Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aikira

dziwne pytanie...do kobiet, które rodziły

Polecane posty

Gość aikira

dziewczyny, jak długo krwawi sie po porodzie? i czy potem widać coś w ujściu pochwy? czy to jakiś problem ginekologiczny wymagający konsultacji? pomożecie mi?

Gość aikira
to dla mnie ważne, plizzzz.

Gość a jak to jest po cesarce
tyle samo sie krwawi co po normalnym porodzie? bo nie wiem jakie zapasy zrobic, pierwszy raz rodzilam naturalnie i zeszlo ok 3 paczek tych wielkich pieluch z apteki a potem juz mogly byc duze podpaski,czy przy cesarce tez tego tyle jest potrzebne bo nie wiem czy kupowac np majtki jednorazowe,bo po naturalnym sie przydaly ale nie wiem czy rana na brzuchu mozna takie zakladac zeby tej podpaski nogami nie trzymac :)

Gość gosianica
ja krwawilam caly miesiac po porodze bo mi sie krwawienie z okresem polaczylo.ale to zalezy niektore krwawia 2 tyg inne krocej lub dluzej zalezy.ale co na wyjsciu pochwy?ja niczego nie zauwazylam

Gość aikira
no, w sensie: czy widać światło pochwy czy coś je zasłania? bo u mnie tak jest i nie wiem, czy to normalne, czy nie :(

Gość gosianica
nie wiem czy to normalne bo ja sie u siebie konkretnie nie przygladalam.jak masz watpliwosci jjakies idz do gina i ci powie

Gość aikira
no więc jak to jest?

Gość gosianica
ponoc po cc mniej sie krwawi i krocej ale nie powiem bo ja rodzilam naturalnie.tu gdzies byl topik o cc i tam mowily ile one krwawily

Gość a ile jestes po porodzie
bo moze jeszcze masz tam wszystko opuchniete,ale jesli wiecej niz miesiac to raczej wszystko powinno wracac juz do normy sprzed porodu, po 6 tyg i tak trzeba isc na kontrole do gina to ci powie

Gość yhfdskxv
Ja krwawiłam 7 tygodni po naturalnym porodzie

Gość ja po cesarce
krwawiłam dobre trzy tygodnie.dwa tygodnie były dość obfite natomiast ten trzeci tydzień to było plamienie

Gość Asienka27
no widzę, że też masz ten problem. mnie zdziwiło, że po porodzie moje wejscie do pochwy zasłania...coś. Jakiś kawałek czegoś czego wcześniej tam nie było. Na wizycie dowiedziałam s

Gość Asienka27
no widzę, że też masz ten problem. mnie zdziwi%

Gość Asienka27
k**wa czemu mi obcina wypowiedziiiiiiiiiiiiiiiii ... się, że to pęknięta szyjka macicy, która pękła w czasie porodu. Jednak w niczym mi to nie przeszkadza. Tylko mojemu mężczyźnie trochę ciaśniej we mnie wejść, ale on tam się cieszy.

ja rodzilam sn, bez szwow ;) i jak wychodzilam ze szpitala ....to juz tylko plamilam i wychodzilam z wkladka najbardziej krawilam w pierwsza dobe, jak przy obfitszym okresie 2 tyg po porodzie nie plamilam ani troche, moglam juz sie kochac, polozna mnie badala i mowila ze nadzwyczaj szybko doszlam do siebie, szyjka to samo

Po cc krwawiłam 6 tyg.,a teraz po naturalnym 4 tyg,więc to nieprawda,że po cc krócej sie krwawi.Krwawienia to sprawa indywidualna.Jak masz jakieś wątpliwości to idź do gina albo najzwyczajniej na izbe przyjęć,w trakcie połogu też cie mogą zbadać i usg zrobić.Lepeiej sie upewnic czy wszystko ok niż sobie w głowie mącić.

Gość zalezy jak wyczyszcza po cc
ja po cc krwawilam ze 2 tyg, pozniej przez nastepne 3 tyg. byly juz same uplawy, tzn. te odchody poporodowe, nie czysta krew ale taka rozwodniona rozowa wydzielina. a zuzylam lacznie jedna 15 wkladek poporodowych z czego te ostatnie 5 juz tak na chama, szybko sie zorientowalam, ze jednak wystarcza duze alwaysy (te maxi na noc), ale i to zuzylam moze pol paczki i przerzucilam sie na zwykle cienkie dyskretne podpaski.