Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilly Sophie

Roznica temperamentow-wiem,ze to juz bylo ale...

Polecane posty

no wlasnie,jak sobie z tym radzicie? Ja mam duzy apetyt na seks,kocham mojego partnera i czasem mam tak ogromna´ochote na to, zeby okazac mu moja milosc wlasnie w lozku...Czuje jak cialo mi plonie i ze bardzo go pragne, mysle, ze jest chemia ale on...tej chemii nie czuje chyba :( On ma nieciekawe doswiadczenia zwiazane z seksem i rozmawialismy juz o tym wielokrotnie. Chcialabym mu pomoc,ale nie wiem czy to mozliwe... Naczytalam sie zwierzen kobiet i powiem tak:jesli do koncazycia mam sobie robic to sama to ja dziekuje... Ma ktos podobne doswiadczenia???

JA ta inicjatywa przejmuje juz dostatecznie czesto, oswajam go, akceptuje...ale boje sie,ze to sie nie zmieni,ze on taki juz jest, ze to kwestia wrodzona....

co jak? jak przejąć inicjatywę?? a w ogóle już się kochaliście czy jeszcze całkeim nie?

Powody są najprawdopodobniej zróżnicowne. Potrzeby fizjologiczne (czy wrodzone jak się wyraziłaś) to jedno. Sprawy doświadczenia czyli blokady psychicznej po niezbyt udanych próbach to dwa. I brak odpowiedniego poziomu fascynacji partnerem to trzy. do tego dochodzą okoliczności, staż w związku, itp. Zmęczenie, stres, itd. pomijam, bo nie o to tu chodzi w twoim przykładzie. Największą trudność stanowi PRAWIDŁOWE rozpoznanie proporcji poszczególnych powodów. Konieczne są rozmowy, obserwacje. Nigdy przypuszczenia na podstawie własnych doświadczeń.

Gość srebrna tęcza
Lilly, ja mam takiego faceta z kiepskim temperamentem ale w życiu coś trzeba wybrać. Mój mąż jest świetnym partnerem życiowym, dba o rodzinę, zawsze pomaga mi w każdej sytuacji, pomaga też w obowiązkach domowych, dla mnie jako facet jest idealny...poza seksem... i tylko różnice w potrzebach seksualnych nas dzielą. Bardzo go kocham za to, jakim jest człowiekiem i trudno jest żyć praktycznie bez seksu lub cieszyć się seksem sporadycznym, jednak chyba wolę się pomęczyć bez seksu niż mieć faceta, który będzie mnie posuwał kilka razy dziennie ale poza tym będzie kiepskim partnerem a takich niestety nie brakuje. Seks jest ważny, bardzo ważny ale chyba w życiu nie ma tak, że ma się wszystko naraz.

taaak,mozna powiedziecze sie kochalismy...poki co polega to raczej na wspolnej masturbacji ;) ale ja po prostu chce go oswoic ze soba i poznac. Ja chce zeby on przezywal takie wyzyny i wzloty jak ja. Ale nie wiem, czy potrafie go tam zaprowadzic....

srebrna tecza - no wlasnie,moj partner tez jest takim fajnym facetem, ale wiesz, dla mnie istota partnerstwa jest bycie kobieta i mezczyzna a ja mam wrazenie,ze rozwijamy sie w kierunku brat-siostra...Ja potrzebuje ognia a on sie chyba samego siebie boi...

szukanie - no madrze piszesz...Ale czy to nie jest tak, ze jak ktos jest predysponowany i powiedzmy z natury bardziej temperamentny to sobie sam jakos ta droge utoruje? Bo ja go nie chce zmieniac na sile. Byc moze lepiej bedzie dla niego, jesli poszuka sobie spokojniejszej babki.....

Gość srebrna tęcza
Lilly, wybierz tak, aby tobie było dobrze. Beztemperamentnych partnerów nie da się zmienić i mówię ci to tylko z własnego doświadczenia. Musisz zdecydować, bo albo chcesz seksu albo spokojnego, pełnego bezpieczeństwa życia. Zawsze trzeba coś wybrać, niestety.

Gość gitarra
czym innym jest rozkręcić niedoświadczonego facet- tu wyniki moga być spektakularne w porównaniu do pierwszych "podrygów" ;) ale dojrzały facet, ze stażem w związku /związkach... z brakiem wzwodu... nie życzę nikomu :O wiać! jedyna rada.

No i wlasnie glosy takie jak napisala gitara mnie powstrzymuja przed zaangazowaniem sie nadmiernie w taki zwiazek...Bo obawiam sie,ze jemu sie nie chcialo,nie chce i chciec nie bedzie...Wolalabym tylko, zeby mnie szczerze o tym poinformowal. Ale on zaprzecza a ja brne w to dalej ze swoimi emocjami.

hmmm wiesz... jesli facet ma nieciekawe doswiadczenia z seksem (ciekawe swoją droga jakie to - pytałas?) to musi przełamac taką samą barierę jak prawiczek. nawet gorzej bo prawiczek jest zestresowany, ale z reguły nastawiony entuzjastycznie. rozmawiałas z nim? ale nie na zasadzie "czy Ty masz problemy z potencją? mzesz w ogól czy nie mozesz? czy ja Cię w ogole podniecam?", bo to jest jak postawienie przed plutonem egzekucyjnym. spóbuj się dowiedziec na czym polegały jego nieciekawe doświadczenia z seksem. mam pewną teorię... tak na marginesie - ile ten facet ma lat? skąd wiesz ze ma doświadczenie w związkach?

Gość gitarra
lilly, jest jeszcze jedna opcja- facet moze woleć chłopców... smutne, ale prawdziwe, i bym nie uwierzyła, póki bym sie nie przekonała na własnej skórze :O:O:O

Gość gitarra
generalnie rada jest jedna: facet do związku ma być tu i teraz, tak jak stoi w pełni akceptowalny, ze wszystkimi swoimi wadami. Zmieniać można- o ile są to nietwarzowe oprawki okularów, a nie osobowość starego konia. Namawiac faceta na sex to nieporozumienie... Oj życzę Ci Lilly faceta który będzie Tobą nienasycony i nosił Cie na rekach :)

Jakie to doswiadczenia...no coz: ODRZUCENIE. Musze przyznac,ze facet nienalezy do dzisiejszych "ciach" ale jest bardzo inteligentny i w ta inteligencje uciekl... Ja go naprawde ubostwiam i jest dla mnie idealem meskosci. Ale on dlugo stronil od ludzi i bal sie zranienia. W koncu zwiazal sie z kobieta, ktora okazywala mu, ze jest w lozku zerem.Tak przynajmniej twierdzi.

gitarra......z tymi gejami toaz mnie ciarki przeszly.....Bo bylo takie zdarzenie ostatnio...Znalazlam na jego laptopie strone gejowska na ktorej kiedysmial konto :O:O:O Powaznie. Od razu zapytalam, czy woli mezczyzn, on na to ze nie. Na to ja z pytaniem, po co wiec to konto...Onn na to, ze chcial sprawdzic, czymoze rzeczywiscie z nim cos nie tak i wzial takamozliwosc poduwage a le po przyjrzeniu sie temu zdecydowal ze jest hetero... Uwierzylam mu, ale moze moze to blad??? Jak rozpoznac kryptogeja???? Jezu....:(

Gość gitarra
pogadaj z jego znajomymi z przeszłosci.... moze sie znajdzie ktos zyczliwy co Ci powie prawde. ja sie tak własnie dowiedziałam, ale nie dałam wiary i przez następny rok wyłaziłam ze skóry by udowodnić ze tak nie jest... cóż.... oprócz tego - jesli facet nie dąży do zbliżenia, albo wręcz unika intymnych sytuacji- to daje do myślenia. Wyjedźcie gdzies na wakacje i wtedy bedziesz mogła poobserwować. W kazdym zdrowym młodym związku na wakacjach jest mnóstwo sexu. I jeszcze jedno.. otwórz jego szafę... ma wszystko poukładane? ;) oprócz tego.... setki sygnałów...

ma poukladane wszystko,wyprasowane i poskladane dokladnie do milimetra....O matko.... A na urlopie to on byl...zmeczony.Tzn.przed urlopem i w trakcie a po dwutygodniowym urlopie jeszcze bardziej... Ale mi zabilas cwieka....

Przecież wszystko jest juz jasne. facet wcisnał Ci jakąs bajeczke o odrzuceniu, do tego konto na portalu gejowskim. Trzeba być naiwnym by wierzyć, że koles mzoe byc hetero. :o🖐️

Gość gitarra
:( :O pogadaj więc ze znajomymi.... i bedziesz miała jasność. A może któras ex Ci coś powie?

Boze, zaluje,ze nieprzetrzepalam jego laptopa dokladniej. Choc z drugiej strony:on uwielbiamoj biust :P troche nie pasuje na geja...

Gość gitarra
taaaa.... biusty sa fajne.. kojarzą się z mamusią... :O

Gość gitarra
Lilly, sama musisz ocenic sytuacje.... psychologowie twierdzą, że kształtowanie się odmiennych skłonności sexualnych odbywa się na specyficznym tle- często jest to odrzucenie chłopca przez ojca (brak inicjacji w świecie meżczyzn) i nadmiernie bliski związek z matką. Także gdy u matki pojawia się obsesyjna chęć posiadania córki zamiast syna (to rzadziej). jakie Twój facet ma relacje z rodzicami?

Jezu,chyba sie wybiore do psychologa.Ja na prawde wierze temu czlowiekowi... Mial faktycznie dosc paskudne przezycia.I generalnie to oczekuje od niego tylko jednego: szczerosci. Jesli jest gejem to ok, ale niech mi nie zawraca wtedy dupy...:O Ale to on chcial zwiazku i chce go nadal, chce tez rodziny...

Gość srebrna tęcza
Lilly, zapytaj go co on ma na myśli mówiąc "rodzina", bo bez współżycia regularnego bardzo ciężko o dziecko. Dla niektórych rodzina to móż i żona, dla innych mąż, żona i dziecko. Jeśli chce mieć dziecko... kwestia tego jak? bo wbrew pozorom i ilości wpadek, nie jest to takie proste :)