Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz

problemy z tarczyca!pomocy!!!

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz

odpewnego czasu mam problemy z przelykaniem...nie to zeby mnie to bolalo ...ale np jak usiade zgarbiona to poprostu wydaje dziwny odglos przy przelykaniu....to takie uczucie jakbym poprostu nie miala juz tam w gardle miejsca...zrobilam badanie na hormony i z nimi wszystko ok....lekarka da;a mi teraz skierowanie na usg gardla....ponoc jest mozliwosc ze tarczyca pracuje normalnie mimo ze rosnie...tak w srodku....mialyscie tak kiedys?? czy na to juz tylko operacja moze pomoc??bo jutro to usg i troche sie denerwuje....

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz
naprawde nikt?!?

Gość zuzkaaaa___________
tarczyca może się powiększyć, mimo że wyniki hormonów tarczycy są dobre tak się dzieje z wielu powodów, to może być jakaś choroba tarczycy, albo guzki (zwykle są niegroźne) albo na przykład niedobór jodu w diecie (ale samodzielnie jodu brać nie wolno, bo przy niektórych chorobach tarczycy jest zabroniony, najpierw trzeba sprawdzić, co się dzieje) bardzo często takie objawy jak opisujesz są objawem nerwicy, więc jeżeli na usg nic się nie pojawi i lekarz nie będzie miał innych pomysłów, to gorąco radzę wizytę u psychologa