Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katka998

Proszę o pomoc ginekologa

Polecane posty

Gość katka998

Mam 24 lata nie byłam jeszcze na żadnym badaniu a bardzo brzuch dołem mnie boli.Co moze być przyczyną?Nie wybieram się napewno na żadne badania tylko proszę o jakąś nazwę leku co mi ból zmniejszy.

Gość zlotowłossaaa
ginekologiem nie jestem ale na bóle miesiączkowe i kłucie jajników NO-SPA na żołądek GALO-SPA.

Gość gryczka
Nie wybierasz się do lekarza? Bezmyślność.

Gość ale tu nie ma ginekologa
a po poradę odnośnie leków należy się udać do apteki, do doświadczonego farmaceuty, a nie na głupie forum już ktoś wyżej napisał durnotę, nie wiedząc, że no-spa i galospa to jedno i to samo :(

Gość do lekarza
idź zanim sie przekręcisz na własne życzenie :o

Gość katka998
coraz barzdiej mnie boli biorę leki ale coraz bardziej mi to dokucza

Gość zaraz zarzuce szklana kula
tu nie ma wrozek i nikt nie ma rentgena w oczach.. jak masz tyle lat i jestes taka glupia, ze do lekarza nie pojdziesz, to cierp.. gdyby dalo sie leczyc na odleglosc to lekarze nie byliby potrzebni

Gość katka998
Może jestem głupia i nie powinnam pisać na tym forum ale jak to się mówi kto pyta nie błądzi a po drugie nie mogę iść do ginekologa bo mam pewną chorobę

Gość katka998
ciężko o tym mówic

Gość zlotowłossaaa
ale tu nie ma ginekologa Jeszcze lepsza głupote ktoś napisał-nospa i galospa to to samo-gratuluje inteligencji i wiedzy. Spróbuj wziasc leki typowo na żołądek na bóle miesiączkowe, wiesz człowieku co ty piszesz?

Gość katka998
boli nadal i nie wiem co robić

zamiast isc juz dawno do ginekologa to dalej na dupie siedzisz i piszesz na forum?? zero odpowiedzianosci

Gość katka998
bardzo boję się wizyty u ginekologa chcem uzyskać pomocy od forumowiczów co mieli podobny problem proszę o wyrozuniałość

Przyczyn może być milion_pięćset_sto_dziewięćset.NIE MA złotego środka na wszystko. możesz mieć infekcję (bakteryjną, wirusową, lub grzybiczną), możesz mieć zapalenie jajników, przydatków, możesz mieć zwykłą niestrawność, grzybicę dolnego układu pokarmowego, możesz mieć setki innych przypadłości których NIE DA się zdiagnozować bez wizyty. Zatem jak chcesz się wyleczyć skoro nie wiesz co Ci jest i nikt z tu obecnych, nawet lekarz, nie pomoże Ci na odległość?

"ale tu nie ma ginekologa Jeszcze lepsza głupote ktoś napisał-nospa i galospa to to samo-gratuluje inteligencji i wiedzy. Spróbuj wziasc leki typowo na żołądek na bóle miesiączkowe, wiesz człowieku co ty piszesz?" Sama się zastanów co piszesz, jestem farmaceutą :) Porównaj sobie skład obu leków, różnią się owszem, firmą, która je produkuje i ceną. To jest to samo, inaczej mówiąc - zamienniki. No-Spa 40 mg Skład: 1 tabl. zawiera 40 mg drotaweryny. Działanie: Syntetyczny lek o działaniu spazmolitycznym. Działanie rozkurczające drotaweryny nie zależy od rodzaju unerwienia oraz lokalizacji mięśni gładkich (przewód pokarmowy, układ moczowo-płciowy, układ krążenia oraz drogi żółciowe). W mechanizmie działania drotaweryny odgrywa rolę wpływ na fosfodiesterazę, powodujący zwiększenie stężenia cAMP oraz oraz zmniejszenie stężenia jonów wapnia w komórce. Po podaniu doustnym lek dobrze wchłania się z przewodu pokarmowego. Jest metabolizowany w wątrobie. Jest wydalany głównie z moczem i w mniejszym stopniu z żółcią. Wskazania: Stany skurczowe mięśni gładkich związane z chorobami dróg żółciowych: kamicą dróg żółciowych, zapaleniem pęcherzyka żółciowego, zapaleniem okołopęcherzykowym, zapaleniem przewodów żółciowych, zapaleniem brodawki Vatera. Stany skurczowe mięśni gładkich dróg moczowych: kamica nerkowa, kamica moczowodowa, zapalenie miedniczek nerkowych, zapalenie pęcherza moczowego, bolesne parcie na mocz. Wspomagająco w stanach skurczowych mięśni gładkich przewodu pokarmowego: chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, zapaleniu żołądka, zapaleniu jelit, zapaleniu okrężnicy, w stanach skurczowych wpustu i odżwiernika żołądka, zespole drażliwego jelita grubego, zaparciach na tle spastycznym i wzdęciach jelit, zapaleniu trzustki; w stanach skurczowych w obrębie dróg rodnych: w bolesnym miesiączkowaniu, zapaleniu przydatków, zagrażającym poronieniu. Galospa 40 mg 20 tabl Działanie: Galospa to lek o silnym działaniu rozkurczowym. Działanie rozkurczowe Galospy zaznacza się szczególnie wyraźnie w obrębie dróg moczowych, żółciowych oraz przewodu pokarmowego. Działa na mięśnie gładkie naczyń krwionośnych. Skład: Substancja czynna: drotaweryna - 40mg Wskazania: Galospa to lek stosowany w stanach skurczowych w gastrologii (skurcze wpustu żołądka, zaparcia na tle spastycznym, wzdęcia, wrzód żołądka i dwunastnicy), w ginekologii (bóle miesiączkowe, zagrożenie poronienia, silne bóle skurczowe).

Gość katka998
brałam ketonal ale po 3 tabletki odrazu to mi pomaga ale żołądek mnie boli a te leki nospa i galopsa brałam ale nie pomaga

ketonal brałaś czyli u lekarza byłaś, idź jeszcze raz i powiedz, że nie pomaga branie 3 tabl. na raz jest co najmniej nieodpowiedzialne, nic dziwnego, że żołądek cię boli, branie większej dawki wcale nie zwiększa działania p/bólowego, a jedynie działanie toksyczne przecież nie musisz iść do ginekologa jak nie chcesz, możesz iść do zwykłego internisty, zapisze ci silniejsze leki rozkurczające np. spasmolinę czy lek znoszący ból mięśni gładkich typu nefopam bez recepty nie ma raczej niestety żadnego środka, który rozwiąże twój problem

Gość katka998
borę ketonal od 5 miesięcy na kręgosłup bo miałam wytpadek i zauważyłam że orgal munizm się przyzwyczai muszę większą dawkę brać by mi pomagał

Gość katka998
ale tu nie ma ginekologa bardzo cię prosze jeśli masz gadu gadu jeśli to możliwe chcem porozmawiać

Gość do autora topicu
nie ma w polskim słowniku słowa "chcem" Nie tylko do ginekologa ale i do szkoły przydało by sie iść :o

Gość katka998
chcę by ktoś mi pomógł

Gość nie chcesz wcale
gdybys chciala to juz dawno bylabys u lekarza i nie ymagaj od innych by tracili czas na pomaganie tobie jak sama sobie nie chcesz pomoc to jak mowienie do sciany

Gość katka998
ja nie chcę wspóółczucia itd chodzi mi o to żeby jakieś leki dobre ktoś polecił

Gość katka998
dzisiaj byłam u ginekologa rano bo ból mnie przerastał nie chciałam by mnie zbadał przepisał mi nospę a ona nic nie pomaga mi

Gość hgjhguitytuy
To chyba jest żart. Jesli jednak nie - jestes największa idiotką, jaką spotkałam

Gość katka998
to że boję się wizyty u ginekologa tzn. że jestem największą idiotką

Od wielu dni boli Cię brzuch, a Ty boisz się badania u ginekologa????????????????????? Prowokacja? Masz 24 lata...... Jak to możliwe, ze nie byłaś jak dotąd na USG, cytologii, etc. ?????????????

ginekolog krzywdy nie zrobi. jeśli faktycznie miałaś wypadek i to poważny (kręgosłup) to powinnaś być przyzwyczajona do dokładnych oględzin. znam szpitale i wiem, że za bardzo się nie bawią w głaskanie po głowie tylko odkrywamy kołderkę i pokazujemy.

Gość katka998
Jestem dziewicą byłam w zakonie boję się dlatego badania bo nawet przez myśl mi nie orzechodzi żeby zrobić to z meszczyzną a co dopiero badanie