Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotniak25

Mam 25 lat nigdy nie miałem dziewczyny

Polecane posty

Gość zdołowana dzisiaj___
Poza tym niesmialosc to chyba tez ppikus w zwiazku z moim problemem. Chociaz kazdemu swoj problem wydaje sie najwiekszy...... ale ok nie marudzmy tutaj. Autor nam zwiał czas chyba zamknac temat:)

Gość Heaven can wait
Ja mam 26 lat i tez nigdy nie miałam faceta, a wynika to z moich chorych ambicji. Szkoła średnia- czas szaleństwa, nie potrzeba żadnego przydupasa, studia- realizacja marzeń i planów, nie było czasu na faceta. Wolałam skupić sie na nauce, wyjazdach, inwestycji w języki obce. Wszystkim tłumaczyłam najpierw kariera, potem związek, A teraz nie potrafie sie w tym wszystkim odnalezc, kobieta w moim wieku oczekuje o wiele więcej od faceta. Odpowiedni mężczyzni są zajęci, mają żony, dzieci. A młodszego sobie nie znajde, bo to żenada. I tak upływa moje zycie, z wielkim znakiem zapytania:(

Jak byłam mała, jąkałam się prawie cały czas, teraz z wiekiem to się zmniejsza, nie nasila już tak. Ale nadal są jakieś tam obawy, że ludzie będą się głupio patrzeć, śmiać itd. Ale z natury jestem cholerną optymistka, więc staram się sama o tym nie myśleć, wtedy inni tego aż tak nie zauważają.

Byłaś gdzieś może u logopedów albo w jakiejś klince? Ja chodziłem do lekarzy ale to nie dawało rzadnych efektów, w ogóle nie mieli pojęcia o problemie. Dopiero dzisiaj istnieją specjalistyczne poradnie dla jąkających.

ja sie nigdy nie jakalam, ale kazdy ma zapewne jakis problem... w tym roku skonczylam studia, szukam pracy.. i wlasnie w tym upatruje swojej nadzieji, ze moze kogos poznam... ehhh pewnie znowu zludne marzenia, tak samo bylo jak szalam na studia, wyjezdzalam na wakacje, czy na stypendium. i zawsze rozczarowanie:O

tak chodziłam do logopedy, przez jakiś okres czasu, ale za wiele z tego nie pamiętam, bo byłam naprawdę małą dziewczynką.

MM nie dla idiotów ja jąkania nie uważam za jakiś problem, żyje z tym, zresztą na prawdę to nie jest takie silne, ludzie mają poważniejsze problemy. a jeśli chodzi o tą drugą połowę, to normalne, że są chwile kiedy nam kogoś brakuje, nie jesteśmy stworzeni żeby żyć sami.

DariaEem, probowalas kiedys w necie kogos szukac? bo ja mialam dawno temu jakis profil na symaptii, ale szybko zrezygnowalam, no i dzis probowalam na kafe, ale tez zero odzewu:o

Próbowałam, i doszło do skutku jakieś 4-5 spotkań. Jeden osobnik, na prawdę mi odpowiadał, ale to ja zawaliłam sprawę, i do teraz żałuję. Ale nie można żyć tym co było. A jedna znajomość rozwaliła się niestety przez odległość.

to zawsze cos, ja bylam kiedys w rocznym zwiazku, choc moze to zbyt szumnie brzmi, w koncu mielismy po 17lat... zobacz, tylu sie facetow na kafe kreci, zali, smeci, a wszyscy teraz zwiali, a moze trza bylo od razu pokazac tzytze:P:O

U malych dzieci to sie zdarza ale większość z tego wyrasta. Dobrze że teraz już ci prawie przeszlo. Myślę że jednak nie doświadczyłaś tego problemu tak naprawdę. W szkole średniej to nie dawałem rady powiedzieć obecny, ani numeru z dziennika, czy jak się nazywam, doslownie. Praktycznie nie odpowiadałem na lekcjach wolałem dostać jedynke nisz musieć mówić. Stąd z przedmiotów scislych miałem zawsze 5 lub 6 a język polski 2. No z matury dostałem lepiej z pisemnej. Na studiach już bylo lepiej i z moją mową i nie trzeba było wiele mówić.

jest co wspominać. : ) a bo faceci, to niby tacy silni, odważni, pewni siebie, a tak naprawdę w niektórych okolicznościach jak widać, nawet na forum, nie potrafią się wypowiedzieć.

moja dziwnosc polega na tym, ze jesli kontakt nie jest typu relacja damsko-meska, to jestem dosc smiala. ale jesli ktos mi sie zaczyna podobac, to robie sie dzika:o nie patrze, owracam wzrok, wlasciwie to unikam:o

Teraz dużo leków uspokajających i nikt z nowych się nie orientuje że mam z tym problem.

może czas jednak się przełamać.? chociaż spróbować spojrzeć w oczy, albo chociaż się uśmiechnąć, to może oczyścić jakoś atmosferę, a Tobie pozwolić się rozluźnić?

michał3 ale te leki chyba, dobrze nie wpływają na organizm. cholera niby medycyna taka do przodu, a na takie coś nikt nie może nic poradzić.

Gość zdołowana dzisiaj___
Tez mam zjebany ryj!

ble ble tak i jesteś beznadziejny z ortografii bo powód piszę się przez `ó`. idź się zabij... żałosne.

DariaEmm, wiem, wiem, ale w takim momencie zupelnie glupieje i nie chce kontaktu:o nawet tak do konca nie wiem dlaczego... a nie! jest pewnei wiecej powodow,ale jeden z nich to obawa przed odrzucniem, wysmianiem (moze nie w twarz, bo nie znam az tak niekulturalnych ludzi, ale chociazby w myslach, czy osobie postronnej)

kurcze, dlatego myslalam,ze moze przez net, wtedy juz mozna poznac mniej wiecej oczekiwania drugiej strony. poza tym to nie jest osoba z bliskiego srodowiska, wiec w razie lipy, nie trzeba bedzie sie meczyc w swoim towarzystwie. ale nikt dzis nie reflektowal na moim topiku na rozmowe:o

MM nie dla idiotów rozumiem, tylko facet może też się tego bać, w końcu jest tylko człowiekiem tak jak my. A w życiu jest tak, że jeśli się nie spróbuje, to się nie przekonasz, i w tym ból.

Raczej nie szkodza, jedynie nie wolno prowadzić samochodu. Ale i tak biore i prowadze. Po prostu nie dzialąją na mnie w żaden negatywny sposób, tylko same pozytywy.