Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem ciekawa waszych opinii

opalona, czy nieopalona - która kobieta jest atrakcyjniejsza?

Polecane posty

Gość hgfhhfhfhhf
"Moze dlatego, ze innych osob w okolicach solarium nie widzialam, a balsam brazujacy/ samoopalacz - sztucznizna - zamiast slonca tez jest zabawny. Podobnie, jak osoby uzywajace go. Nie da sie ukryc, mi sie solarium i samoopalacze kojarza z osobami bez gustu" No cóż :) Ja używam delikatnego balsamu, które daje efekt naturalnej opalenizny a ludzie pytają, gdzie tak ładnie się opaliłam :P Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w moim mieście są dobre balsamy :D

Autrko, więcej pewności siebie. Opalenizna z miłością ma bardzo mało wspólnego, jeśli cokolwiek w ogóle.

hgfh Jakich balsamów używasz? Nie schodzą ci? Słyszałam, że samoopalacze są kłopotliwe, bo schodzą plackami po kilku dniach i nic nie można z tym zrobić, nawet powtórne nałożenie nic nie daje.

hgfhhfhfhhf No cóż Ja używam delikatnego balsamu, które daje efekt naturalnej opalenizny a ludzie pytają, gdzie tak ładnie się opaliłam Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w moim mieście są dobre balsamy Moze i daje taki efekt, ale nie zmienia to faktu, ze jest to sztucznizna. Tak, jak silikon daje efekt ladnych piersi, choc wlascicielka z natury miala dwa woreczki, a sterydy - efekt sily, choc napakowany kolega jest slaby jak szczypiorek. :P Gustujesz w podrobkach :) Niewazne, gdzie mieszkam. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe, ale kosmetyki oraz inne rzeczy mozna kupic nawet w zapadlej wiosce - przez Internet :P

Gość hghghfdgfsd
Rzeczywiściie, są takie samoopolacze. Dośc kłopotliwe ;) Ja używam balsamu Dove na zmianę z samoopalaczem z Rossmana - poleciły mi go dziewczyny z forum, z początku dość niechętnie po niego sięgnęłam bo jakoś byłam uprzedzona do produktów "marki" Rossman i tym podobne, ale się miło rozczarowałam :D

Ok, spróbuje. Słyszałam że samoopalacz rossmann jest b. dobry.Widać, że nie wszystko co tanie jest złej jakości.

Gość ghghghghg
"Moze i daje taki efekt, ale nie zmienia to faktu, ze jest to sztucznizna." Dla mnie to nie ma żadnego znaczenia, skoro efekt mam taki sam jak po przebywaniu na słońcu :) Co kto lubi - ja preferuję delikatnie opalone ciało niż mało apetyczne; blade. "Gustujesz w podróbkach" Haha :D Spoko!

Energiczna, włosów też nie farbujesz? [to nie ma być żadna uszczypliwość, z ciekawości pytam]

Dobrze, to teraz argumenty za tym, dlaczego opalona kobieta jest bardziej atrakcyjna. czy zawsze tak myśleliście, czy to kwestia mody? Pytam, bo jak pisałam wczesniej, kiedyś ludzie przez większość roku chodzili nieopaleni, a brazowy kolor skóry można było przywieźć tylko z wakacji na Morzem Śródziemnym, lub w upalne lato z pobytu na działce:) I ludzi opalonych na ulicy można było policzyć na palcach jednej ręki, teraz jest cała ulica.

Gość lknjskjnkj
energiczna trzydziestolatka rozumiem, że nie używasz też kosmetyków do malowania???

"czy zawsze tak myśleliście, czy to kwestia mody?" Nie możemy tego ocenić obiektywnie - większość z nas urodziła się w czasach, kiedy opalenizna była czymś pożądanym, nawet przed erą solarium. Nikt się jak kiedyś pod parasolką nie chował. Więc tak, to kwestia mody.

Gość sexi mamuśka 28
a ja mam skore naturalnie brązową, bez solarium czy innych specyfików używanych przez blade twarze i faceci wprost szaleja za mna.

No ja się urodziłam na początku lat latach 80-tych i z tego co pamiętam, jeszcze w późnych latach 80-tych i początku lat 90-tych (XX wieku :) ) nie było takiego szału na opaleniznę a przynajmniej nikt nie mówił, że nieopalone ciało jest nieapetyczne i nieseksowne.

Szału nie było, ale słyszało się raczej 'gdzie Ty się tak ładnie opaliłaś' a nie 'a fe, co za brzydka opalenizna', prawda? Ja mam 24 lata, i odkąd pamiętam opalenizna to było coś fajnego.

Porównujac sie z kobietami an ulicy,a ja starsze bielą ;) ale mam karnacje. Nie chodze do solarium, opalam sie naturalnie. Jesli juz opalenizna to tylko ta naturalna, nei z solarium.

No ja ma 26 i też się słyszało, że gdzie ty się tak ładnie opaliłaś, ale nie była to absolutna konieczność, jak ktoś był niopalony to też dobrze było. Nie słyszało się (tak jak tu na forum), że nieopalone kobiety są brzydkie lub mało seksowne.

Gość sexi mamuśka 28
smieszy mnie jednak, co niektóre lale potrafia z siebie zrobić, żołte , pomarańczowe, sztuczne. Natury nie oszukasz, niestety.

Jestem ciekawa - dlatego, że nie było solarium. Ja tylko podkreślam, że nie możemy mówić, że 'to nasza opinia, a nie moda' jeśli coś przez całe nasze życie było 'modne' - niekoniecznie 'konieczne' ;)

Tzn. jak ktoś się opalił, to wyglądał ładnie, ale jak ktoś się nie opalił, to też ładnie wyglądał i było spoko.

Gość sheepek
ja ostatno troche sie opaliłam, zeby jaqko tako wygladac w sukni slubnej, fak wygladam duzo lepiej. Chodziałam do solarium bo inaczej nie mialam sposobnosci sie opalic. I sie wstydzialam tam chodzic ! Czyli stereotyp jest. Najgorsze jest to ze moja 19letnia kuzynka opala sie na maksa wrecz wyglada jak murzyn z bialymi gałkami i wszyscy jej mówia jaka ty jestes ładna i w ogóle. Nie moge tego słuchac! dla mnie jest ona pomaranczowa i wyglada nhiestety mało inteligentnie :/

Ale nikt nie mówił po wakacjach do 'córki młynarza': Ale Ty jesteś ładnie nieopalona. Rozumiesz w ogóle, o co mi chodzi?

Gość sheepek
a mi wszyscy truja jaka ty jestes blada. nie moge tego słuchac. czy musze byc opalona?????????????????

Ja juz słyszałam takie teksty jak " unikasz słońca" :D nie swiece w ciemnosciach, ale tez nie powalam opalenizną ;) mi to nie przeszkadza :) Przeciez nie musze być taka jak wszyscy :) Zreszta... O gustach sie nie dyskutuje ;)

No ja nie chodzę na solarium i nie opalam się również właśnie z powodu stereotypu. I tak mam już blond włosy, gdybym się jeszcze opaliła to wyglądałabym jak typowa solara z blokowiska. No własnie teraz opalona + ładna, nieopalona + brzydka. Szkoda, że te ładne kobiety żeby utrzymać swoją urodę i atrakcyjny wygląd będą skazane na kąpiele w promieniach uv do końca życia.

zamiast + miało być =

Gość sexi mamuśka 28
niestety solar i blond wlosy oraz extra ciuchy nie nadrobią jednego-naturalnego wdzieku i urody , tego sie nie da kupic, nie do końca.