Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajace podpowiedzi

co oznacza stabilny zwiazek?

Polecane posty

Gość szukajace podpowiedzi

wczoraj rozmawialm z moim facetem na temat dziecka. jestesmy ze soba 5 miesiecy ja mam 26 lat on 25. powiedzial, ze on chcialby miec dziecko kolo 40 ja powiedzialam, ze ja chcialabym miec kolo 30 i wtedy on powiedzial, ze gdyby byl w stabilnym zwiazku i mial pewna dobra prace moglby miec dziecko wczesniej. co mogly oznaczac jego slowa? czy to znaczy, ze mnie nie traktuje powaznie? gdy spytala czy chcialby miec dzieci ze mna odpowiedzial, ze bede wspaniala matka i ze jesli bedziemy nadal ze soba to tak. jestem troszke zagubiona po tej wczorajszej rozmowie. prosze moze Wy gdy spojrzycie na to swiezym okiem zrozumiecie wiecej. z gory dziekuje

Gość poradzcie cos prosze

Chęć na dziecko u kobiety jest podyktowane instynktem macieżyńskim - mimo wszystko byle zdąrzyć jak najszybciej zaim zegar przestanie tikać. Chęć na dziecko u faceta to inna bajka, facet musi mieć odpowiednią sytuację finansową (musi być przekonany, że zapewni byt rodzinie) - jeżeli nie ma tej podstawy to każdy zdrowo myślący facet będzie unikał tego tematu jak ognia.

Gość szukajace odpowiedzi
ale temat juz zostal poruszony teraz chodzi mi tylko o zrozumienie jego slow

Gość nikt nie pomoze

"ale temat juz zostal poruszony teraz chodzi mi tylko o zrozumienie jego slow" Nie rozumiem po co chcesz jego słowa analizować na dziesiątą stronę ????? "jestesmy ze soba 5 miesiecy ja mam 26 lat on 25." Wiesz co, jesteś z chłopem 5 miesięcy i trujesz mu o dziecku, przecież to śmieszne i żałosne - jemu może się zapalić czerwone światełko i uznać cię może za wariatkę i zrobi ewakuację. Poczekaj z rok, minie zauroczenie i mniej więcej będziecie wiedzieć czy pasujecie do siebie i czy chcecie być ze sobą - i zapewne to miał na myśli mówiąc o stabilnym związku. Odnośnie posiadania dziecka to zapewne decyzje zmieni szybciej niż myślisz.

Gość szukajce odpowiedzi
ale nie nie ja nie chce miec juz teraz dziecka, to byla taka luzna rozmowa, bron Boze nie zamierzam po 5 miesiacach zachodzic w ciaze pozatym jak juz pisalam nie przed 30:)

Luźna nie luźna - ja do pewnego wieku byłem przewrażliwiony na punkcie małżeństwa i posiadania dziecka ;) Swojej żonie mówiłem, że małżeństwo nie dla mnie i nigdy się nie ożenię :D Zresztą przyszedł odpowiedni wiek, sytuacja materialna była dobra i można było zrobić krok naprzód.

dojrzales:) a moglbys mi tylko powiedziec co oznacza stwirdzenie ktorego uzyl? chodzi mi o stabilny zwiazek. czy to znaczy, ze naszego zwiazku nie traktuje powaznie? przepraszam, ze tak Cie mecze ale jestem dzis troche przewrazliwiona:)

pozatym powiedzial mi wczoraj, ze jego fantazja erotyczna jest seks z dwiema kobietami ale raczej glupio by sie czul gdybym byla jedna z nich. juz sama nie wiem co o tym myslec, bo ogolnie mowi, ze mnie kocha i okazuje mi to na kazdym kroku

gdy spytala czy chcialby miec dzieci ze mna odpowiedzial, ze bede wspaniala matka i ze jesli bedziemy nadal ze soba to tak. Czy on traktuje ten związek poważnie? "Jesli będziemy nadal ze sobą" - to jest zastanawiające. Wydaje mi się, że nie jest pewien, czy ten związek to właśnie TEN. Ale nie sądzę aby był to powód do niepokoju. Tak jak pisała Bezedury - on musi byc pewien, ze zapewni byt rodzinie - wtedy będzie wiedział, ze chce byc z Tobą, będzie tez wiedział,ze chce dziecka. A na razie nie rozmawiaj z nim o dziecku, bo go spłoszysz. Zwłaszcza, ze sama jeszcze tego dziecka nie chcesz, tylko za jakiś czas. Przyjdzie ten czas to wrócisz do tematu.

"dojrzales a moglbys mi tylko powiedziec co oznacza stwirdzenie ktorego uzyl? chodzi mi o stabilny zwiazek. czy to znaczy, ze naszego zwiazku nie traktuje powaznie? przepraszam, ze tak Cie mecze ale jestem dzis troche przewrazliwiona" Ja rozumiem to w ten sposób: jesteście dopiero 5 miesiecy ze sobą, według mnie chodzi mu o to, że za krótko jesteście ze sobą żeby uznać wasz związek za stabilny. Po 5 miesiącach to nawet w łóżku wszystkiego nie wypróbowaliście a co dopiero mówić o rzeczach poważniejszych. To czy cię traktuje poważnie czy nie tego ci nie powiem, sama powinnaś to czuć spotykając się z nim.