Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Letack

CELLULIT- w jaki sposób się go pozbyłyście i w jakim czasie

Polecane posty

proszę telko o sprawdzone sposoby przez Was same, a nie takie zasłyszane, że podobno dobre :)

Gość ///DONKA111///
Siemka tez mam problem z celulitem on jest albo genetyczny albo powstaje ze zlego jedzenia ja tam od 2 miesiecy ograniczylam słodycze i tyłuste i więcej ruchu i oczywiscie wspomagacze (CLARINOL CLA 1000) poszło 8 kilo ( z cięzka dietą i wisilkiem) a celulit dalej mam może nie tak duzo jak go było ale przez poł zapytaj w dobtych aptekach o tabletki na celulit by go zwalczyc od srodka , bo tremy jedynie ujędrniają

Dodam, że mam 32 lata... z cellulitisem zmagałam się... heh... kilka lat. Póki nie jest ogromny warto zacząć już dziś. Chodzi głównie o detoksykację organizmu. Pozbędziecie się toksyn a nie będzie cellulitisu, więc dziewuchy, głowa do góry a troszkę samozaparcia i będzie cool ;)

Ej, Kobietki, w topiku, gdzie mówiłam o detoskykacji, jest kwestia tego, że ja aby totalnie się zdetoksykować, czyli oczyścić z toksyn w walce z cellulitisem, stosowałam głodówkę opartą na niegazowanej wodzie mineralnej i jednej filiżance dziennie kawy naturalnej, absolutnie nierozpuszczalnej ale przefiltrowanej i bez dodatków. Góra 14 dni tej kuracji a po cellulitisie nie było śladu, jednak... jeśli nie jesteście w stanie troszkę głodować, popatrzecie na moje posty w linku topiku, który podałam w linku :) Najlepiej też ćwiczyć. Ja chodzę do fitness 2 razy w tygodniu :)

Gość MisiaPysia1
Najważniejsze to ruch i dieta uboga w sól i cukry. Do tego dorzuć kosmetyki. Ja stosuję program antycellulitowy EVA NATURA (żel z peelingiem pod prysznic + balsam). Dla mnie jest bardzo fajny i w dostępnej cenie. Skóra wyraźnie gładsza i jędrna (przy regularnym stosowaniu).

Gość mati2
po ciąży miałam bardzo widoczny cellulit, ale stosując dietę potrzebną przy karmieniu naturl. czyli: dania na parze, zero słodyczy, litry wody niegazowanej i duuużo spacerków, cellulit baardzo sie zmniejszył, obecnie smaruję uda i brzuch serum z Eveline i chociaz raz w tyg. piling kawowy-super efekt...teraz śmało chodzę w stroju kąpielowym i krótkich spodenkach lub spódniczkach...powodzenia

Jeśli z organizmu nie pozbędziemy się toksyn (przyczyna cellulitisu) nie pozbędziemy się go w sumie wcale. Chodzi o fakt, że choćby najlepsze kremy wspomagają proces pozbywania się cellulitisu ale go nie wyeliminują z naszego organizmu. Te kobiety, które stosują kremy antycellulitowe i widzą poprawę, to nic innego jak ujędrnienie skóry a im skóra jędrniejsza, tym mniej widoczny cellulitis i kwestia tylko tego, że ujędrnimy i nieco wygładzimy skóre poprzez masowanie jej kremami ale... nie pozbędziemy się cellulitisu. Pozbywanie się cellulitisu to przede wszystkim pozbycie się toksyn z organizmu, jeśli będą w organiźmie toksyny, będzie też tłuszcz, który wiąże toksyny nierozpuszczalne w wodzie w tłuszczu. Stosowanie diety detoksykacyjnej, tak by organizm się ich pozbył, owocuje tym, że organizm nie dość, że pozbywa się toksyn, zaczyna spalać tłuszcz, który nie jest mu potrzebny do magazynowania toksyn. Organizm wtedy nabiera zdolności pozbywania się toksyn wraz z potem i moczem... jednakże... aby na prawdę pozbyć się cellulitisu, należy przez 2 do 3 miesięcy stosować dietę oczyszczającą (żywność bez konserwantów i ulepszaczy) i ćwiczyć (dobry jest aerobic). Gwarantuję, że po czymś takim, można wrócić do normalnego odżywiania się, jednak nadal uprawiać sport (np. aerobic) a po cellulitisie nie będzie ani śladu i nie będzie powracał, gdyż organizm nauczy się wydalać toksyny, bez wiązania ich w tłuszczu. Jednak to wymaga nieco samozaparcia na przynajmniej 2 miesiące - ja polecam 3 :)

i żeby nie było, pozbywając się toksyn, nie uzyskujemy efektu jojo :) Jeśli kto chce wiedzieć, jak dokładnie przebiega efekt jojo, opiszę go tu dokładnie przy okazji. Pozdrawiam :)

Ja pozbylam sie cellulitu stosujac krem trilaser z avonu, do tego cwiczenia na cellulit oczywiscie picie wody i ograniczenie slodkich i i tlustych dań. wsio:)

Hmm nie wolno pod żadnym pozorem jeść słodyczy. Po za tym odżywiaj się normalnie, ale też nie za dużo i nie za dużo rzeczy kalorycznych. Do tego dużo ruchu :) rowerek.. albo pobiegaj wieczorkiem :)

Ja słyszałam o takim programie stop-cellulit, który w szybki sposób pozwala pozbyć się cellulitis'u :) Polega na dobraniu odpowiedniej diety i terapii falą akustyczną na obszarach ciała dotknięte cellulitem. Podobno bardzo skutecznie pomaga pozbyć się "pomarańczowej skórki" ;)

Ja się tego pozbyłam przechodząc na dietę niskowęglowodanową. Po miesiącu nie dość, że schudłam to skóra na udach mi się wygładziła, celulit zniknął. Do tego potem dołożyłam dużo ruchu (chodzenie) i ten stan już się utrzymuje 2 lata, ciągle jestem na diecie a z ruchem jest różnie.

Gość auntienne
eh! ja jestem w trakcie pozbywania się! zaczęłam stosować olejek drenujący Sanflore - to taka firma produkująca biokosmetyki. jak na razie skóra się trochę wygładziła, ale mam wrażenie, ze lepiej zadziałał ten olejek na rozstępy niż celullit ;P

Gość gość
Szwagier kolegi mojego faceta podobno leczył w http://skopia-ec.pl/zabieg/leczenie-nadpotliwosci-2/ nadpotliwość botoksem. Podobno w tej klinice zajmują się również profesjonalnie usuwaniem cellulitu. Zastanawiam się czy nie zainteresować się sprawą bliżej.

Zastanawiam się właśnie nad usunięciem cellulitu za pomogą lasera, bo nie widzę juz sensu stosować kremów, które i tak nie pomagają ;/. Dużo czytałam o zabiegu Maximus jest to usuwanie cellulitu falą radiową. Miała któraś z Was ten zabieg? :)

Gość gość
Ja zastosowałam bardzo kompleksowe podejście w likwidacji cellulitu. Ćwiczyłam, zastosowałam odpowiednią dietę i poszłam na kilka zabiegów pielęgnacyjnych. Najlepiej zadziałały u mnie bandaże Arosha w Arte Clinic - polecam, ten zabieg na cellulit jest bardzo skuteczny.

Gość gość
O cellulicie już chyba napisano wszystko. I wiecie co? Dochodzę do wniosku, że tak naprawdę to każdemu pomaga co innego. Mnie wystarczyła zmiana diety. Koleżanka natomiast poszła na zabieg http://www.innaklinika.pl/body-shaping/ i dopiero po nim jest w 100% zadowolona z efektów.

Gość gośćAnge
ja się pozbyłam w około pół roku. Stosowałam masaże w domu oraz kupiłam cellactiv. Tu można więcej poczytać o tym suplemencie - https://www.chcemyschudnac.pl/cellactiv/. Do tego polecam jeszcze ćwiczenia ABT, ujędrniają skórę pośladków i nóg.

Gość gość
Ja jestem w trakcie, chodze na zabiegi do Kliniki Krajewski, na paru byłam i efekty jakieś już są. Podoba mi się obsługa w klinice i wiem, że będzie spoko, kiedyś wyleczyli mi trądzik ;)