Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja wciąż nie wiem

jak nazwiecie lub nazwaliscie swoje córeczki?

Polecane posty

Gość a moja będzie Janina Jasia

Gość uy
mam krowy malwine i grete:P

Gość tylko i wyłącznie
Anielka:)

Gość mmmiiksserka
moja ma na imię Carine (czyt.Karin)

hmmm... mody się zmieniają. myślę, że za 15 lat nikt się nie będzie się śmiał z dorosłej vanessy czy nicole bo będzie bardzo dużo takich dzieci / osób. teraz jest moda na imiona staropolskie i na imiona zagraniczne, rodzicom jednych czy drugich dzieci często wydaje się że są lepsi, że wybrali takie czy inne imię, a tak naprawdę jedni i drudzy podążają za modą. w klasie za pewne będzie pięciu franków czy stasiów, będą też trzy brajany i cztery nicole. gdy nasi dziadkowie (marie, zygmunty, stanisławy, itp.) nazywali swoje dzieci (krystyny, halinki i zbigniewy) pewnie też byli krytykowani za nazywanie dzieci zgodnie z modą. potem to nasi rodzice tłumnie rodzili kasie, anie czy michałów. my mamy zuzie, marysie i jessicci. moda się zmienia, bo i czasy się zmieniają. P.S. a swoją córeczkę chciałabym nazwać Emilka :)

Gość edkakredka
LiLLa

Gość jasmineee87
moja cócia ma na imie Miloh (czyt.Majlo)

Gość *** Mango ***
Leoni

Gość Leyla Alexandra

ja mam na imie Izabela (Iza, Izka) i nawet mi sie podoba a coreczka Martynka. podobalo sie nam jeszcze Karolinka, Paulinka, Dominika, Michalina i Oliwia..Marta, Magda i Małgosia tez jest ladnie :) ja przeczytalam caly kalendarz i to chyba najlepszy sposob na wybor imienia ;) powodzenia 👄

Gość Katarzyna984
Każdy ma inny gust, więc nie można wyśmiewać się nawet z tych osobliwych imion ! Mi na przykład podoba się imię Glafira, ale moje córki mają na imię Stefania (16 lat), Heliodora (13 lat) i Adalwina (12 lat). I wszystkie są z tego radę i nie mają do mnie i męża żalu.

Gość gość
Mój mąż ma imiona Bogusław Maria, ja jestem Teodora. Naszą pierwszą córkę po dłuuuuugiej rozmowie nazwaliśmy Celia. Drugą Berta, bo na następny dzień po narodzinach spojrzeliśmy w kalendarz i były imieniny Berty, spodobało nam się choć miała być Samanta, teraz dziękuję Bogu, że jej tak nie nazwaliśmy. Nie pasowało by do niej.

Gość anka2837śssf
Ja mam Ania, a córkę chciałam nazwać Anastazja. Ale ktoś źle mnie usłyszał i zrozumiał Anastazja, i powiedział, że to imię mu się bardzo podoba. No i zastanowiłam się i nazwałam Nastazja.

Gość gość
Ja mam na imię Helena, mąż Kazimierz. Jakoś tak się stało że mamy siedem córek. Najstarszą (24 lata) nazwaliśmy Anna i obecnie z mężem mają cównucz Naszej drugiej córce na daliśmy imiona Beatrycze Wiktoryna i też mamy wnuczkę Janinę. Trzecia(16 lat) ma na imię Jadwiga, po mojej najdroższej babci. Czwarta (8 lat) odziedziczyła imię po siostrze męża Krystyna. Bliźniaczki (5 lat) Arlena i Arleta. Nasza najmłodsza (11 miesięcy) ma na imię Teofilia.

Gość Karola01B
Moja prawie 2 latka ma na imie Stefania :)

Co za troll odkopał temat sprzed 7 lat? :o Ludzie, patrzcie się czasem na datę! :o

Gość gość
My mamy dwie córki, Amelkę, Nadię, a ponieważ jestem w ciąży nazwiemy córkę Damiana.

Gość gość
My mamy już trzech synów, ale staramy się cały czas o dziewczynkę.:-) Jak się uda to nazwiemy Marta albo Berta.

Alicja albo Adrianna, jeszcze nie wiem :D osobiście podoba mi się też Blanka, Wiktoria, Nadia..ale mojemu lubemu już nie;/

Gość gość
Bliźniaczki jednojajowe Mercedes i Domestos :)

Gość gość
"Wymusiłem" na żonie Lolitta.:-)

Gość gość
My mamy trzy córki Annę, Darię i Adriannę.

Gość gość
Ania Madzia Marysia

Gość gość
My mamy już dwie córki w w ieku 3 i 2 lat, a w listopadzie spodziewamy się kolejnej. Będzie miała na imię Rozalia, mąż nazwał Darię i Krysię, więc tupnęłam nogą (chciał nazwać Wiktoria) i będzie Rozalia.

Gość Paulina82636
Ja spodziewam się rozwiązania w listopadzie i nazwiemy Gabriela. Uwielbiam to imię. Jest piękne i ma dobre znaczenie. Gabrysia:-)

Gość Joasia

Mam już Anielkę, teraz czekamy na Helenkę lub Łucję (negocjacje trwają) 😉