Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzz18

tampon czy podpaska?

Polecane posty

Gość szdv xg
może wyda wam się to obrzydliwe, ale nawet nie macie pojęcia, jak mój facet lubi aplikować mi tampona :) zawsze jak mi się zaczyna okres to pyta: "mogę Ci pomóc?" :)

Gość aga989
Moze wy nie umiecie uzywac podpasek?:D Ja kupuje cieniutkie always i nie mam zadnego dyskomfortu.Ginekolog mi kiedys powiedzial,ze krew i blona moze swobodnie splywac i oczyszczac narzady rodne,w tamponach wszystko sie dusi we wlasnym sosie,bleee...

Gość Kolciaaaa
Ja tampony zaczęłam używać w wieku 13 lat. Dzisiaj mam 17 i nadal używam. Zazwyczaj używam OB, bo mają tą siateczkę, dzięki czemu są lepsze w aplikacji i trzymają się "kupy", a nie jak w innych z każdej strony wychodzi wata, czy są jakieś zdeformowane. Z aplikatorem znam tampaxy, ale stosuję je tylko gdy dadzą nam próbki w szkole. Niektórzy nie potrafią posługiwać się aplikatorem, wieć radzę wypróbować 2 wersje z aplikatorem oraz bez i wybrać najlepsze. Do tampona zawsze wkładka. Nie wiem jak można przebić tamponem mini błonę dziewiczą skoro on jest mniejszy od grubości małego palca u ręki. Ja stosuje rozmiary normal i super i moja błona jest nienaruszona.

Gość używałam tamponów non stop
Kolciaaaa ---> ale gdy już wyjmujesz, to jest grubości dwóch takich palców. W moim przypadku nie wiedziałam o przebitej błonie aż do wizyty u ginekologa, myślałam, że zemdleję na fotelu, gdy powiedział mi, że wcale nie jestem już dziewicą. Nie chodzi o to, że jestem zagorzałą przeciwniczką tamponów. Używałam ich przez dobrych kilka lat, chwaląc ich wygodę, ale już nie pierwszy ginekolog otwiera mi oczy. Wygoda zazwyczaj nie idzie w parze ze zdrowiem. Tampony są tego przykładem, czego niestety musiałam doświadczyć na własnej skórze.

Gość igulka 26.01.1977
Pamietam jak kilka lat temu założyłam pierwszy raz tampona, uwierał mnie jak cholera. Później kupiłam z aplikatorem i za nic nie umiałam go używać hihih. Na długo miałam dość tamponów. Ale jak się kiedyś nauczyłam dobrze zakładać i to całkiem normalnie bez dziwnych ulepszeń to nie wyobrażam sobie pierwszych 3 dni bez tamponu. Późniem już tylko wkładka bo jak mam już mało wydzieliny to mi za sucho i niewygodnie. A przez pierwsze dni i noce niezastąpiony. Używam niemieckich tamponów firmy Satessa już z 8 lat, są bardzo dobre. Dostępne w niemieckich sklepach PLUS a nieraz mają ludzie na bazarach handlujący niemieckim towarem Tak,że nie ma co się bać tylko popróbować z aplikowaniem Powodzenia

Gość bojabojaboja
Ej to wszystko zależy. Znam przypadki, że dziewczyny nie mogą używać tamponów, bo mają przez to ciągłe problemy i bardzo im współczuję z tego powodu. Ale sama stosuję je już jakieś 4 lata i nie wyobrażam sobie teraz wyjść z domu w podpasce. Jestem pod stałą opieką bardzo dobrego ginekologa i nigdy nic mi z tytułu tamponów nie dokuczało. Moje początku z tamponami były ciężkie. Chwilami myślałam, że to bez sensu i nie wiedziałam co robię źle, ale jak doszłam do wprawy w zakładaniu i wyciąganiu, w kontrolowaniu stopnia nasiąknięcia i dobieraniu odpowiednich rozmiarów to teraz nie czuję nigdy dyskomfortu. Wręcz przeciwnie. Zapominam, że mam w ogóle okres.

Uzywam tamponow od 17 lat i zyje... nigdy nie mialam zadnych infekcji czy problemow z tego powodu... podpasek nie lubie.. ale wybor nalezy do kazdej kobiety...

Gość mateusz13lat
ja podpaski ocham naturella normal żądzą nie ma lepszych podpasek moje gg 19087184 pisac na gg chętnie poggadam o podpaskach