pochwalic na nk doslownie wszystkim (lacznie z sala, wystrojem kilka meisiecy przed slubem:o) no ze o zdjeciach ze slubu,wesela i z pleneru nie wspomne. w mojej rodzinie np nie ma trendu szybkiego wychodzenia za maz (tylko kuzynka 24 lata wychodzi ale chyba z przymusu bo sama przy rodzinei rpzyznala ze moglaby pobyc jeszcze panna ze 2 lata)

A kto powiedzial ze mnie nikt nie chce? masz to gdzies napisane? oj dziewczyno ;)

Gość Marienna
POMÓZCIE :( JESTEM W CIĄZY MAM 14 LAT :( JA JA DO TEGO DOPROWADZIŁAM TO NIE MOZLIWE :( :o CHLERA RODZICE MNIE ZABIJĄ..CO JA MAM TERAZ ZROBIC.?? USUNĄC CIĄZE.? SŁYSZAŁAM ZE JAK USUNIE SIĘ CIAZE TO POTEM JUZ NIE MOZAN ZAJSCW DRUGA :((( POMOCY :(

Gość MDFLGJD
ogromna roznica 23 a 25.......

ja nie wpadłam, nie chcę mieć dzieci i mogłabym jeszcze za mąż nie wychodzić, ale mój facet jest troche starszy i chciałby już się ożenić więc dlaczego nie? Mam 23 lata, studiowac będę dalej więc mi małżeństwo w niczym nie przeszkadza.

Gość inny wymiar
Ktoś powiedział tu, że jest moda na zawieranie małżeństw? Wybaczcie, ale chyba mieszkacie w innym kraju niż ja.Mam 21 letnią córkę i wielu znajomych z dziećmi w wieku 20 - 26 lat, wszystkie pary żyją NA KOCIĄ ŁAPĘ I WCALE NIE MYŚLĄ O ŚLUBIE!!!

Gość aaaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
u mnie tez wiele znajmych dziewczyn wyszlo za maz/planuje (maja date itd) ALE! one sa ze swoimi partnerami po kilka lat, jedna 6 lat. i narzeczenstwo, malzenstwo to taka kolej rzeczy, skoro sa tak dlugo i wiedza ze chca byc razem to czemu nie? (sama nie planuje malzenstwa w tym wieku bo poki co jeszcze sie nie trafil tak z ktorym bym chciaal byc do konca zycia;) )

w moim towarzystwie tez nie ma mody na sluby w takim wieku, ale znam sporo takich par co juz sa po slubie czy za niedlugo beda

Gość inny wymiar
szalona ona ......., no na wsiach i pipidówkach pewnie panny zawsze chciały, chcą i będa chciały....., bo czegóż tam można innego się dorobić jak nie męża!

Gość anioleczekk
ja mam lat 20 jestemt razem niecaly rok zareczeni jestemy od 5 miesiecy, slub w czerwcu 2010.Rodzina to akceptuje,mieszkamy razem,jestesmt szczesliwi.Wczesnioej bylam w ziazku 3 lata ale to nie bylo to.Teraz jestem pewna swoich uczuc.Dlaczego to ze kogos kocham i chcemy sie pobrac ma swiadczyc o moim zacofaniu,braku inteligencji itp.Moze to po prostu swiadczy o milosci.Ja studiuje ale aktualnie od tygodnia jestem bez pracy moj naczeczony pracuje odkladamy na slub.Wiec nie rozumie co to komu przeszkadza.A dziecko,owszem bedzie i to odrazu po slubie zaczniemy starania poniewaz zawsze o tym marzylam a poza tym mam PCOS i inne prioblemy zdrowotne wiec niestety ale malenstwo musi byc planowane duzo duzo wczesniej.W sumie juz podjelam leczenie ktore ma ta ciaze ulatwic.Wiec skad w Was kochane tyle jadu? zyjcie swoim zyciem najwaznjesze zeby zyc w zgodzie ze soba.Przeciez ja nie negeuje zamazpojscia w wieku lat 40 wiec dlaczego wy negujecie nas mlodych? Pozdrawiam

inny wymiar, nie wiem jak jest na wsiach i pipidówkach w wawie srednia wieku młodej pary to 21-25 lat obecnie od maja do 1 sierpnia miałam 7 wesel kazda para mieściła się w przedziale chciałas być kąsliwa? :D