Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 40 latka ......

40 latka gdzie szukać pracy

Polecane posty

Gość realny Zbyszek
Taka wlasnie jest odpowiedz Emilo jak Twoja inteligencja czyli zerowa ,poziom szkoly podstawowej i nie za bardzo wiem co Ty tu robisz na tym forum bo chyba nikomu jeszcze nie pomogles domniemywam ,malo tego Twoj poziom dyskusji jest zenujacy ,nie tylko jak widze sloma z butow wystaje ale takze z majtek,moze podnieca Cie wyzywanie i znizanie sie do takiego poziomu,sa rozne zboczenia Twoje wydaje sie po prostu wiesniackie a jesli chciales zablysnac to blysnales kultura osobista ,wiedza ,rozwaga.Typowy zawistny z Ciebie Polaczek ,ktory nie ma nic do zaoferowania ,procz pustego lba w ktory porzadniej sie puknij niz poprzednij razem ,moze pomoze a jak nie to specjalista sie klania

To słabo ci idą te domysły ty gruby, łysiejący prawiczku z małym fjutkiem i próchnicą na zębach. W realu żadna nie chce nawet splunąć w twoją stronę, więc desperacko musisz szukać szczęścia w sieci. I jeszcze podpisujesz się "realny Zbyszek" :D Jesteś totalnie pokręcony, twoje marzenia są najbardziej nierealne. Zacznij się leczyć zboczony zwyrolu, bo jeszcze zrobisz komuś krzywdę. Wróć do trzepania swego malutkiego kapucynka przy fotach p****lasek. Tu przynajmniej nikt nie będzie zagrożony. No chyba, że podłoga i ściany :D

Gość gość
Polecam sprawdzić Kasę Stefczyka, moja znajoma w podobnym wieku ostatnio została przyjęta i nie było żadnego problemu.

Gość gość
generalnie pracy też trzeba umieć szukać, taka prawda, ja sama sobie zupełnie nie umiałam poradzić, wcześniej nie pracowałam, prowadziłam dom i szukanie pracy okazało się wyzwaniem, na szczęście trafiłam na http://kobietapracujaca.eu/ i zarówno porady ze strony jak i szkolenie bardzo mi pomogło i w końcu znalazłam pracę o jakiej marzyłam

Gość psifryzjer
Może jak już ktoś nie może znaleźć pracy na wyższych stanowiskach, w biurach, to polecam pójść do pracy jako psi fryzjer, albo otworzyć taki salon, w dzisiejszych czasach psy typu york, są bardzo popularne, co za tym idzie, zapotrzebowanie na takich fryzjerów jest wysokie, proszę przeczytać http://piotriwacz.pl/jestem-fryzjerem-dla-psow/

Gość gość
dziewczyno, trochę odwagi i wiary w siebie! Poszukaj na portalach z pracą, np. Most Wanted! Pracuj.pl GoWork.pl :) tam sa tylko sprawdzone oferty, więc masz gwarancję, że nie wpakujesz się na mine...

Gość Happy Seniors24
Happy Seniors24 zaprasza do współpracy osoby znające język niemiecki w stopniu co najmniej podstawowym i posiadające doświadczenie w opiece nad osobami starszymi (np. członkami rodziny). Dysponujemy różnymi ofertami pracy w Niemczech w charakterze opiekunki/opiekuna osób starszych. Oferujemy: - atrakcyjne wynagrodzenie - legalne zatrudnienie (opłacamy wszystkie składki) - organizację i pokrycie kosztów przejazdu w dwie strony - opiekę koordynatorów w trakcie pobytu w Niemczech - sprawdzone miejsca pracy Wszystkie zainteresowane osoby zapraszamy do kontaktu mailowego (rekrutacja@happyseniors24.pl) lub telefonicznego (602 777 237).

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://www.gowork.pl/praca/gdansk;l W całej Polce jest mnóstwo etatów, nie ma problemów z zatrudnieniem i ogólnie sytuacja wygląda zdecydowanie lepiej. Zatem jeśli tylko zależy wam na pracy, to ją dostaniecie. Kwestia jedynie warunków. Bo ogólnie z etatami nie ma problemów.

jak możesz sobie pozwolić to polecam Ci pracę opiekunki osób starszych w niemczech. Ja wyjeżdżam już jakiś czas, jestem po 50-tce i chwalę sobie taką pracę. Wyjeżdżam na kilka tygodni, a zarobione pieniądze starczają mi na to żeby 2 miesiące się utrzymać i rozpieszczać wnuki :) możesz sprawdzić sobie tutaj http://mycare24.pl/oferty-pracy

Gość gość
Na przykładzie nawet takiego niewielkiego Lublina - https://www.gowork.pl/praca/lublin;l Chyba zdecydowanie widać, że pracy jest bardzo dużo, prawda? Jest co robić, wakatów nie brakuje, dobry moment na zmianę miejsca zatrudnienia, tak więc pozostaje kwestia wykorzystania tych okazji.

Gość gość
Ja mam 35 lat i też mam problem ze znalezieniem pracy.Trafiłam przed chwilą na stronę pracuj-online com i zastanawiam się nad pracą zdalna...co wy na to?pracował z was ktoś kiedyś?

Gość gość
Ja mam 38 lat i pracuje zdalnie od 10

Gość gość
Ja byłabym zainteresowana pracą zdolną proszę o więcej informacji

Gość gość
Dziewczyny a co lepsze praca w sklepie na kasie czy w hotelu 4* jako pokojowa? Mam 40 lat doświadczenie w handlu. Teraz chce wrócic do pracy po wychowawczym i tylko takie oferty.Do odzieżowego juz jestem za" stara" wysyłam cv i zero odzewu . Zostaje sklep praca zmianowa w godz.7 do 21 i hotel godz 8-16 . Ale jako pokojowa nigdy nie pracowałam boje sie ze sobie nie poradzę.

Gość gość
Dasz radę. Ja po 10 latach prowadzenia działalności pracowałam jako asystentka protetyka słuchu, teraz jako konsultant na infolini. Szukam czegoś co mi da satysfakcję i pieniądze. Uwierz mi, dasz radę. Napomknę, że w tym roku kończę 40 i walczę, mam lepsze i gorsze dni ale grunt to nie poddawać się.

Gość gość
Tylko ze pokojowa to praca fizyczna .niestety bardzo cięzka

Gość gość
Jestem zalamana, jak autorka, choc u niej juz sie moglo przez te lata zmienic... swietna uczelnia, ciezkie studia i znajomosc jezykow zdaja sie w ogole nie miec znaczenia :O to jest jakis koszmar, szukam juz od kilku miesiecy. Ogrom pracownikow to sa ci "zasiedziali", od trzydziestu lat na jednym stanowisku, tylko z matura i sa nie do ruszenia... wyksztalceni i znajacy jezyki nie maja z tymi zasiedzialymi najmniejszych szans. Na staz tez chol/ernie ciezko sie dostac, bo wszedzie boja sie takiego stazysty potem zatrudnic. Juz sie nie dziwie wyksztalconym osobom, ktore siedza na kasach w sklepach. Kazdy czlowiek w pewnym momencie ma juz dosc. Jak sie nikogo nie ma w rodzinie, to mozna sobie szukac i szukac, bo juz nawet znajomosci to za malo.

Gość gość
Nie łam się. Ja znalazłam bez znajomosci. A mam 38 lat. Może to nie jakieś super oferty ale prace szukam od 10 dni do miesiąca. Wystarczy zmienić CV i zachowanie na rozmowie kwal. Pełno info jest w sieci za darmo. Wystarczy poszukać a ja to zrobilam

Gość gość
Ale Ty jestes o 13 lat starsza ode mnie. Masz juz jakies doswiadczenie, ja jestem chyba w grupie spolecznej najgorszej pod tym wzgledem, bo swiezo po studiach, zero doswiadczenia oprocz kilku miesiecy praktyk, a jak juz je chce zdobyc na stazu, to boja sie pozniejszego zatrudnienia i nie chca stazystow. Ja na rozmowie wiem jak sie zachowac i zawsze sie odnajduje, po prostu nigdzie nie ma wolnych wakatow dla osob bez oswiadczenia i tyle.

Gość gość
To musisz tak opisać swoje umiejętności by pokazywały ze się do tej pracy nadajesz. Poszukaj info jak pisać CV jak się nie ma doświadczenia. To prawda, ze mam doświadczenie, ale 3x po 30 zmieniałam prace na taka w której doświadczenia nie miałam.

Gość gość
Ale ja juz mam poprawnie napisane cv, przeciez napisalam, ze szukam od kilku miesiecy. Rozeslalam w rozne miejsca i zawsze jest takie samo gadanie- beda sie kontaktowac. Myslisz, ze ja nie przerabialam poradnikow, jak pisac cv i jak sie zachowywac na rozmowach? Prosze, nie rob ze mnie ignorantki.

Gość Anna_40
Dla osób ze znajomością niemieckiego fajną opcją jest wyjazd na kilka tygodni do Niemiec jako opiekunka seniora. Można zarobić od 1000 do 1700 euro na rękę miesięcznie, a w trakcie zlecenia zapewnione jest darmowe zakwaterowanie i wyżywienie. Za podróż płaci rodzina podopiecznego, więc całe zarobione pieniądze zostają w kieszeni :) Polecam firmę Hausengel https://www.hausengel.de/pl/strona-glowna.html

Gość Dofinansowanie Unijne
Skończyłeś 30 lat, masz średnie wykształcenie lub jesteś bezrobotny i chciałbyś założyć własną firmę? Otrzymasz od nas 24 tys. zł na start i co miesiąc 800 zł. Doradzimy i przeszkolimy, będziesz mieć mentora podczas pierwszych miesięcy prowadzenia własnego biznesu. Sprawdź szczegóły: http://stronabiznesu.eduportal.pl

Gość gość
Myślę, że o tego średniego ekonomicznego wykształcenia warto byłoby zrobić sobie jeszcze technika administracji w szkole policealnej. Z własnego doświadczenia wiem, że to bardzo pomaga w znalezieniu pracy. Ja na ten kierunek chodziłam do szkoły w Żorach: bezplatneszkoly.pl/zory, którą z resztą z całego serca polecam!

Gość gość
sama teraz znalazłam się w trudnej sytuacji, bo po 18 latach w jednej firmie muszę znaleźć pracę. Dodam, że tak naprawdę nie mam żadnych specjalnych szkoleń, pracowałam w branży motoryzacyjnej i teraz w wieku 47 lat od 5 miesięcy nic nie mogłam znaleźć. Z desperacji poszłam do pracy na magazyn logistyczny i pracuję fizycznie i na 3 zmiany, ale czuję się bardzo wyczerpana zarówno fizycznie jak i psychicznie w pracy, gdzie jest presja czasu i pracują sami młodzi i silni. Nie wiem jak długo dam radę.

Gość gość
wyżżej -uciekaj stamtąd tj pracuj ale szukaj czegos innego bo tam cie zarobia na śmierć w 3-4 lata -serio , nie warto .

Gość gość
A czy którejś z was w CZYMKOLWIEK pomógł PUP ?

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://www.gowork.pl/praca/chorzow;l Jaki problem znaleźć teraz pracę? Żaden. W każdej branży co się znajdzie. Ogólnie warunki zatrudnienia są coraz lepszy, można coś znaleźć w coraz ciekawszych firmach. Jaki z tym problem?

Gość gość
Uwierz mi, że jest problem. W szczególności na wschodzie Polski.

Gość Dawid900
Drogie Panie, 40lat to bardzo dobry wiek na podjęcie pracy, która polega na kontaktach z ludźmi. W tym wieku mogą panie zaoferować dużą wiedzę z różnych dziedzin, o której 20latkowie nie mają pojęcia. Jeżeli chcą panie spróbować swoich sił w dziedzinie zdrowia to zapraszam do kontaktu. Oczywiście proponuję szkolenia więc nie ma powodu żeby martwić się brakiem doświadczenia. boberdawid03@gmail.com