Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiokoono3

Co dla siebie i maluszka do szpitala?

Polecane posty

Gość fiokoono3

Witam mam pytanie do mam co tezba wziasc ze soba do szpitala? Ile koszul dla siebie bo slyszalam ze minimum to 3, czy brac pampersy dla malucha. Co wy kobietki mialyscie dla siebie i dla dzidzi??

ja miałam 3 koszulkę jedną do porodu i 2 na zmiane . wiadomo kosmetyki dla siebie ( mydło . pasta do zębów ipt.) . w szpitalu miałam zapewnione kosmetyki dla dziecka i pampersy więc tego do szpatala nie musiałam ciągnąć ze sobą . przydały mi sie ciepłe skarpetki bo w czasie porodu strasznie w nogi zmarzłam , miałam tez smoczek dla małego . ubrania dla siebie i synka mąz przywiózł mi kiedy wychodziłam ze szpitala . a i zapomniałam szlafrok

Dla siebie: 3 koszule w tym jedna do porodu. Szlafrok, reczniki, kosmetyki, mydło, pasta i szczoteczka, kapcie, klapki pod prysznic, wklady poporodowe, termometr. Dla dziecka tylko pieluszki i smoczek.

Zapomnialam jeszcze o kubku, talerzu i sztuccach :) I pieluszki tetrowe w razie gdyby małemu się ulewało. Niekotre panie mialy tez laktatory. I tak jak u poprzedniczki ciuchy na wyjscie dla mnie i dziecka, maz przywiozl w dniu wypisu.

Gość gosianica
ja mialam ddla siebie pizame na zmiane bo i tak w szpitalu dawali do porodu swoje,skarpetki,kosmetyki szlafrok,2 reczniki i kapciuchy.dla cory mialam pampersy,chusteczki nawilzane sudocrem dostalam w szpitalu.smoczka nie mialam bo nie potrzebowalam.i to chyba wszystko.ubrania dla mnie i dla dziecka przywiezli mi na wypis.najlepiej idz do szpitala w ktorym bedziesz rodzic i dowiedz sie co dla dziecka bo do niektorych trzeba miec wlasne ubranka dla dziecka a w niektorych nie wiec sie zapytaj i bedziesz wiedziec na co sie przygotowac :)

Zacznij od sprawdzenia co szpital w którym będziesz rodzić wymaga. Ja oprócz rzeczy dla siebie-j.w. 3 koszule, szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki - musiałam mieć całą wyprawkę dla maluszka- ubranka, pieluszki.