Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda171111

Mam 17 lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość mloda171111

Mam 17 lat za miesiąc obchodzę 18-ste urodziny i jestem w 3 msc ciąży . Wiele osób myśli że tak młode dziewczyny nie wiedzą z jakimi obowiązkami i z jaką odpowiedzialnością się to wiąże ... Jeszcze inni myślą że to po prostu wstyd że tak młoda dziewczyna jest w ciąży . Głównie starsze kobiety od nich sądzą że tak właśnie jest... Że nastolatka nic nie wie o prawdziwym życiu i nie poradzi sobie z macierzyństwem bo to ' z wiekiem przychodzi' .Nie prawda ! Wiele jest dziewczyn w ciąży lub są już matkami w tak młodym wieku jak 15-18 lat i dają sobie radę jak mogą . Nie sądzę też że rozumem kieruje wiek ... Jest wiele osób które mają po 20-parę lat , a są bardziej niedojrzali niż osoby mające 'naście' lat. Ten temat poświęcony jest dla dziewczyn które są w ciąży będąc jeszcze młodymi , dla niektórych 'za młodymi'. Moim zdaniem mimo wszystko warto być w ciąży mając 'naście' lat niż nie być w ciąży w ogóle ... Dziecko to przecież dar od Boga , Bóg nie sugeruje się wiekiem i daje dziecko bez względu na wszystko więc dlaczego my mamy uwzględniać to czego Bóg na względzie nie miał ? Właśnie ... Kobieta w każdym wieku z ciąży cieszyć się powinna bez względu na wszystko , przecież to nowe życie ! Nie można krytykować tego co się stało , nawet jeśli stało się za wcześnie...

Gość mloda171111
Młoda nie znaczy gorsza !

chcialas miec dziecko to je bedziesz miala, ja ci po prostu gratuluje :) twoj wiek mnie nie interesuje!

16-17 latki w ciąży (w twoim wypadku juz praktycznie 18 latka) nie wzbudzaja juz takiego zainteresowania bo jest ich pełno. Teraz na czasie sa 13latki:)

w czasach jakie nastały jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że ledwo będziesz wiązała koniec z końcem i tu nie chodzi tylko o rzeczy materialne ale też o wiele innych... Dla mnie osobiście 17nastka w ciąży to zwyczajna "dziecinada" wpapaj sobie co chcesz, ale o życiu wiesz naprawdę niewiele.

Gość negresco
Bóg Ci dał dziecko? To było niepokalane poczęcie czy jak?:D:D:classic_cool:

Gość lkjkjhkjhkjhlkjkljkljkl
Hej nie przejmuj się, ja dowiedziałam się że jestem w ciąży miesiąc po 18 urodzinach. Mama zostałam mając niespełna 19 lat, mój wtedy jeszcze chłopak miał 21. Fakt, pomogli nam rodzice, zwłaszcza moi, ale dziś mam 26 lat, 7- letnią wspaniałą córkę oraz drugą dziewczynkę 2,5 letnią. Ślub wzieliśmy jak 3 miesiące po urodzeniu starszej córki, nie mówię że zawsze było super ale jakoś żyjemy i całkiem nieźle dajemy sobie radę, także głowa do góry wszystko napewno się ułoży

Gość mloda171111
negresco- nie rozumiesz o co mi chodzi

Gość Ja ty jesteś
szczęśliwa to wszystko ok :) Nie przejmuj się innymi.Przynajmniej będziesz młodą mamą i będziesz mogła się z dzieckiem zaprzyjaźnić.Gratuluję

Gość A ty wyżej co
się śmiejesz z autorki.Ma rację, bo nieraz taka suka niby dorosła traktuje dziecko gorzej niż psa! A nastolatka nieraz potrafi bardziej zająć się dzieckiem.Znam takie i takie więc wiem.A ty pierdol stara dupo tylko do pracy, a nie kurwa kawkę pijesz i na kafe pierdoły piszesz i jeszcze kasę dostajesz.

Gość kawa z mlekiem..
pojebane .... wyzywajcie się dalej będę miała z czego się pośmiać :D

Gość do a ty wyzej co
nastepna kretynka co wpadla za mlodu ? :D trzeba bylo myslec glowa a nie macica to bys ze zycia nie zmarnowala, idiotko

Gość mloda171111
uwielbiam to stwierdzenie- Czy Twoim zdaniem najważniejsze jest by żeby mieć dziecko trzeba mieć już swój dom, męża, pracę i ogólnie wszystko musi być dopięte na ostatni guzik żeby się ułożyło ? Nie nie mam pracy nie mam i własnego domu , ale mam rodziców i chłopaka którzy mi pomogą , będę mieszkała póki co w domu w którym dorastałam i to mi w zupełności wystarczy . Do szczęścia wiele nie trzeba...

Gość większość
młodych gówniar myśli, że są super cacyy zajebiste i potrafią się ekstra dziećmi zajmować :D ja wiem, jeszcze pewnie ciągnie do laleczek baby born itd :D:D rodzą dzieci przed 20 sponsorują rodzice a mąż/ partner zapierdala od rana do wieczora na to wszystko a potem przed 30 zwykle wychodzą takie zdrady, znudzenie życiem itd ... nie trzeba nic więcej dopisywać ;)

nie ma sie co przejmowac tymi starymi lampucerami ktore maja wszystko a dzieci nie a mowia ze wszystko o zyciu wiedza.ja tez maialm 19 lat jak urodzilam corke i jestem szczesliwa ze ja mam i jakos sobie radizmy z mezem.moje gratulaje i niech malenstwo rosnie i sie ma dobrze :)

Gość no oczywiscie
rodzice sie zajma dzieckiem a facet bedzie zapierdalal, a panienka bedzie na kafe sie chwalic jaka to ona cudowna, odpowiedzialna matka jest :D

jak jesteś szczęśliwa ty na swoim miejscu - to ok. ale jak dla mnie za daleko wybiegasz w temacie z "darami" od Boga... powiedz jak to jest z nastolatkami (o nich w temacie), będącymi w ciąży "z gwałtu" (wiesz chyba że takie rzeczy się zdażają.....często na dyskotekach....). to wszystko jest wtedy okupione ogromnym bólem fizycznym i raną w psychice do końca życia..... a gdzie wtedy był twój Bóg??? rozdawał dzieci nastolatkom?

Po co dziewczyne krytykujecie? za to ze potrafi byc odpowiedzialna? ze pragnie kochac wlasne dziecko? a czy rodzice beda jej pomagac to ich sprawa chca pomoga.to ich dobra wola a nie wasza ktorzy tylko krytykowac potrafia.

Gość bnhgjkiu
Po co dziewczyne krytykujecie? za to ze potrafi byc odpowiedzialna? o tak, cudowny przyklad odpowiedzialnosci, swietny wzor dla 12-13 latek :D zrobic sobie dziecko nie majac pracy, domu ani zadnych srodkow na zycie, wez sie puknij w ta blond glowke zanim cos napiszesz :D

A twoje dziecko było planowane czy wpadka?bo nie sądze zeby dziewczyna w twoim wieku planowała ciąże?co na to twoi rdzice? wies pisałas ze nie trzeba miec domu pray itp aby utrzymac dziecko ze będziesz mieszkała u rodziców i oni wam pomogą coż za głupie myslenie owszem pomogą bo nie mają wyjscia ty je wychowasz tzn twoi rodzice bo ty będziesz miała co innego w głwowie i pozniej mozesz zakładac takie topiki jak ten ze nie ma zanczenia wiek-owszem nie ma dla ciebie bo ty na to dziecko nie wyłozysz złotówki no bo skąd masz ją miec... przykre to jest....

Gość mloda171111
Jeśli wierzysz w Boga to rozumiesz o co mi chodzi , to on stworzył ludzi my sami siebie nie stworzyliśmy on też miał w tym jakiś udział ... To on wszystkim kieruje...

Gość A co ma rodzić jako
stara dupa.Jakby napisała, że jest w ciąży i chce usunąć to dopiero byście ją zjechały głupie pindy