Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amisuu90

stosunek przerywany

Polecane posty

Gość amisuu90

wczoraj pierwszy raz kochalam sie z chlopakiem stosujac stosunek przerywany! okres skonczyl mi sie 3 dni temu,. moj chlopak wyja i dopiero wtedy doszedł., chcialam zapytac czy jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? bo czytalam rozne artykuly i juz w sumie nic nie wiem... prosze o o dpowiedz!!

Zależy jak wcześnie wyjął-jezeli duzo wczesniej to nie ma szans na ciążę.Jezeli w ostatniej chwili mogło ale nie musiało wystapic kropelkowanie-któro zawierało plemniki.Ale ogólnie mówiąc szans nie ma lub są nikłe.

stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcji...jeśli sie nie obserwujesz to trudno powiedzieć jak duża jest szansa na ciążę. Jednak nie jest to wykluczone bo są kobiety które zaszły w ciąże zaraz po okresie.

Gość To nie jest
metoda antykoncepcji.Podczas stosunku zanim facet się spuści wypływa płyn ejakulacyjny i tam są plemniki.Możesz być w ciąży.

preejakulant nie zawiera plemników zdolnych do zapłodnienia.Nie trzeba sie wysilac wystarczy wikipedia. Preejakulant to naturalny nawilzacz penisa i produkuje go prostata.Do zapłodnienia może dojsc tylko przez kropelkowanie które nastepuje kilka sekund przed samym wytryskiem.Stosunek przerywany jest niezawodny o ile partner nie ma przedwczesnego lub niekontrolowanych "wycieków":P

Gość Złotowłosa bardzo się
mylisz, że jest bezpieczny, ale twoja sprawa jak chcesz mieć dziecko za dzieckiem.Wystarczy zapytać ginekologa jak ja to zrobiłam, ale jak wolisz bezgranicznie ufać internetowi to twoja sprawa

ja też zapytałam o to gina:) to jest teraz 1:1 wiesz, mój partner nie miał by powodów zeby m,nie oszukiwać.To raz a dwa, to on będzie bulił na pigułki wczesnoporonne w razie czego więc nawet nie chciał by mi kłamać. Powtórzę jeszcze raz- o ile z facetem wszystko ok.stos.przerywany jest bezpieczny.A no i wyjątek.Jeżeli sex uprawiany był dwa razy pod rząd i w drogach mogło zostac troche spermy z poprzedniego wytrysku to nie polecam bez gumy

to przeczytaj na wiki to i zaraz kliknij na preejakulant.Sami sobie przeczą. Nawet po przeczytaniu tego powiem to co mówiłam-jeżeli facet kontroluje jest spoko, zresztą jak byłam na odstawce tabsów(i teraz jestem) pół roku to tylko tym się zabezpieczałam i nic.

od dwoch lat wlasnie tak sie zabezbieczam z tym ze uzywamy dodatkowo gumki. jak narazie skutkuje

Wikipedia nie jest żadnym źródłem ani tym bardziej naukowym. Edytują ją wszyscy użytkownicy netu i nikt nie kontroluje wiarygodności.W trakcie stosunku może być wydzielana pewna wystarczająca ilośc plemników zdolnych do zapłodnienia. I dotyczy kropelkowania, które ma miejsce NIEKONIEC ZNIE tuż przed wytryskiem. Facet może być całkowicie zdrowy i kropelkować nie wiedząc o tym, bo tego się nie czuje.

Gość amisuu90
znaczy to bylo tak, ze wyja i wtedy jesczze trocghe reka i wtedy dopiero na brzuch

Gość amisuu90
no bo jestem taka przewrazliwiona ze masakra. wiec stwierdzilam ze wole tu napisac zeby mi ktos napisal, kto wie niz czekac jesczze 25 dni w niepewnosci:) dzieki Ci wielkie za info:) pozdrawiam;)

"niewielka - od dwoch lat wlasnie tak sie zabezbieczam z tym ze uzywamy dodatkowo gumki. jak narazie skutkuje " o matko boska w waszym przypadku zabezpieczeniem nie jest stosunek przerywany a prezerwatywa. jak guma nie pęknie to moglibyście jechać do końca i też byś w ciążę nie zaszła. wiec żadna tu zasługa przerywanego.

Gość ale mnie rozmieszacie
wiecie co, śmiać się chce jak się to czyta, a ta od stosunku przerywanego i prezerwatyw rozwaliła mnie najbardziej... Co do przerywanego jako zabezpieczenia - do dupy można sobie je wsadzić, przynajmniej te co absolutnie nie chcą mieć dzieci. Ilość i jakość płynu wydzielającego się przed wytryskiem to sprawa indywidualna - jeden facet ma więcej zdolnych do zapłodnienia plemników, inny wcale. Tak czy inaczej szanse na ciąże z przerywanego są bardzo małe - o ile facet wyciągnie na czas. Ale są! Nie chcecie mieć dzieci to nie igrajcie z ogniem, bo 10 z Was sie upiecze, a jedna wpadnie. Nie stać Was na gumki czy jak? Ja już wole seks w dobrze dobranej gumce niż przerywany kiedy mój nie kończy we mnie...