Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda171111

Mam 17 lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość Właśnie lepiej
Właśnie tak ... :D Szczególnie jak nadmiernie się opalasz, palisz i nie nawilżasz skóry za wczasu lub odżywiasz się nieracjonalnie wszystko wpływa na stan naszej skóry....

Gość jenniferka8787
cosmodziewczyna89 jestes glupia zazdrosna pinda tak mam male mieszkanie 48 metrow moje a ty zapewne siedzisz u starych i na nich pasozytujesz !!! .Ni jedna chcialabym miec w moim wieku tyle co ja mam ,a domek sie buduje na lato przyszlego orku bede juz wnim mieszkac:) wiec kochana ty pewnie za 10 lat nie bedziesz tego miala .lepszego zycia nie moglam sobie wymarzyc dalekie podroze ,ciagle mloda mama:) i za kilka lat prawie dorosle dziecko:)

Gość mloda171111
Ja już lecę .Dziękuję za wasze opinie nawet te krytyczne ... Pa

Gość jenniferka8787
mloda nie przejmuj sie one pewnie sa zdesperowane ze nikt ich nie chce;_

Gość no a pozniej
własnie takie młode "doświdczone" mamusie zakładaja takie topiki jakich tu na kafe wiele pt"moje dziecko się dusi co mam robic?czekac?a moze jednak pojsc do lekarza?? teraz jest juz po ptokach moim zdaniem tu już nie chodzi o sam fakt o to ze jest w ciązy i urodzi dziecko tylko o to ze ona nie będzie z takimi warunkami wstanie sama go wychowac i jest zbyt pewna tego ze pomogą jej rodzice i ze ten chłopak z nia będzie ze sytuacja go nie przerośnie otóz jak wiesz niczego w zyciu nie mozna byc pewnym na 100 % przynajmniej ja nie jestesm i nigdy nie będe zycze ci obyś nigdy nie musiała zakładac topiku pt"jestem samotna matką w dodatku amm 18 lat :( ja jestem "katoliczką" ale w zyciu nie raz nie dwa Pan Bóg mnie zawiódł w tym momencie kiedy an niego liczyłam najbardziej więc ja nie mogę pwoiedziec ze duzo mu zawdzięczam i jedyne o co go proszę to o zdrowie dla mojej rodziny całej :) a twoje posty o Bogu są iście mocherowe co mnie dziwi w tak młodym wieku i słusznie ktoś napisał ze skoro jestes tak wieżącą osobą czemu zrobiłas sobie dziecko przed ślubem??skoro to była wpadka tez powinnas miec pretensje do Pana Boga ze cię zawiódł a nie mowic ze było to darem od Niego... zycze ci powodzenia

Gość jenniferka dorwala bogatego
chlopa i mysli ze pana boga za nogi zlapala, placz tylko bedzie jak on kopnie w dupe takiego pasozyta jak ona :O dziecko drogie autorko- poucz sie biologii zamiast nozki rozkladac jesli nie widzisz zadnej roznicy miedzy zabiciem 5 letniego dziecka a usunieciem zlepka dzielacych sie komorek :O a poza tym ciekawi mnie jedno, skoro jests taka szczesliwa i pewna ze sobie poradzisz (choc to nie ty sobie poradzisz ale twoi rodzice i chlopak) i tak sie cieszysz to po co zakladasz durne topiki? czyzbys potrzebowala pocieszenia innych podobnych tobie bo jednak nie jestes az tak szczesliwa? w kolko powtarzasz to samo, nic do ciebie nie dociera, bredzisz jak nawidzona te same bzdury, ignorujac glosy krytyki zupelnie jakbys sama siebie chciala przekonac do tego "daru" :P :P

Gość jenniferka8787
do jenniferka dorwala bogatego poznalam go jak byl biedna naucz sie czytac zaistna idiotko ,zal mi cie bo ciebie nawet zul z ulicy nie chce;)

Gość Tez mialam 17lat
i urodzilam syna,chodzilam do liceum,pomagali mi rodzice,uwazalam ze pozzeralam wszystkie rozumy,jestem dorosla i potrafie byc matka:) Dzis mam 32lata,uwazam ze do tego by byc matka nie wystarczy przekonanie o tym i dojrzalosc fizyczna potrzebna do rozmnozenia sie,najgorszym dla nastolatki jest zbyt szybkie dojrzewanie spowodowane ciaza i rodzicielstwem.Na wszystko przychodzi czas-niby proste,a jakie prawdziwe.Dojdziecie do tego z czasem.Mam zal do rodzicow o to ze bedac wyksztalconymi ludzmi o szerokim swiatopogladzie,mieli tak zasciankowe podejscie do antykoncepcji i aborcji,straszac ogniem piekielnym i stosujac terror psychiczny,zrobili sobie dobrze moim kosztem.

Gość salllly
nie bierz do glowy tych beznadziejnych komentarzy, zycze Ci aby dzidzius byl zdrowy widac ze jestes madra dziewczyna z tego co piszesz, powodzenia :)

wiecie ja nie rozumniem dlaczego ciagle sa krytykowane mlode matki. moze mi to ktos w koncu wytlumaczy? sama jestem matka,mloda bo mam 20 lat i nie uwazam sie ze jakas nieodpowiedzialna zolze...moje dziecko nie bylo tez wpadka. ciezko pracowalismy na to co mamy. oboje! nikt nam nie pomagal. a i MOJA MAMA ZOSTALA BABCIA W WIEKU 39 LAT :D i bardzo jest z ego dumna.

Gość jenniferka dorwala bogatego
te filmy to moherowym beretom i niewyksztalconym biedaczkom mozesz wciskac :) na mnie nie robia one wrazenia oprocz obrzydzenia- jak kazdy zabieg medyczny, dobrze wiem jak wyglada aborcja moze zaplacz nad kazdym biednym dzieciaczkiem ktory umarl wraz z kazdym plemnikiem?

"jestes glupia zazdrosna pinda" -dlaczego wyzywasz mnie od głupiej pindy? Dlatego ze napisalam ze masz małe mieszkanie? To nie moja wina. "a ty zapewne siedzisz u starych" -tak, mieszkam w moim rodzinnym domu (moze ty do swoich zwracasz sie "starzy",ale to juz o tobie swiadczy). Mieszkam, bo nigdzie nie musiałam sie wyprowadzac. Mam 20 lat, studiuje, nie zrobiłam sobie dziecka w wieku 19 lat. "i na nich pasozytujesz" -Tak nie do konca. Zyje nam sie nie za bogato. Na własne wydatki mam 300zł renty rodzinnej oraz 300zł stypendium socjalnego z uczelni, które wystarcza na pokrycie kosztów mieskzania i rachunków. Dodatkowo teraz we akacje pracuje sprzatajac i odkladam kazda złotówke, bo móc kupic sobie samochod. "Nie jedna chcialabym miec w moim wieku tyle co ja mam" -pewnei tak, ale powiedz jaki jest w tym twoj wkład? Czym ty sie szczycisz? Ze twoj mąż zapierdala od switu do nocy, a ty w tym czasie lezysz i pachniesz? "wiec kochana ty pewnie za 10 lat nie bedziesz tego miala" -a niby skad ty to wiesz? Sama napisałas ze twoj mąż jak go poznałas był biedakiem. "lepszego zycia nie moglam sobie wymarzyc dalekie podroze ,ciagle mloda mama i za kilka lat prawie dorosle dziecko" -tak samo prawie dorosłe jak ty kiedy je rodziłas. Chyba ci kasa uderzyła do łba. To ty jestes pasozytem,a nie ja. Jeszcze sie kiedys od ciebie los odwroci. Nigdy nie jest całe zycie tak kolorowo. Egoistko i zadufana w sobie bogaczko.

Gość jeniferka dorwala bogatego
zreszta , nie jest to temat o aborcji, ciekawi mnie tylko dlaczego autorka nie zastosowala antykoncepcji "po" ? przeciez od razu powinanbiec do ginekologa jak zawiodla prezerwatywa

Gość jeniferka dorwala bogatego
"lepszego zycia nie moglam sobie wymarzyc dalekie podroze ,ciagle mloda mama i za kilka lat prawie dorosle dziecko" omg, jakie priorytety zyciowe- urodzic najwczesniej bachora, a potem podrozowac na koszt meza, takiego pustego pasozyta na kafe jeszcze nie bylo

Gość kama1291
Może dowiedziała się dopiero niedawno o ciąży lub w zasadzie w późniejszym okresie gdy już nie mogła wziąć tabletki "po" ponieważ taką tabletkę nierze się do 48 godzin od ewentualnego poczęcia , a ona mogła przecież dopiero w drugim msc o ciąży się dowiedzieć nic nie wiadomo ...

Gość kama1291
więc było za późno ... może obydwoje nie wiedzieli że prezerwatywa zawiodła ? Mogła dawać wrażenie przecież skutecznej , a tak naprawdę mogła być przedziurawiona ... Malutkiej dziurki zrobionej np. celowo szpilką nie zauważysz... Są różne opcje tej sytuacji . A co do tego filmiku naprawdę smutny...

Gość waopfa
Wybacz, ale jednak wole mieć takie życie za 10 lat. Mam wrażenie, że założyłaś ten temat po to, by zintegrowały się z Tobą takie młode mamusie jak Ty i powiedziały Ci " nie martw się, wszystko będzie dobrze". Oczekujesz na poparcie społeczeństwa przez mówienie, że wcale nic się nie stało, że jesteś taka dojrzała do tego by w wieku 18 lat zostać mamą ?! Chyba chcesz sobie wmówić to szczęście. I przestań z tymi hasłami o Bogu, bo on nic w tym nie "mieszał".

Gość waopfa
Cudżycia1 ! Tak, najlepiej urodzić dziecko w wieku 18 lat. Wyjść za mąż za ojca dziecka. Przeżyć z nim do 30. Znaleźć nowego bo "przecież jestem piękna i młoda jeszcze" i szaleć przez kolejne 10 lat do 40, a później to już pewnie bujany fotel czeka i kłębek wełny. Ciekawe życie sobie wymyśliłaś. Powodzenia Ci życzę w realizowaniu swojego "genialnego" schematu życiowego. ;]

Gość mloda171111
Dziewczyny nie kłućcie się .Ja po prostu chciałam żeby starsze od nas kobiety nie krytykowały tak bardzo tego że jesteśmy w ciąży wcześniej niż były lub będą one... Nie chciałam szukać tutaj sobie koleżanki w podobnym wieku i w podobnej sytuacji żeby mnie wspierała i mówiła że "wszystko się ułoży.." Nie tego oczekuje .

Gość a czego oczekujesz
?????????????????

Gość mloda171111
Od was tutaj piszących mało co oczekuję....

Gość a czego oczekujesz
więc złóż temat do usunięcia - bo to wszystko jest pozbawione sensu.

Gość mloda171111
To się nie udzielaj to odzyska sens ... Ty piszesz bez sensu i zadajesz po j***ne pytania ;/

Gość mama małej niunieczki
ja zaszłam w ciąże mając 26 lat. Niby sporo, wiecej niz autorka tematu. Ale moje życie było wówczas mocno skomplikowane. Byłam w trakcie rozwodu, w ciaże zaszłam z mężczyzną z którym slubu nie miałam. Po urodzeniu dziecka musiałam założyć sprawe w sądzie o uniewaznienie ojcostwa mojego eks męża. Sytuacja naprawde nie do pozazdroszczenia. Więc wiek naprawde nie jest wytycznym tego czy jest już czas na dziecko czy nie. Moja kuzynka urodziła w wieku 17 lat i świetnie sobie radzi. Wiele 30 mogło by jej pozazdrościc madrego podejscia do dziecka. Urodziła, kończy szkołe, dorywczo pracuje, ojciec dziecka również pracuje w weekendy, starcza im na dziecko.

Gość mloda171111
Ja też sądzę żę wszystko się ułoży:) miejmy nadzieję :D

tak w sumie całego wątku nie przesledziłam, ale nie rozumiem jednej kwestii. Laska jest w ciaży, wprawdzie wiek młody, no ale czy ona ma teraz nie wiem... pociąć się??? siąść i płakać??? myśleć o skrobance??? No nie wiem, cieszy się dziewczyna, to chyba prawidłowy odruch przyszłej matki tak??? No stallo się i co teraz, no myśli jak to wszystko poukładac, to chyba normalne. Nie bardzo rozumiem czego oczekujecie od autorki.

Gość mloda171111
No ja się cieszę przecież to nowe życie :D

Gość zrozumiesz jak dorosniesz
Kolezanki 19 z rocznym malenstwem rowniez ,zeby trzezwym dojrzalym okiem spojrzec i zobaczyc ile sie stracilo trzeba osiagnac pewien wiek.Bedziesz po 30 to sama zobaczysz,wiadomo ze nie bedziesz plakala nad rozlanym mlekiem,ale poprostu bedzie ci siebie samej zal.Cale szczescie ze teraz tego nie widzisz,bo w tej chwili potrzebna jest ci ta naiwnosc i optymizm,zeby cieszyc sie kazdym nadchodzacym dniem,i z radoscia spelniac swoja powinnosc.

Gość BUNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
. CZYTAM TEN TOPIK OD DŁUZSZEGO CZASU I MOŻE I JA SIĘ WYPOWIEM , NIE JESTEM JUŻ MŁODĄ MAMUSIĄ DOBIJAM 40 I MAM 2 DZIECI (15 LAT , 13 LAT ) JAKO JUZ OSOBA STARSZA NIE POTEPIAM MŁODYCH MATEK A WRĘCZ JE PODZIWIAM ŻE ZAMIAST JAK TO SIE MÓWI KOZYSTAĆ Z MŁODOŚCI WYBRAŁY MACIERZYŃSTWO . WIDAĆ ŻE ZAŁOZYCIELKA TOPIKU JEST BARDZO DOJRZAŁA JAK NA SWÓJ WIEK I WIE CZEGO CHCE . CZYTAM TEN TOPIK OD DŁUZSZEGO CZASU I MOŻE I JA SIĘ WYPOWIEM , NIE JESTEM JUŻ MŁODĄ MAMUSIĄ DOBIJAM 40 I MAM 2 DZIECI (15 LAT , 13 LAT ) JAKO JUZ OSOBA STARSZA NIE POTEPIAM MŁODYCH MATEK A WRĘCZ JE PODZIWIAM ŻE ZAMIAST JAK TO SIE MÓWI KOZYSTAĆ Z MŁODOŚCI WYBRAŁY MACIERZYŃSTWO . WIDAĆ ŻE ZAŁOZYCIELKA TOPIKU JEST BARDZO DOJRZAŁA JAK NA SWÓJ WIEK I WIE CZEGO CHCE .