Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana kobietka

Śpicie z dziemi w jednym pokoju?

Polecane posty

Pytanie kieruję do mam małych dzieci jak i tych wiekszych. Co to za moda by dzielić z dzieckiem łóżko? Dwie moje koleżanki jak się okazało śpią z własnymi dziećmi. Dodam że jednej koleżanki synek ma już 3 lata a drugiej ma 2. Dlatego też wielce się zdziwiły jak powiedziałam, że nasze ma osobny pokoik od urodzenia. No bo jak to? Spac z rodzicami cały czas, a gdzie miejsce na prywatność? Usłyszałam od koleżanek że to normalne, że dzieci śpią z rodzicami i to nie z nimi coś nie tak a ze mną że śpię sama z mężem. A więc się pytam, jak jest u was?

Gość syn ma 11 lat
nadal śpimy razem

Gość etve v
żartujesz?? :O dziwcko ma własny pokój, my włąsną sypialnie, jesli niemowle do 1 rż tak ale nie pózniej.... 11 lat i dalej razem?? mieszkasz w kawalerce pewnie

Gość ieydndssa
mój synek ma 7 miesięcy i spi ze mną . ma swój własny pokój . spi ze mna dlatego że mąż jest na misji ale kiedy wróci to mały bedzie spał sam

Gość widia
Nie bierz sobie do serca tego co mówią koleżanki!Moje dzieci mają swoje pokoje od urodzenia.Spaliśmy z dziećmi,tzn ja spałam tyle czasu ile karmiłam piersią i tylko i wyłącznie z powodu mojego lenistwa.)łatwiej,wygodniej i szybciej jest karmić jak dziecko jest pod ręką niż kilka razy w ciągu nocy wędrować do dziecka).Teraz szkraby śpią oddzielnie i tak być powinno,każdy ma prawo do prywatności:0 Wyobrażasz sobie życie sekualne z własnym mężem jak obok śpi dziecko?Swoboda?Spontaniczność?Katastrofa.

Gość taak na pewno
zechce wtedy spać sam:) zobaczysz:)

Gość no wiesz niektore
widocznie zamieniły łoże małżeńskie na "rodzinne"...tak to bywa czasem po urodzeniu, z kobiet i żon zmieniają sie w matki-Polki.

Gość no baaaa kiedys
tu byl topik gdzie ktoś pisał, że uprawiaja seks przy spiącym obok nich niemowlaku!!!!!!!!!!! :O

Gość czym sie przejmujesz
to te twoje koleżanki sie kompromitują mówiąc, że to nienormalne spać z samym mężem!

Gość etve v
jestem koietą i nie wyobrazam sobie spac z dzieckiem w jednym łózku :O:O nawet niemowlakiem !

no moje dziecko śpi samo od momentu wyjścia ze szpitala. Jakby to wyglądało jakby spało z nami? A co z seksem? Bez przesady dziecko ma swój pokój. O kurzę widze że naprawde kobiety spią z dziećmi a wiec kolezanki miały rację

Gość Ja również sobie tego
nie wyobrażam, łóżko małżeńskie jest dla męża i żony a nie dodatkowo dzieci. W domu każdy powinien mieć swoje własne miejsce. Choć juz mnie chyba nic nie zdziwi jak sie czyta to co czasem wypisują tutaj na kafe niektóre mamuśki.

Gość syn ma 11 lat
nie, mieszkamy w domu 140m kw, myślę że do swojego pokoju, który jest wyłącznie do zabawy przeprowadzi się dopiero jak zacznie myśleć o sexie

Gość widia
Czy wydaje wam się,że dziecko,które od urodzenia śpi z mamą tak chętnie i bez problemu opuści jej łóżko?moja córka od dnia narodzin spała we własnym łóżeczku,które było na jednej wysokości z naszym łóżkiemi dosunięte bokiem i jak chciała jeść to poprostu przysuwałam ją sobi do piersi nawet się nie podnosząc.Jak przestała ssać pierś przeniesliśmy ją do swojego pokoju-bez problemu,bo ciagle spała w tym samym lóżku.Syn jak przestał ssać pierś miał rok i on nie chciał spać bez mamy ale po dwóch dobach praktycznie bez snu zasnął we własnym pokoju i tak jest do dzisiaj.

Gość nie skichajcie się
jakby jedna z drugą z was miały dziecko które ryczy co 15 min i miały do niego latać 2 pokoje dalej to raz dwa znalazłoby się w waszym łóżku:o

Gość także mnie to dziwi
Ale serio, mam koleżankę, jej syn zdał właśnie do 4 klasy, a ona śpi z nim w łóżku. Mąż osobno. I wcale nie mieszkają w kawalerce, lecz w dużym 3 pokojwym mieszkaniu. Jak o tym usłyszałam, to myślałam, że to żart. Dla mnie to patologia....

Gość ta od 11 lat
to chyba prowokacja mam nadzieję?:O

Gość do nie skichajcie sie
jak wychowalas dziecko na rozhisteryzowaną płaksę to tylko twoja wina. ustepujesz we wszystkim to masz za swoje. oj, cos sfrustrowana mamuską jestes.:P

Gość gruszkakula
Nie mam jeszcze dzieci, ale zgadzam się raczej z Tobą. Myślę, że już roczne dziecko może spokojnie (i powinno) spać osobno. We własnym pokoiku albo - jeśli nie ma na to warunków - choć w swoim własnym łóżeczku. Łóżko rodziców jest dla rodziców i dziecko powinno o tym wiedzieć. Wiadomo, może tam przyjść od czasu do czasu, na pieszczoty, czy powygłupiać się z rodzicami, ale powinno znać zasady i wiedzieć, że rodzice w swoim łóżku śpią sami.

moje płakało i co 5 minut a jakoś do sypialni i do łóżka syna nie przeniosłam. Co z tego że płacze? od tego ma rodziców by uspokoili. A co z mężem? jak to jest gdy to dziecko zamiast niego śpi obok kobiety? Moje dwie koleżanki przyznały że seks jest rzadziej ale im to nie przeszkadza. Ja sobie tego nie wyobrażam.

Gość nie skichajcie się
taaaaaaaak ,masz zupełną rację:)

Gość akurat branie
płaczacego dziecka do siebie by tylko przestało płakac nie rozwiazuje absolutnie problemu - edzie go tylko pogłebiac!

ja nie mówie o rocznym maluchu a w ogóle o dziecku od narodzin. Moje spało samo, po co niby miało spać z nami? Co by to dalo?

Gość A tam spoko za jakis
czas te kolezanki będą sie żalić, że mąż je zdradza a one przecież winy w sobie nie zobaczą.:classic_cool:

Gość nie skichajcie się
widzę,ze mamusie za dużo poradników sie naczytały i najmądrzejsze będą innym życie układać.Co wam do tego kto jak śpi?

Gość Nic by nie dało
ale na kafe obowiązuje kanon, że idealna matka-Polka ma karmić cycem do 3-4 lat, ma rodzić naturalnie no i ma spać z dzieciakiem zamiast z mężem, i w ogóle ma fasoleczce we wszystkim ustępowac...inaczej jest wyrodna matką.

Gość Każdy ma prawo sie wypowiedzie
i ja tez jestem stanowczo przeciwna spaniu z dizeckiem w jednym łózku! co do poradników - dawniej ich nie było a mimo to każdy wiedizał dla kogo jest łózko małżenskie. Tylko w dzisiejszych czasach mamusiom-Polkom sie w głowach poprzewracało.

"widzę,ze mamusie za dużo poradników sie naczytały i najmądrzejsze będą innym życie układać.Co wam do tego kto jak śpi?" to nie poradniki w moim przypadku a coś oczywistego. Po o sie wypowiadasz w temacie skoro jesteś oburzona że co kogo interesuje z kim śpi? Trzeba było nie pisać to by nikt nie wiedział sama napisałaś, nie zostałaś pochwalona a skrytykowana i masz do kogoś pretensje. Nie interesuje nas z kim spisz pytanie bezpośrednio nie było do ciebie więc wypowiadać sie nie musiałaś.

Gość No bo niektore kobiety
przestaja być po urodzeniu kobietami i partnerkami a staja sie wyłącznie matkami.

Gość nie skichajcie się
bo ci żyłka pęknie:)