Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiula_22_

***Staraczki*** na MaJ 2010

Polecane posty

hej witam nowe na tym forum i gratuluje kolejnym zaciazonym :) patulla moze rzeczywiscie owu sie troszke przesunela, ktory to juz dzien cyklu?

Kurcze ...mam straszne torsje jak usiłuje zapalic papierosa....chyba jednak ciąza tylko teścik do D**** ;))))

witam!!!! Sama wyliczyłam sobie termin na maj 2010, miesiączki nie mam 6 dni, zrobiłam test i dwie kreski wyszły, niewiem czy sie cieszyć, mam częstomocz i tylko tyle,bolą mnie jajniki tak jakby na okres,piersi bolące,jak myślicie? 22 wrzesnia wizyta potwierdzająca ciąże. Mam synka 2,5 letniego,staraliśmy sie o dzidzie i chyba teraz pozostaje czekanie. pozdrawiam

witajcie natka gratuluje - wydaje mi sie ze mozesz sie cieszyc :) jesli chcesz na 100% potwierdzic ciaze przed wizyta u gina to idz na bete - kosztuje ok 20zl i wynik w ten sam dzien Jado a co u ciebie? wiadomo cos juz napewno? 3maj sie

Gość alakolo
Witam, jestem tu nowa ale w temacie :) Otóż kochaliśmy się z mężem w dni mojej owulacji czyli 19-21 sierpnia. Wiem że miałam wtedy, bo miałam plamienie owulacyjne. Jakieś 7 dni później miałam znowu plamienie około 3 dni. Mam cykle 33 dniowe mniej więcej. Dzisiaj jest 36 dzień i nadal nie mam okresu, ani też żadnych innych objawów. Test wyszedł negatywnie... czy to możliwe żebym mimo tego zaszła? Już wolałabym dostać ten okres i byłby święty spokój a nawet brzuch mnie nie boli...

alakolo z tego co wiem moze nastapic plamienie implantacyjne pomiedzy 4-12 dniem od zapłodnienia, mozliwe wiec ze twoje 3dniowe plamienie było wlasnie takim plamieniem, dziwne tylko ze ten test nie wyszedł pozytywnie.kiedy go robilas?, moze masz jeszcze za male stezenie hormonu, nie wiem ciezko wyczuc.... :) jesli nie chcesz czekac to idz na bete to powinno rozwiac twoje watpliwosci..zycze powodzenia!!!

Dzień dobry! Witam serdecznie nowe majowe mamusie i gratulje Wam dwóch kreseczek na tescie:) Nie pisałam kilka dni, bo czekałam na wynik bety. Badania robiłam w sobotę a wczoraj je odebrałam. Wynik 862. Nie wiem czy to dobry czy zły wynik, strasznie sie denerwuję, dzisiaj mam chyba decydujacą wizyte u lekarza. Okropnie się boję, trzymajcie mocno kciuki. Niestety pomimo brania duphastonu nadal plamię, jeżeli lekarz potwiedzi ciąże to całkiem mozliwe, że wysle mnie od razu na L4 - tak miałam w pierwszej ciązy. Campini jaki miałaś wynik bety? Super, ze widziałas już dzidzie, bardzo sie ciesze, ze wszytsko u Ciebie dobrze. Patulla powtarzaj test - trzmam kciuki:) Pozdrawiam serdecznie, piszcie co u was:)

Hej, test robiłam w niedzielę rano czyli w 35 dniu (ale w nocy musiałam wstać do ubikacji więc może faktycznie małe stężenie było...) nadal nie mam okresu, i pojawił mi się taki biały, gęsty śluz. Zrobię test dzisiaj jeszcze raz i zobaczymy.

Dziewczyny czytam jak piszecie o teście bety ze od razu wynik i ze 20 zł ja mieszkam koło gdyni i za badanie płacilam 40 zł i wynik bede miala dopiero jutro a robiłam w poniedzialek..? gdzie robicie te badania? w szpitalu ? bo ja robilam w prywatnym laboratorium. Jeszcze jedno mam pytanie jak sadzicie kiedy mam wybrac sie do lekarza zeby było cos widac? Bo płace za wizyte 100 zł i nie chce wybrac sie na darmo..

Justynko ja w Zielone Górze w laboratorium bez skierowania płaciłam za bete 30 zł. U nas to chyba standardowa cena. Ja do lekarza bym poszła tydzień - dwa po terminie miesiaczki, chyba, ze cos sie bedzie działo niepokojacego. Wczesniej faktycznie lekarz za wiele Ci nie powie, albo nastraszy tak jak mnie ciążą pozamaciczną. Cierpliwości:)

jado ja miałam wynik 359,9;) kiedy wynik jest pow 5 to już oznacza ciażę;) JUSTYNKO w sobotę byłam u gina. zrobił mi USG dopochwowe zeby sprawdzic co się we mnie dzieje. powiedziałz ę to 6 tydzień ciaży, widac ośmiomilimetrowy pęcherzyk, który przekształci się w zarodek. zapytałam o serduszko to powiedział ze dopiero za jakiś 10 dni będzie widoczne:D kazał mi przyjśc za miesiac z kompletem badań, a za 6 tygodni czyli w około 12 tyg kazał się umówić na usg położnicze:D ja też chodze prywatnie, jakos nie ufam nfz-towskim lekarzom.

Witam Was kobietki :) ja tu nowa jestem, czytam co jakis czas i postanowiłam sie dołączyc. My z mężem tez sie staramy... jestem jak na moje oko tuz przed owulacją, więc działamy ostro, ale niepokoi mnie jedno, nie bardzo rozumiem co się dzieje z moim śluzem, niby jest rozciągliwy, jak być powinien w tym dniu cyklu, ale z tego co mi wiadomo powinien byc równiez przezroczysty jak kurze białko... a mój jest taki jakby troche białawy... nie wiem moze to juz schizo jakies, ale sie martwie, czy aby nie jest to wrogi sluz... czy któraś z as wie jak ten sluz wrogi wygląda??? bo jakos w necie znalezc nie moge ... no i jak zwykle sie zamartwiam :( Pozdrawiam i czekam na odp. :))

Hej dziewczyny Odebrałam wczoraj Betę i jest potwierdzenie ciąży. Cieszę się bardzo, ale martwi mnie że z Bety wynika że to 3,4 tydzień, a mnie wychodzi że praktycznie 5. Zobaczymy , idę w czwartek do lekarza, to coś się więcej dowiem.

jak mnie dzisiaj w pracy wszyscy denerwują:o szefo naspraszał sobie gosci a ja musze kuźwa koło nich latać:o kawke, wodę moze soczek jakiś się znajdzie i ciasteczko:o góre delegacji mam do wypisania, a ciągle musze biegać z kawa:o oj coś mi se wydaje że na kolejnej wizycie okaże sie ze mam za wysokie ciśnienie i musze wypoczywac;) nie jestem zwolenniczą zwolnień w ciaży ak już pisałam, ale oni mnie to doprowadzają do białej gorączki

ja mam termin miesiaczki za 2 dni obym nie dostała bo chetnie bym do was dołączyła :D

Cześć alko! A masz już jakieś objawy? :) Ja siedzę w pracy i jeszcze nie mogę zrobić testu... już się doczekać nie mogę jak wrócę do domu...

No z tymi objawami to kiepsko ;/ Jedynie brzuch mnie pobolewa i jak jeździłam samochodem to mnie mdliło ale pewnie za duzo myśle o dziecku ;) Naczytałam się, że piersi powinny boleć a moje nic mnie nie bolą :(

ja poczekam 2-3 dni zanim test zrobie ;) jejku mam nadzieje,ze będziesz miała dzisiaj dwie krseczki :D

Gość KOKO MAMA NELI
CZESC DZIEWCZYNY:) MY Z MEZEM SIE STARAMY JESTEM W TRAKCIE STARANEK:) TESTUJE DOPIERO ZA 2 TYG ALE CYKLE MAM KROTKIE. WIEC OK 24 WRZESNIA:) JEZELI SIE UDA TO BEDZIE KONIEC MAJA POCZATEK CZERWCA...

alko, dziękuję za miłe słowo :) hmm, no mnie też piersi nie bolą ani trochę... a co do mdłości to zdecydowanie za wcześnie na nie, więc się nie sugeruj :) tak zauważyłam że ostatnio więcej śpię i czasem lekko kręci mi się w głowie ale może to autosugestia, zresztą dzisiaj czuję się super mimo że spałam tylko jakieś 5 godzin... no cóż, zobaczymy co mi wyjdzie :)

Witam wszystkie dziewczynki te nowe i te stare ,a takze te zafasolkowane i te oczekujace:) Niestety jestem pełna nerwow i nie wiem co mam robic. Dzisiaj rano zobaczyłam na bieliźnie małą plamke krwi i belno śluzu. Włozyłam tampona , wyciagam go po jakims czasie a on calkowicie czysty. Zero krwi . Doradzalam sie dzisiaj kolezanki w ciazy i powiedziala mi, ze mogly mi sie cykle wydluzyc i jakis tydzien temu dopiero mogla byc owu a ta plamka krwi po okolo 6 dniach od owu razem z takim śluzem moze oznaczac zagniaz. zarodka. Juz sama nie wiem co mam robic;/:(:(

liczy się od dnia ostatniego okresu. policzymy na podstawie mnie;) ja miałam ostatni 28 lipca, więc 2 tyg przed Tobą;) lekarz mi powiedział ze jestem w 6 tygodniu więc Ty jesteś w 4;) ale beta Ci to lepiej zobrazuje;)

fajnie macie... ja ostatni @ miałam 3.08 a dzisiaj znowu 1 kreska :(:(:(

Gość roxi200
hej dziewczyny:) Czy któraś z was miała już robione badanie moczu? Bo ja dziś odebrałam wyniki i trochę się przestraszyłam, wyszło mi ogólnie wszystkie parametry w normie ale na koncu napisali: liczne bakterie? nie orientujecie sie czy to może bardzo niebezpieczne?

Gość Soldierka
Witajcie dziewczyny, pozdrawiam Was serdecznie :) Jestem prawie pewna, że udało mi się zajść w ciążę. 02 sierpnia miałam ostatni okres, dwa testy pokazały po dwie kreski, więc chyba pozostaje udać się do lekarza... Jeśli to prawda, jest to moja pierwsza ciąża, mam 29 lat i lekkiego cykora :) Wiem, że strach ma wielkie oczy i w ogóle..., ale wiecie jak to jest :)) Mam nadzieję, że będzie nas coraz więcej, czego wszystkim szczerze życzę