Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzz18

tampon czy podpaska?

Polecane posty

Gość zzz18

witam! dziewczyny co wolicie tampony czy podpaski? ja uzywam podpasek i niezbyt mi z tym wygodnie ale boje sie tamponow a z podpaska na basen raczej nie pojde;/ a jak zaloze tampon to nic mi nie przecieknie na basenie?;/

Gość zzz18
a czujesz jakis dyskomfort? bo podpaski to poprostu masakra...chociaz uzywam kilka lat;/ caly czas czuje ze mam mokro a potem okazuje sie ze nie ;/

Gość gryczka
A ja zdecydowanie nie znoszę tamponów. Próbowałam kilkukrotnie się do nich przekonać i sporadycznie używam (jak np. dostanę okres, kiedy mam założyć jasną sukienkę i stringi pod nią), ale generalnie źle się z nimi czuję i duuużo bardziej lubię podpaski:-)

Gość brrrrrrrrrr
a ja kiedyś kupiłam(jakieś 2 lata temu) ale mam psychiczna barierę żeby go tam wsadzic i lezy paczka nieuzywana :( może wkońcu się przełamie bo się przeterminuje :P

Gość zzz18
dziewczyny piszcie cos

Gość fdsfdsfd
kup sobie tampaxy z aplikatorem :) ja zmuszona z powodu podrozy musialam kupic tampony i teraz podpaski nosze w domu ;P

Gość zzz18
heh no ja wiem przeciez ze nie bola:) boje sie przeciekania, nie wiem czy sa pod tym wzgledem bezpieczne

Gość brrrrrrrrrr
a co to jest aplikator?

Gość to taka strzykawka

Gość fddf
nigdy nie widzialam innych firm z aplikatorem, a co do ob to mi tak sobie pasuja, zreszta kazdemu co innego ;) co do przeciekania, to nie przeciekaja, po pierwsze jesli dobry rozmiar dobierzesz, po drugie wiesz co ile godzin musisz zmieniac

Gość czxcxcz
z tamponem czuję się bardziej komfortowo, choć już kilkukrotnie mi przeciekły mimo, że miałam największy rozmiar. A podpaska przeciekła mi tylko raz w ciągu 13 lat. Poza tym mam wrazenie, że jak noszę tampony, to okres trwa dłużej, dlatego aplikuję je tylko jak chcę czuć większy komfort.

Gość a co to za firmy
A jakie inne firmy robią tampony z aplikatorem? Bo w drogeriach widzę tylko takie bez aplikatora:( Wiem, że bella robi, z aplikatorem, dobre i tanie, ale nigdzie ich znaleźć nie mogę. Smutne to trochę, bo bez aplikatora są niehigieniczne, np, w brudnych publicznych toaletach.

Gość Nie przecieknieale
nie można całego okresu używać tamponów, bo można jakiegoś zapalenia dostać.Wiadomo, że wylatuje też błona, a ona nie wchłonie w tampona i zalega dalej w drogach rodnych

Gość z 10 lat uzywalam tylko
podpasek, balam sie tamponow, tego wstrzasu toksycznego, o ktorym pisza na ulotkach:P ale odkad sie przelamalam, to odrzucilam podpaski. przy podpasakch cala tzipka jest brudna od krwi:o

Boze, jak mozna tak chodzic zakrwawiona i ze smrodem krwi w kroku??? A fuuuuuuuuuuuuj

Gość z 10 lat uzywalam tylko
Nie przeciekaale, kto Ci takich bzdur naopowiadal?:o nalezy tylko odpowiednio czesto zmieniac tampon na swiezy.

Nie wyobrazam sobie jak mozna normalnie funkcjonowac uzywajac podpasek w dzien i w nocy???? Masakra...

Gość a co to za firmy
Ale czy OB są z aplikatorem? Bo ja tylko takich używam.