Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochezmartwionaaaa

mialam podpisac u mowe o prrace w szkole

Polecane posty

Gość trochezmartwionaaaa

ale dzis sie dowiedzialam ze jeszcze nie sporzadzili umowy gdyz musza uzyskac zgode kuratora poniewaz nie mam pelnych kwalifikacji. boje sie ze ten kurator nie wyrazi takiej zgody. mial ktos podobn sytuacje?

Gość to trzeba było od razu
pisac, ze nie masz kwalifikacji a nie dopiero dzisiaj pracowałam kiedys w szkole, ucze angielskiego, potem zrezygnowałam, bo pracowalam w 3 jednoczesnie zamiast mnie zatrudnili studentke, tez obijalo sie o kuratora ale jest to problem beda szukac kogos z kwalifikacjami do konca ciebie wezma w ostatecznosci takze musisz poczekac do 1.09

Gość wirginiaaaaaaaaaa
a czego masz uczyc i ajkie masz teraz wyksztalcenie

Gość wiedzieli ze nie mam
kwalifikacji bo juz kiedys u nich pracowalam na zastepstwo i tez nie mialam pelnych kwalifikacji. mam uczyc angielskiego w 1-3. mowilijuz wczesniej ze nie majanikogo lae przeciez kuratorium moze kogos podeslac i to mnie martwi

Gość o jak mnie wkurzaja
te niedouczone co ucza anglika ale nie martw sie na pewno w tej dziurze nikogo nie znajda i bedziesz uczyc

Gość mial ktos podobna
sytuacje i kuratorium wyrazilo zgode?

Gość gruszkakula
Ja miałam podobną. Pracuję w przedszkolu jako psycholog. Kuzynka naraiła mi tę pracę w zeszłym roku, dosłownie tuż przed rozpoczęciem roku szkolnego. Była końcówka sierpnia, pani dyrektor poszukiwała kogoś pilnie, spodobałam się, ale - ponieważ jestem po psych. klinicznej - teoretycznie też nie miałam pełnych kwalifikacji, ponieważ nie zrobiłam nigdy kursu pedagogicznego, bez którego nie wolno pracować z dziećmi. Dyrce na mnie zależało, zobowiązałam się więc do uzupełnienia kwalifikacji najszybciej jak to możliwie i kuratorium wyraziło zgodę (chcieli kogoś od siebie przepchnąć, ale dyrekcja już mi "obiecała", a że jest porządna kobitka, zawalczyła o mnie). Kurs rozpoczęłam dwa miesiące później, obecnie już mam go za sobą. Ale jeśli dyrekcji niespecjalnie będzie zależeć, żeby Ciebie akurat zatrudnić, a kuratorium zaproponuje kogoś innego, może być problem.

Gość sekretarka mi mowila ze nikogo
nie maja ale boje sie ze kuratorium kogos podesle

Gość i ktos mi mowil ze szkola musi
miec jakies zawiadczenie z pup ze nie ma bezrobotnych w tym kierunku ale nie wiem czy to prawda

Gość gruszkakula
W moim przypadku decyzja należała do dyrekcji, tak że trudno zawyrokować, jakie masz szanse. Czy są to kwalifikacje, które możesz uzyskać w wyniku, powiedzmy, półrocznego kursu? Czy dużo będzie Cię to kosztować?

Gość musze zrobic certyfikat
a to moge uczynic dopiero na wiosne

Gość dyrektor jest raczej na tak
tylko mowila mi ze w takiej sytuacji wymagana jest zgoda kuratora

Gość gruszkakula
Naprawdę nie umiem pomóc. Być może, jeśli w umowie zobowiążesz się do uzupełnienia kwalifikacji, i dyrekcji będzie się chciało o Ciebie zawalczyć, masz szansę na tę pracę. Nie wszystko zależy od kuratorium, bądź dobrej myśli.

Gość AUTORKOA MASZ LICENCJAT

Gość mam mgr ale z innego
kierunku bo z pedagogiki op-wychowawczej. dodam ze kiedys majac takie same kwalifikacje pracowalam w tej szkole ale to bylo na zastepstwo i kuratorium wyrazilo zgode. no ale to byla troche inna sytuacja bo pilnie poszukiwali kogs od 2 smestru i nie bylo czasu na szukanie kogos innego

Gość AUTORKO JAJA SE ROBISZ
JAK MOZESZ UCZYC ANGLIKA W SZKOLE NIE MAJAC STUDIÓW Z TEGO? ZNASZ ANGIELSKI W OGÓLE??MASZ JAKIS KURS?

Gość mam studia podyplomowe
nauczanie angielskiego w edukacji wczesnoszkolnej

Gość jestem zalamana
bo szkola dala ogloszenie do pup ze chce zatrudnic nauczyciela angielskiego z pelnymi kwalifikacjami i musi to byc osoba zarejestrowana w pup. na pewno sie taka znajdzie i nici z mojej pracy :-(

Gość jestem zalamana
myslicie ze beda jacys anglisci zarejestrowani w pup jako bezrobotni? dodam ze do tej szkoly w ktorej mialam szanse pracowac nikt wczesniej nie przyszedl z cv

Gość jestem zalamana
:-(

Gość jestem zalamana
moze ktos mial podobna sytuacje?

Gość truskaweczka.hala
oczywiście z anglistami od wielu lat jest problem...Generalnie dyrektorka dobrze robi ,że nie wysyła jeszcze do kuratorium o zgodę na zatrudnnienie bez kwalifikacji , bo kuratorzy wydają taką zgodę z zasady w pierwszych dniach września,jako że dyrektorzy powinni najpierw zrobić wszystko aby tego z kwalifikacjami znaleźć...jak nie znajda , to piszą np 31 sierpnia o zgodę , i wtedy zwykle ja dostają pod warunkiem uzupełnienia i tylko na 1 rok .Więc i tak niewielkie szanse że sie utrzymasz...Natomiast żeby kuratorium przysyłało do praccy anglistę...nie słyszałam...

Gość truskaweczka.hala
a jakie masz w ogóle kwalifikacje???

Gość truskaweczka.hala
a jak dyrektor napisze o zgodę np. w połowie sierpnia to figa z makiem...

Gość truskaweczka.hala
i wtedy to już w ogóle jesteś skreślona