Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agacla

Albothyl

Polecane posty

Mam tylko pytanie czy te globulki sa tez dobre dla dziewic? Gdyz mam juz poraz drugi zakazenie, nie chce znowu isc do ginekologa sprobuje czegos na wlasna reke. Zastanawiam sie nad albothylem i clotrimazolum. Wiecie cos z wlasnego doswiadczenia na temat tego drugiego? Pomaga?

Gość a próbowałaś floragyn
jest bez recepty - mi pomaga

Gość ani jedno ani drugie
FLORAGYN to globulki dopochwowe http://www.i-apteka.pl/product-pol-1968-FLORAGYN-x-6-globulek.html Zresztą wkleję: Globulki dopochwowe Floragyn zawierają pałeczki kwasu mlekowego, które kontrolują i utrzymują naturalną równowagę flory pochwy. Przywracają właściwe środowisko pH, wywierają działanie łagodzące i wspomagające reepitelizację. Oryginaln Skład: Globulki dopochwowe zawierają: - pałeczki kwasu mlekowego stabilizowane w wyciągu roślinnym; 6 gatunków pałeczek kwasu mlekowego (L. delbrueckii subsp. bulgaricus, L. bifidus (B. bifidum), L. acidophilus, L. thermophilus (S. thermophilus), L. casei, L. Plantarum); Działanie: Zawarte w preparacie szczepy bakteryjne aktywnie konkurują z bakteriami patogennymi, hamują ich rozwój oraz utrzymują prawidłowe pH pochwy (3,8 - 4,5), - glicerydy z ziaren pszenicy mają aktywność wspomagającą reepitelizację błony śluzowej pochwy, - witamina C w formie stabilizowanej chroni komórki nabłonka, - kwas mlekowy przyczynia się wraz z witaminą C do utrzymania kwaśnego pH środowiska pochwy, - ekstrakt z alg działa łagodząco i efektywnie przyczynia się do zmniejszenia uczucia pieczenia oraz wspomaga utrzymanie fizjologicznego statusu pałeczek kwasu mlekowego. Uwaga: możliwy żółty kolor globulki jest związany z obecnością pałeczek kwasu mlekowego i nie wpływa na jakość produktu. Wskazania: 6 globulek dopochwowych zawierających pałeczki kwasu mlekowego, które kontrolują i utrzymują naturalną równowagę flory pochwy. Przywracają właściwe środowisko pH, wywierają działanie łagodzące i wspomagające reepitelizację. Oryginalna formuła globulek dopochwowych Floragyn jest szczególnie efektywna w przywracaniu i utrzymywaniu prawidłowej flory bakteryjnej błony śluzowej pochwy. Dawkowanie: Najczęściej stosuje się jedną globulkę dziennie. Z blistra należy odciąć jedną globulkę, najlepiej nożyczkami, a następnie ją otworzyć rozchylając listki białej folii. Globulkę należy wprowadzić głęboko do pochwy.

Ale to niestety nie pomoze mi zaleczyc tego swinstwa co mam teraz. To co napisałas ani jedno ani drugie, jest dobre do utrzymania prawidlowego srodowiska pochwy, a jak powrotem sie do takiego stanu doprowadzic? :( to jest pytanie!

Gość no wiesz ja to stosuję
gdy odczuwam jakieś niepokojące objawy - typu pieczenie, swędzenie - i to zaraz na początku. Zawsze pomagało - objawy mijały (to nie znaczy, że często się tak dzieje, no ale wiadomo - bywa). Maść clotrimazokum można używać jak najbardziej - ale to tylko po wierzchu. Albothyl - nie wiem. Mówią, że skuteczny. Dziewica jak najbardziej może używać takich środków. Sorry - więcej nie mogę pomóc. Chociaż podbiję topic! :-)

Mi sie wydaje ze ten srodek co napisalas on nie leczy tylko lagodzi. Pozatym stosujesz to caly czas czy tylko jak wystapia objawy czyli raz na jakis czas?

Gość sie zadtanawiam czy ktos
To uzywal??