Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odtłuszczony

Przeczytajcie koniecznie

Polecane posty

Gość Odtłuszczony

Schudłem 45 kg i od 5 lat nie przytyłem.Jak to zrobiłem?O to moje zasady: 1.Warzywa i owoce powinny stanowić większość tego co jemy. 2.Mięsko?Proszę bardzo.Najlepiej indyk i ryby.Można zjeść od czasu (powiedzmy 1-2 w tygodniu) do czasu jakąś chudą szynkę, salami czy kabanosa.Okazyjnie (1-2 na miesiąc) wołowinkę czy kurczaka.Unikać wieprzowiny (zawiera wiele toksyn).ZAPOMNIEĆ RAZ NA ZAWSZE O SMAŻENIU - samo mięsko posiada tyle tłuszczu, że smażenie to głupota! 3.Jeść 4 posiłki - I śniadanie , II śniadanie, obiad, kolacja (najlepiej 4 godziny przed spaniem). 4.Podjadać między posiłkami można, ale najlepiej któryś z tych produktów - zapychaczy: 1.Marchewka 2.Kalafior 3.Cytrusy 4.Kiwi 5.Pomidory 6.Jabłka 7.Papryka 5.Czy jeść ziemniaki?1-2 ziemniaczki 1-3 razy w tygodniu nikomu nie zaszkodziły.W inne dni stosować kasze oraz ryż (najlepiej nieoczyszczony) 6.Chlebek?Można ale WYWALIĆ chleb biały z diety.Zastąpić chlebem z mąki z pełnego przemiału.Nie przekraczać liczby 3 kromek dziennie.Ja prawie nie jem chleba.Jem poprostu ziarna pszenicy, żyta itp. 7.Sól i pieprz?Sól absolutnie odrzucić!Zastąpić ją solą ziołową.Co do pieprzu to mozna czasem go dodać, ale po co skoro lepszy wg mnie jest pieprz ziołowy.Dla ostrości można dodawać chili (chyba, że ktoś ma chory ukł. pokarmowy).Zioła mile widziane. 8.Masło/margaryna?Nie polecam.Można chlebek posmarować oliwą z oliwek lub olejem lniany. 9.Orzechy?Są one kaloryczne jednak nie są takie tłuczące (IG 14). Szczególnie zdrowe są: 1.włoskie 2.nerkowce 3.brazylijskie 10.Co pić?Najlepiej ziołowe herbatki i wodę żródlaną czy mineralną.Kawę zastąpić Yerba Mate.Soki robić samemu.Czego nie pić?Słodzonego, gazowanego i soków owocowych ze sklepów spożywczych. 11.Słodycze?BARDZO RZADKO I TYLKO ROBIONE PRZEZ SIEBIE!!!! 12.Alkohol?Wino jest nawet wskazane w małych ilościach.Piwo można pić okazyjnie (no tak 1-2 na miesiąc), a wódki i innych mocnych już nie pić.Ja w ogóle nie piję. 13.Makarony?Tak, pod warunkiem, że zredukujemy kaloryczność potraw w tym dniu. 13.Co polecam? a)Chudy twarożek z olejem lnianym (budwigowy), odrobiną kefiru/maślanki + nerkowce (bez soli) + cebulka + pomidor.Doprawić pieprzę i solą ziołowymi. Wrzucić to do miksera i mamy BAJECZNE ŻARCIE! b)rolada z indyka z buraczkami

Gość z jakiej to strony
z jakiej to strony?

Gość Odtłuszczony
Drogie koleżanki wystarczy wpisać w google sól ziołowa i wyskoczy.Nie podam linków bo pomyślicie że ktoś mnie nasłał:D.Sól ziołowa zawiera zwykłą sół jodłowaną oraz dodatki ziołowe.Można ją znaleść w prawie każdym sklepie ze zdrową żywnością. Z jakiej to stronki?Z żadnej to skutek kilkuletnich doświadczeń.Wzrok poprawił, a i sprawność seksualna jak mówi moja żona jest 100X lepsza.:D

Gość Anjeczka20
Ja odżywiam się bardzo podobnie.Warto dodać, że nie jest to dieta tylko racjonalne odżywianie (na takim jedziu waga jest unormowana).Dlatego najpierw trzeba schudnąć.

Gość haneczka23
również polecam takie odżywianie.gwarancja że waga nie powróci!

Gość ale sól ziołowa
to SÓL z dodatkiem ziół( i najczęsciej z glutaminianem sodu ) , wiec albo solimy albo nie jezeli ktos mniej wiecej zna sie na ziołach , to mozna w ogóle odstawic sól w kuchni zastepiujac doprawianie potraw własnie odpowiednio dobranymi ziołami ( suszonymi , kótre sa mocniejsze, lub swiezymi )

Gość Odtłuszczony
Sól każdemu organizmowi jest potrzebna.Naprawde niewielkie ilości soli nie zaszkodzą.Oczywiście chodzi mi o sól bez glutaminianu sodu. Zapomniałem dodać, że Majonez i Cukier odstawić.Sosy majonezo-podobne można robić samemu (z zachowaniem DUŻEGO umiaru.Cukier można zastąpić słodzikiem (to że powoduje raka mózgu to BZDURY) lub miodem.Najlepiej to nauczyć się pić herbatę bez cukru.

Gość to jeszcze raz ja
Znalazłem u mnie w sklepie coś ciekawego - miesznanki ziołowe Fit UP! firmy Kamis.Ziółka są słonawe a zawierają bardzo nie wiele sodu (0,003g na łyżeczkę 3g tych ziółek).Zdam raport jak to się spisuje jak zamiennik soli!

Jestem pod opieką dietetyka od końca czerwca ( nie miałam nadwagi, po prostu jak każda kobieta dąze do "idealu" ;) ) Dieta skomponowana dla mnie jest bardzo podobna ale jest jedno "ale" - kurczaka ( gotowanego, pieczonego lub grilowanego) mam w jadłospisie niemal codziennie! Dodatkowo mam w diecie szynke i kabanosy drobiowe co 2 dni :) A na dietce chudne pieknie, juz 7 kg w dol :) Sol i przyprawy bez ograniczen, aczkolwiek staram sie nie solic. Oprocz tego wszystko sie zgadza - zero masla czy margaryny, dozwolony jeden ziemniak na 3 dni, chleb ciemny ( nie wiecej niz 3 male kromki) zero cukru, duzo wody i oczywiscie zadnego smazenia. Gratuluje spektakularnych efektow odchudzania! I rozsądnego do niego podejscia :)

Zamiast masełka można leciutko posmarować olejem z oliwek lub olejem lnianym lub też olejem lnianym.Bez słodyczy można żyć jeśli sobie uświadomisz, że batony, ciastka czy cukierki ze sklepu to w większości przemysłowe trucizny.Ja czasem robie sobie wafelki z własnoręcznie robioną czekoladą, ew. jakaś bita śmietana czy upiekę ciastka.Ale to bardzo rzadko bo jestem leniwy i za dużo z tym zachodu:P - lenistwo też ma swoje plusy.

Gość dzieki za rady
własnie chciałąm zapytac o slodycze jak robisz czekoldae? a wafelki wtedy ze sklepu? jakie jeszcze inne słodycze robisz? a ciastka bez cukru? czemu kurczaka nie?

Kurczak nie jest zły jednak indyk ma mniej tłuszczu i jest po prostu zdrowszy. Wafle kupuje z tym że te bardzo cieniutkie. Chcesz zrobić czekoladę? Weź: 1.Kakao 2.Cynamon 3.Banany i rodzynki (dużo słodkich owoców) 4.Olej zimnotłoczony (może być rzepakowy, najtańszy) 5.Kiwi (opcjonalnie) 6.Kaszę mannę lub mąkę ryżową. Wpierw zrób słodką papkę fruktozową z bananów i rodzynek posypanych gęsto cynamonem - 15 minut podgrzewania wyekstrakuje z nich fruktozę tak, że będą słodkie wręcz przesadnie. Potem dodaj kakao i olej (z olejem ostrożnie, a co do kakao to jego gorycz lekko złagodzi przesadną słodycz owoców). Jeśli to nadal za słodkie to dodaj kiwi - całość będzie bardziej kwaskowata. Wszystkie owoce oczywiście należy zmielić na papkę, oprócz kiwi, bo tych część można zostawić do udekorowania porcji. Całość można zagęścić kaszą manną lub mąką ryżową, w ilości zależnej od zdolności kucharza (czy nie za dużo wody naleje podczas procesu przyrządzania) i pożądanej konsystencji.

Gość fajny przepis na te czekolade
dzieki:)

Extra przepis na małe co nie co. Chudy twarożek (125 g) 6-8 łyżeczek oleju lnianego albo oliwy z oliwek 1 mały jogurt naturalny może też być kefir lub maślanka. 6 łyżek (zależy kto ile lubi) stołowe orzechów: IMHO najlepsze są brazylijskie lub nerkowce. dodać pół pomidora miksujemy 3-4 minuty przyprawić pieprzem i ziołami FIT UP! do twarogu, wymieszać i gotowe.

Gość assdadsd
O rany, współczuję. Jak przy chorobie i specjalnej diecie do końca zycia. Ja bym się chyba pocięła.

Chryste panie, a gdzie w tym wszystkim życie??? Dziękuję bardzo za taką dietę. W sumie schudłam, od najgrubszego momentu w moim życiu, 25 kilo. Nie jem chleba, ziemniaków, makaronu i okazjonalnie tylko ryż. Za to mięsa (nawet smażonego), ryb, jaj, na potęgę. Jestem szczupła, jem to co lubię, jestem zdrowa. Na diecie złożonej niemal wyłącznie z warzyw i owoców nie wytrzymałabym nawet tygodnia. Nie znoszę generalizowania. To, że taka dieta pomogła Tobie nie znaczy, że nadaje się dla wszystkich. Każdy z nas jest inny.

Gość CiemnaĆma
Po tak przyrządzonym twarożku moje podniebienie dostało orgazmu:P

Gość Akropolis girl
popieram cmę

Gość a gdzie w tym wszystkim
kiełbaska albo karczek z grilla ? Gdzie pizza? Gdzie sałatki ? Gdzie pyszna pomidorowa ? Gdzie ser żółty ?:O:O Gdzie mocno zakrapiane imprezki z wódką lub piwem ? Nie ma ? To ja dziękuję 🖐️ Wydaje mi się że najważniejszy w życiu jest umiar co do wszystkiego , jedzenia też ale w tym przypadku to poszło za bardzo w drugą stronę

Gość yqY
już bym wolała mieć nadwagę niż całe życie odżywiać się tak jak autor

-Grill i ser zółty jak najbardziej - przecież nigdzie nie napisałem, że nie! -Alkohol piję 1-2 w miesiącu w postaci piwa.Na imprezki z żoną chodzę reguralnie ale nie ciągnie mnie do picia wolę potańczyć. JAKA JEST RADOŚĆ W PICIU NA UMÓR?

Gość dzięki
bardzo mi się spodobała ta twoja niby dieta :) a mogę wiedzieć przez ile czasu tyle schudłeś i czy ćwiczyłeś?

Schudłem tyle przez 8 miesięcy ale na diecie dr. Budwig! A ćwiczenia były takie: rano - seks (30 minut) śniadanie po pracy spacer ok 45 minut obiad godzinka-dwie odpoczynku gimstastyka (20 minut) kolacja seks do upadłego i tak w kółko Żona była wniebowzięta.Jesteśmy młodzi (ja 23 lata a ona 20) i mam jeszcze siły sporo na takie gimnastyki.Żona schudła tylko 2kg (bo nie miała nic do zrzucenia) ale za to skórę ma jeszcze ładniejszą.

Gość NO TEN SEX
TO CHYBA NAPRAWDĘ JEST DOBRY NA CHUDNIĘCIE I JAKI PRZYJEMNY TYLKO SZKODA ŻE JA JESZCZE JESTEM PANIENKĄ ALE ZA 1,5 ROKU TEŻ BĘDE ĆWICZYĆ DO UPADŁEGO:)HAHA

Wielkie gratulacje:)... sadze ze jezeli ktos naprawde pragnie schudnac to zadna dieta w tym nie pomoze.Po prostu trzeba zaprzestac jesc kaloryczne produkty,a zaczac sie zdrowo odzywiać

Gość Pozazdrościć żonie mężusia
my zwykle mamy takich kanapowych spaślaków, którzy jak wychodzą na piwo to wracają na drugi dzień albo i gorzej...