Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 00000000000

JAK WYGLĄDAJA SKURCZE????????

Polecane posty

Gość 00000000000

jw

Napewno nie pzegapisz:)a mialam krzyzowe przy porodzie i czulam sie jakby mi chcial ktos kregoslup wyrwac przez nie powiem co

Gość 00000000000
aż tak boli??? wiem że sa skurcze porodowe i przedpowiadające cym one sie różnią??

skurcze przepowiadające są dużo słabsze niż porodowe, są nieregularne, nie nasilają sie, podczas zmiany pozycji, chodzenia moga zanikać. skurcze porodowe nasilają sie z czasem, nie nikną przy chodzeniu czy zmianie pozycji i sa bardzo regularne. podczas porodu mozesz mieć skurcze brzuszne, krzyżowe, albo brzuszno-krzyżowe. ja miałam te ostatnie, podobno najgorszy ból. tych wcześniejszych nie miałam wcale więc nie powiem czy to prawda. ale bolesne były :(

Gość gosianica
no fakt skurczy nie da sie przegapic.przepowiadajace sa slabe i nie trwaja dlugo.ja akurat przy porodzie mialam brzyszne i sszybko poszlo.skurcze zlapaly mnie o 10:30 a 0 11 juz cora byla na swiecie.co jedynie glupie uczucie to slurcze parte czuc tak jak bys musiala leciec do kibelka ;P

ja mnialam brzuszne i nie bylo najgorzej...bardzo znosne powiem nawet....gorzej wspominam parte-okropnosc...ale jak rodzisz to juz miej boli, bo tak o tym nie yslisz :)

Gość fenolik19
mam termin porodu na19 sierpnia moja ginekolog powiedziała jak nie urodze do wtorku to mi wyisze skierowanie do szpitala tylko nie wiem co oni mi tam robic beda prosze powiedzcie mi bo sie tak boje...

Gość PODLACZA KROPLOWKE
Z OKSYTOCYNA I BEDA PROBOWAC WYWOLAC POROD, ALBO PO OKSY ZACZNA SIE SKORCZE I POROD SIE ZACZNIE ALBO BEDA PROBOWALI ZNOW PO 1 DOBIE, EWENTUALNIE MASAZ SZYJKI (NIE POLECAM,MASAKRYCZNIE BOLI)

ja skurczy porodowych tych poczatkowych nie czulam, tzn. czulam napiecie, ale bolu zadnego, a rozwarcie bylo juz na 5cm. Pod koniec rozwierania szyjki mialam tylko silne bole brzucha, cos jak mega bol okresowy ale znosny, parte nie bolaly w ogole. Takze o maly wlos a przegapilabym porod:P

wg mnie o wiele bardziej nacierpialam sie u dentysty, ale moze tylko ja mialam taki lekki porod przepowiadajace sa takie jak juz napisala mala agatka

Gość gosianica
nic w porodzie strasznego nie ma :) da sie przejsc przez to.wiecie jak to jest z tym wywolywaniem porodu?ja bylam po terminie i nie mialam wywolywanego.gin mi powiedzial ze jak nie urodze to 25 to mam jechac na badnie wod plodowych i siedziec w domu.bylam na badaniu wszystko bylo dobrze. a 27 urodzilam bez niczego