Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojownicza Księżniczka.

PAZN. ŻELOWE, AKRYLOWE- RÓŻNICE, PANIE ZNAJĄCE SIĘ ODPOWIEDZCIE PROSZĘ

Polecane posty

Gość Wojownicza Księżniczka.

Czy pazn. żelowe to tipsy? Czy takie żelowe pazurki mogą być przedłużone? znaczy zrobione na krótkich naturalnych? co lepsze żel czy akryl?

Gość Stylistka manikurzystka
Z perspektywy siedmioletniego doświadczenia jako stylistka paznokci, oraz osoby dla której nie stanowi różnicy praca na żelu czy akrylu, mogę śmiało stwierdzić że klientki jednak wolą żel. Nikt, kto równo traktuje pod względem profesjonalizmu jak i techniki żel i akryl, nie będzie potrafił stwierdzić "na sucho" nie widząc paznokci czy akurat dla Ciebie będzie lepszy żel czy akryl. Jeśli przyjdzie nowa klientka na tzw "tipsy" oceniam, czy płytka jest długa, czy krótka, wąska czy szeroka i wówczas decyduję o rodzaju masy którą nałożę na płytkę. Jeśli ktoś ma szeroką nakładam akryl na szablonie i za pomocą szczypczyków delikatnie ją zwężam podczas wysychania masy. Jeśli przyjdzie klientka, która chce wystrzałowe,kolorowe wtapiane wzory, to nie ukrywam, że wolę wtapiać w żel, lecz jeśli się okaże że akurat nie za bardzo tej osobie chce się ten żel przyjąć, zmieniam na akryl i również wtapiam weń hologramy, bądź inne dziwne ozdoby :) Czasem akryl się nie przyjmuje, wówczas zmieniam na żel. Nie przyjmowanie, bądź ściślej określając - napowietrzanie między płytkę naturalnego paznokcia a masę, uzależnione jest od wielu czynników, jeśli mamy do czynienia z profesjonalistą, nigdy paznokcie się nie napowietrzą w ciągu tygodnia, jeśli napowietrzenie się zdarzy po dwóch tygodniach, możemy mówić o stopniu nawilżenia płytki o niezbyt idealnym jej kształcie. I musisz pamiętać o jednej rzeczy, jeśli chcesz pokryć płytkę masą, bez jej przedłużania, musisz wiedzieć, że stylitka powinna po nałożeniu masy odrobinę skrócić paznokieć. Więc naturalny paznokieć powinien wystawać za opuszek około trzy milimetry. Kiedy stylistka widzi przekrój wolnego brzegu paznokcia, może odpowiednio przygotować końcówkę by Ci się nie obtłukiwała w codziennym użyciu, do tego potrzebna jest frezarka i delikatne podpiłowanie paznokcia od spodu, by prowizorycznie cienka końcówka była faktycznie wzmocniona, czyli najpierw nałożona grubiej, a podpiłowanie pod spodem powoduje jej zcienienie. Powodzenia. Mam nadzieję że natrafisz na profesjonalistę, tego Ci życzę :)

Gość Stylistka manikiurzystka
W poprzednim wpisie podałam zły adres mailowy. Jeśli masz dodatkowe pytania, pisz na ten który jest nad tym zdaniem. Pozdrawiam.

CZESC KOCHANE KOBIETKI.MAM NIE LADA DYLEMAT.SAMA ZAKLADAM SOBIE TIPSY,NAWET DOBRZE MI TO WYCHODZI,MAM CHYBA TALENT...OSTATNIO DOSTALAM OD KOLEZANKI,KTORA PRACUJE W HURTOWNI Z ARTYKULAMI DO TIPSO KILKA PROBEK ZELI,ROZNYCH,ALE NIE BARDZO WIEM CO Z CZYM UZYWAC;/.DOTAD PRACOWALAM NA 1-FAZOWYM A TU TAKIE JAKIES NAZWY,MOZE MI KTORAS Z WAS POMOC I WYJASCIC KTORY DO CZEGO...PROSZE? A MIANOWICIE: Strong? Gigant natural strong Violet Gigant Wybłyszcz. Gloss Wybłyszcz. NY z gory dziekuje:) pozdrawiam.

mysle ze pierwsze 4 zele sa do budowania i zatapiania:] z czego natural pewnie ma kolor naturalnej plytki czyli nadaje sie do frencha, a ten violet ma kolor przezroczysto-fioletowy ale na paznokciach jest przezroczysty. chroni on zel przed zolknieciem. ostatnie dwa nablyszczaja...czyli kladziemy je jako wynoczenie na ostatnia warstwe. nie wiem czy o to chodzilo.